Bývalá trenérka požaduje po Struffovi milionové odškodnění

27. 12. 2016, 15:00
Aktuality 0
Jan-Lennard Struff si asi konec letošní sezony takto nepředstavoval. Jeho bývalá trenérka Ute Strakerjahnová po něm žádá za předčasné ukončení smlouvy skoro pětimilionové odškodnění plus podíl z budoucích příjmů a již se obrátila na soud. Německý tenista by se rád dohodl mimosoudně. Rovněž soud věří v dohodu obou stran, a proto se sporem bude zabývat nejdříve za osm týdnů.
Profily hráčů
Jan-Lennard Struff

Jan-Lennard Struff rozhodně neprožívá klidné vánoční svátky. 63. hráč světa čelí žalobě své bývalé trenérky Ute Strakerjahnové. Společně spolupracovali dvacet let, od dob kdy bylo německému tenistovi pouhých šest let.

Jakmile začal Struff stoupat žebříčkem, spolupráci se Strakerjahnovou ukončil. Jejich cesty se rozešly v roce 2015 a Struff začal spolupracovat s Carstenem Arriensem, bývalým kapitánem německého daviscupového týmu. Německá trenérka se domnívá, že na rozchodu má podíl i německý daviscupový tým.

V květnu 2012 však rodák z Warsteinu podepsal čtyřletý kontrakt a spolupráci tak ukončil o rok dříve, než bylo dohodnuto. Strakerjahnová proto žádá odškodnění ve výši 170 000 eur (více než 4,5 milionu korun).

Tím ale její požadavky nekončí. Navíc chce podíl ze Struffových budoucích příjmů až do roku 2022. Tenistův obhájce Philipp Probsting odmítá takový požadavek akceptovat, jelikož za šest let bude Struffovi již 32 let a nemusí už hrát. "Pokud by na požadavek Strakerjahnové přistoupil, mohl by jí platit i po ukončení kariéry," řekl Probsting.

S tím ale nesouhlasí žalobkyně. Podle Strakerjahnové měla značný podíl na progresu svého svěřence a dostala ho mezi tenisovou elitu. "A teď za mě sklízí ovoce někdo cizí, já nemám nic. Z lidského hlediska mě tohle chování strašně zklamalo. Spolu s jeho rodinou jsem to byla já, kdo v jeho talent nejvíce věřil," uvedla Strakerjahnová.

Němce by mohl případný soud dát za pravdu. Pod jejím vedením se Struff dostal na konci října roku 2014 na své žebříčkové maximum - 46. místo. V polovině loňského roku vypadl z elitní stovky a definitivně se do ní vrátil až letos.

Vypadá to ale, že Struff se chce dohodnout mimosoudně. Proto své bývalé trenérce nabídl jednorázovou částku 300 000 eur (více než 8 milionů korun), jelikož podle něj bude podíl z budoucích příjmů zbytečnou komplikací. Soud věří v dohodu, a proto dal oběma stranám osmitýdenní lhůtu na nalezení shody.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist