Bývalý šampion Stachovskij v Záhřebu porazil talentovaného Čoriče

2. 2. 2015, 22:11
Aktuality 79
ATP ZÁHŘEB - Dvěma zápasy dnes v Záhřebu odstartoval 10. ročník halového turnaje ATP 250. Na úkor domácího mladíka Borny Čoriče se do druhého kola dostal šampion z roku 2008 Sergej Stachovskij a po drtivé výhře nad Slovákem Lukášem Lackem také Litevec Ricardas Berankis.
Sergej Stachovskij

Sergej Stachovskij si před sedmi lety v Záhřebu došel z kvalifikace až pro svůj první ze čtyř triumfů na okruhu ATP a o rok později si zahrál čtvrtfinále. Na další výhru na tamním halovém turnaji ale čekal dlouhých šest let, než v dnešním utkání prvního kola porazil 6-2 6-4 domácího Bornu Čoriče.

Devětadvacetiletý Ukrajinec, aktuálně 69. hráč světa, využil proti osmnáctileté vycházející hvězdě chorvatského tenisu pět z devíti brejkbolů a na třetím ze čtyř letošních turnajů postoupil do 2. kola. O první čtvrtfinále od loňského dubna se utká buď se šampionem z roku 2012 Rusem Južným, nebo se Slovincem Kavčičem.

Suverénním způsobem zvítězil v zahajovacím duelu 10. ročníku PBZ Zagreb Indoors Ricardas Berankis. Litevský tenista smetl Slováka Lukáše Lacka za pouhých 41 minut 6-0 6-2, když po svém servisu ztratil jen 5 z 33 fiftýnů.

Ve druhém kole Berankis narazí na čtvrtého nasazeného Gillese Müllera. Jednatřicetiletý Lucemburčan se po postupu do osmifinále Australian Open, na kterém vyřadil Isnera a prohrál až s pozdějším šampionem Djokovičem, posunul v dnešním vydání světového žebříčku na 36. místo a vylepšil své nejlepší umístění.

Po odhlášení čtyřnásobného šampiona Marina Čiliče, který stále nedoléčil zranění ramena, je v Záhřebu nasazenou jedničkou další domácí hráč Ivo Karlovič. Ten může ve druhém kole narazit na vítěze z roku 2007 Kypřana Marcose Baghdatise. Šampion ze sezony 2011 Chorvat Ivan Dodig se v prvním kole utká s krajanem Matem Deličem.

Z bývalých šampionů chybí v letošním startovním poli pouze vítěz prvního ročníku Ivan Ljubičič. V soutěži se nepředstaví ani žádný z českých tenistů.

- ATP 250 ZÁHREB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
pondělní výsledky (02. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Stachovskij (Ukr.) - Čorič (Chorv.) 6-2 6-4
Berankis (Lit.) - Lacko (SR) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
steve79
Videli jste novou reklamu rogera, :D
Reagovat
Denis92
Vyzera ze to je natacane v tom jeho novom dome.
Reagovat
steve79
Taky si myslim.
Reagovat
steve79
Je to nejakeho tel. Operatora myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
skvělá reklama, Rog tam působí tak rošťácky :D a mě dost chytla ta hudba teda :))
Reagovat
panzer.dragon
odkaz?
Reagovat
Fandina
Je to o vlákno níže a souhlas, super reklama, Roger je tam jako rozpaslý mlaďoch.
http://new.livestream.com/livesportsllc/events/3780846
Reagovat
Fandina
Reagovat
steve79
Videli jste novou reklamu rogera, :D
Reagovat
PH94
Ne :D Sem s ní :D
Reagovat
steve79
https://m.youtube.com/watch?v=Wh9w1k1p8MM
Reagovat
PH94
Dobrá :D
Reagovat
babolat.cz
Mě nejde do hlavy, že Rafa má tolik fanoušků na FB, více než RF. Přitom chytrolín dědatenisvševěda brouk pytlík spaniel tady tluče do obstarožní klávesnice na svém Atari bludy o Rafově hře.
Reagovat
George_Renel
Takže. To víš, na těch pride pochodech se toho balastu nabalí....
Reagovat
tito
Ale pořád to na toho Rafu nestačí, co :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobrý direkt :-)

Jinak bych se dost nerad rozepisoval o svém názoru na facebookovou "komunitu", není zrovna lichotivý. Nějaká "popularita" na FB by mne mnohem více než cokoli jiného znepokojovala...
Reagovat
tito
Tak já to uvedl jako zajímavost, kdyby to bylo naopak, tak je mi to vcelku ukradené. Sám nefiguruji v žádné soc. síti a v nejbližších letech to nehodlám měnit. Že i tady se dá hledat rivalita mezi R+R jsem fakt netušil. Ale zase proč ne :-)
Reagovat
janek_da
A na dot com webech je to plichta :)

http://www.googlefight.com/index.php?word1=roger+federer+site%3Acom&word2=rafael+nadal+site%3Acom
Reagovat
gigin
http://www.googlefight.com/index.php?word1=roger+federer+site%3Acom&word2=novak+djokovic+site%3Acom
Reagovat
smazaný uživatel
Dedatenis vseveda brouk pytlik spaniel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Počet lajků na FB je asi tak směrodatný jako měření preferencí stran CVVM před volbama, které vždycky světe div se nakonec v realitě dopadnou úplně jinak. Dal jsem si tu práci a podíval se na profil Býčka. Ze 13 mých přátel, kteří ho mají lajklého, sleduje jediný tenis, ostatní - maximálně GS a to když se do závěrečných kol probojuje český tenista. Ten jediný fanoušek tenisu má lajklého Nadala ale nefandí, prostě chce mít o něm info. I já ho měl jednu dobu lajknutého. Jinak tam vidím holky, co se jim Nadal líbí mají ho lajknutého jako nějakého modela. ;)
Reagovat
tito
ale to samé snad platí pro všechny, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné. Šak proto FB není směrodatné měřítko popularity hráčů. Navíc Rafa má za sebou 50 milionové Španělsko plus další neskutečné miliony "Španělů" v bývalých koloniích. Jinak, ale nepopírám, že Rafa je s Rogerem jasně nejpopulárnějším hráčem současnosti.
Reagovat
babolat.cz
Ale spaniel psal, že pochybuje, že se podle Rafy vyučuje tenis. Přitom spousta dětí jsou hrát tenis kvůli Rafovi a praváci chějí hrát levou a samozřejmostí je raketa Babolat. Je to prostě veličina, která lidi k tenisu přitahuje.Vyvracím pouze spanielovo dogma.
Reagovat
spaniel
Já jsem nic takové nepsal. Když už se chceš hádat, alespoň si ověř fakta. Ale to bych chtěl asi moc od někoho s tvou mentální výbavou.
Reagovat
Roger_Federer
"Přitom spousta dětí jsou hrát tenis kvůli Rafovi a praváci chějí hrát levou a samozřejmostí je raketa Babolat. Je to prostě veličina, která lidi k tenisu přitahuje"

Nerozporuji, ale zajima z ceho a jakeho vzorku cerpas?
Reagovat
babolat.cz
kralovéhradecko a liberecko, ale věřím, že to samé je i jinde. Vyučuje se výhradně obouruč (proč ne jednoručný backhand?),každé druhé dítě babolat, v poslední době narůstá head. To jsou fakta,však to musíte také vidět,jen zbytečně prudíte.
Reagovat
babolat.cz
a abych nezapomněl: RAfův topspin je pojem! Patent!
Reagovat
tito
U nás v okrese je to obdobné. Pár malých kluků s aero pro drive juniorkou, kteří točí lasem a nechávají odrůst vlasy. Koneckonců kdybych se dnes učil tenis a mohl si vybrat mezi styly, tak bych si vybral extremní topspin + obouručný bekhend.
Reagovat
babolat.cz
jednoznačně a maximální fyzická příprava
Reagovat
spaniel
S tim zacal Lendl a v každé tenisove akademii je plan fyzického rozvoje. Dnes uz v zadnem sportu nejde obcházet maximální fyzickou přípravu. Nemyslim ze je to následek Rafy, ktery je fyzickou anomálií a mozna jeden z milionu muze dosáhnout vykonu jako on (stejne jako topspinu).
Reagovat
spaniel
Faktická poznámka. Obourucak dominuje uz dlouho, davno pred Rafou. Navic deti se vzdy učí obouruc, ne jednoruc nemaji sílu. Az casem se jich mala cast preuci. Takze to s Rafou nema nic. Vyber rakety uz samozrejme muze znamenat vliv idolu (ale nemusi). Ja treba zaznamenal vzestup Yonexu.
Reagovat
babolat.cz
Ano,všímám si. Zatím jde ale o levné modely,přesto mají pěkný design.
Reagovat
spaniel
Ani nepamatuju, kdy jsem naposled zmínil Rafovu hru. Zjevně sis mě s někým spletl, ale to tě samozřejmě netrápí. To je tvůj styl.

Když chceš z čehokoliv vyvozovat závěry, je nutné jít trochu do hloubky a nejen klouzat po povrchu. Chápu, že máš jisté rozumové limity a proto to sem napíšu, i když už jsem to pár krát psal. Jsem už ale zvyklý, že ty se dokážeš něco naučit jen když se to napíše na opasek a ošvácá se ti o hlavu.

Španělsko - 47 milionu, Švýcarsko - 8milionů, Srbsko - 7 milionů

Nadal počet fandů: 1. místo Indie 1,5mil (10,1%), 2.místo Španělsko 1,4mil (9,2%), 3. USA 942tisíc (6,3%)

Federer - 1.místo Indie 2,1mil (14%), 2. USA 1,04mil (7%), 3. Argentína 707tisíc (4,8%). Fandové ze Švýcarska až na 7.místě 416tisíc (2,8%)
====================
V naprosté většině zemí má víc fandů Federer než Nadal, je více odkázaný na mezinárodní složení než Nadal. Nadal vede o 130tisíc, přitom domácí fandové mu dělají rozdíl 1milion. Třeba Nadal má 2,2mil z Jižní Ameriky kromě Brazílie, Federer 2,4mil. Poráží ho všude kromě Španělska. Je to jednoduché, jen to chce jít trochu do hloubky a nejdřív se zamyslet (to je ten proces, z kterého tě bolívá hlava).
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty bláho, čísla a fakta. S tím tady nepochodíš.
Reagovat
r.Fever
spaniel zabudol si, že v Rafa nazbieral lajky v dobe, keď bola väčšia konkurencia, t.j. sa počítajú viacnásobne vieš ?
Reagovat
Stan_Borowitz
To je dobrý postřeh, vždyť Roger se o lajky (nezaměňovat se sovětskými psy-kosmonauty) musel dělit akorát tak se Spice Girls, tak malá byla v té době konkurence.
Reagovat
babolat.cz
spaniel, nevím jestli umíš jenom bušit raketou do míčku a stylisticky improvizuješ, nebo neumíš hrát tenis a jen rozumbraduješ. Pokud chceš udávat data a chceš, aby jim někdo věřil, musíš dát i odkazy. Takhle vypadáš jak ruský politruk či severokorejský analytik a na prdel si z toho sednou jen tví nohsledi. Já se těmi čísly bavím,ale vážně je neberu, stejně jako tebe.
Reagovat
spaniel
:) odhadl jsem te presne, nejsi schopny si dat ani minimalni námahu nebo spis na to nemas. Proto je mne jedno co o mne pises. Jsi babolat, věrný svemu nicku, nemas v hlave mozek, ale vyplet, struny a nicy.
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
babolat.cz
Sorry spaniel, neprávem jsem ti přiřkl tuto větu: "Federer už nehraje tak,aby sbíral velké vavříny,ale jeho hra je stále oku lahodící,navíc pochybuji,že by někdo učil tenis po vzoru Nadala"
psal ji raduz 1.2.201.
Ještě jednou sorry.
Reagovat
spaniel
Ok, přijato. Ted muzem zvolnit tempo.
Reagovat
tito
Taky si myslím :-)
Reagovat
babolat.cz
Rozjedeme to zase při French open :-)
Reagovat
tito
Ještě to spočítej do hloubky pro twitter. (Ra 7,4 Ro 2,6 mil.)
Reagovat
spaniel
Roger spustil twitter mnohem pozdeji. Stejne tyto sociální site jsou zvlastni. Vetsinou to ani neřídí samotní hraci, ale nekdo z jejich týmu. Clovek se tam dozví minimum. A kdyz se podívám kdo dominuje twitteru a FB, tak mne je kolikrat spatne. Ač Rafu nemusim, je pred nim spousta lidi, kteri si to nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kdo dominuje na FB, ale takový Cristiano Ronaldo má přes 106 milionů fanoušků. Osobně ho tedy nemusím.
Reagovat
rod_laver
1, Španělsko má 6x více obyvatel;
2, Pokud jsi měl možnost někdy oba hrát na turnajích (pochybuji), zjistil bys, jakou širokou podporu Roger má;
3, Rogerovy příjmy z reklam jsou mnohem vyšší a těžko by někdo dostal vyšší honorář, pokud by neměl větší základnu a byl líp vidět. Roger to s médií umí lépe, Rafa je bohužel trochu limitován jazykovou bariérou;
4, Sharapová má nejvíc lajků z tenistů a kolik lidí jí opravdu fandí? Lajky na FB nejsou relevantní. Já ji sleduju jen proto, že je propagátor značky hodinek, kterou nosím a rád se Mashi na profil podívám, Rafu mám v like taky, a to jeho fanouškem nejsem. Prostě like nerovná se "fanoušek".
Reagovat
tito
Rode v rámci korektnosti nelze operovat Španělskem (46mil) a srovnávat jej se Švýcarskem a tak nějak vynechat, že Švýcar pravděpodobně bude mít větší šanci získat popularitu i u Italů (60 mil) Francouzů (66) a Němců (80).
Reagovat
spaniel
To je tvuj předpoklad, ktery muze a nemusi byt správný. Uplne stejne by se dalo předpokládat, ze Rafa bude mit výhodu v Jižní Americe a přesto tam za Rogerem zaostava (coz me překvapilo).
Reagovat
babolat.cz
Španele ne příliš vybíravě zabrali v koloniální době J Am.,proč by je tam měli milovat?
Reagovat
Denis92
Moj odhad je, ze zaostava vsade okrem Spanielska. Roger ma urcite najviac fanusikov po celom svete, to je jasne podla ohlasov na jednotlivych kurtoch v roznych mestat ci statoch celeho sveta. Fanusikovska zakladna sa neda merat twitterom ci facebookom.
Reagovat
Denis92
*mestach
Reagovat
babolat.cz
Fedex hraje tenis déle...ziskal si náskok.
Reagovat
Denis92
To je sice pravda, ale tym to podla mna neni. Nadal je na vrchole (vyhrava GS) uz 10rokov takze zatu dobu sa dostal do povedomia vsetkych tenisovych fanusikov a to cislo uz nebude tak narastat.
Roger je velmi oblubeny najma u starsej generacii ludi, pre tu jeho elegantnost na kurte a variabilny utocny styl. Naopak Rafa by som povedal ze je viac oblubenejsi najma u mladsich s tou jeho velkou bojovnostou na kurte.
Reagovat
rod_laver
To je dost diskutabilní (viz komentář spaniela ohledně LA). Italy a Němce (přesto, že Rogerovým rodným jazykem je švýcarská němčina) bych nebral jako výhodu. Francouzi mají velmi silnou základnu, ale tady uznávám, že Roger je ve Francii velmi populární a to také nejen tím, že je Švýcar, ale hlavně tím, že ovládá francouzštinu, což je pro něj velké plus. Jak ale psal spaniel, Roger má více fanoušků všude krom Španělska.

Mě by ani nenapadlo řešit, kdo má globálně více fandů, pro mě to byl nezpochybnitelný fakt. Stojí za tím lepší práce Rogera s médii, sponzoring a taky to, že hraje déle atd. Jak jsem již tady mnohokrát psal, lidsky mám z Rafy lepší pocit než z Rogera, ale herně si nemůžu pomoct :-) To je pro mě prostě balzám na duši.
Reagovat
babolat.cz
O tomhle jsem se chtěl také zmínit. Roger (a ne tak ani pro mě) je studený čumák, když žena občas kouká na tenis, Fedexe nemá ráda, pořád se mračí (u ní vévodí Dimitrov a Youžnyi :-) a lidsky má raději také Rafu, i když mu říká indián.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moje žena z Federera měla původně taky takový pocit, ale oceňovala tu neustálou upravenost. Taky šlo o tu zamračenost. Kvůli tomu dokonce vyloženě neměla ráda Djokoviče, že prý se tváří jako srbský vrah. Musel jsem jí vysvětlit, že to patří ke hře, k soustředění, k boji, kterým tenisový zápas je. Rafa se ostatně taky umí tvářit pěkně nenávistně, když prohrává. Tak teď už to vidí jinak.

Nicméně, kdo toho trochu zcestoval a byl v kontaktu s místními lidmi, jasně vidí, jak chování těchto tří hráčů dobře odráží mentalitu země, z níž pocházejí. Švýcaři jsou skutečně dle našich měřítek chladní, Srbové horkokrevní a Španělé otevření, i když ne tak přátelští jako Italové. Těžko tedy komukoli z nich vyčítat, že se chová tak, jak odpovídá jeho vrozené mentalitě. O nikom z nich si nemyslím, že je špatný člověk.

A teď k té oblíbenosti na ksichtoknize. Asi se moc nepletu, když strukturu uživatelů FB shrnu asi takto: 75% děti a dospívající (řekněme do 25 let), 20% dospělí s problémem dospět či jiným sociálním problémem a 5% ostatní. Napadá mne jen velmi málo důvodů, proč by si měl dospělý člověk s vyrovnanou psychikou a schopností běžné sociální komunikace s reálnými lidmi zřizovat účet. No a pak je zde faktor souboje generací. Federer symbolizuje tu starší, zatímco Rafa (zatím) tu mladší. Mladší generace by tu starší samozřejmě nejraději poslala do starého železa ("kdy už konečně skončí", "už by měl uvolnit místo mladším"), zatímco ta starší chce ukázat, že na to ještě má. Proto všude, i na tomto webu, vesměs Federerovi fandí starší uživatelé, zatímco Nadalovi mladší. A proto také, s ohledem na výše nastíněnou strukturu uživatelů FB, musí nutně na této asociální síti vítězit Nadal. Je to ale dost ošidné a prchavé, Rafa už taky není nejmladší. Jakmile se totiž vynoří nějaká mladá hvězda, může se jeho popularita na FB rychle přelít směrem k ní.

No, raději už končím, než mne zase nějaký snaživec označí za nedostudovaného polského psychologa.
Reagovat
gigin
Spadám do těch 20%.
Reagovat
smazaný uživatel
Facebook není pouze o komunikaci s lidmi, ale lze ho využít i jako zdroj informací.
Reagovat
r.Fever
Facebook je hlavne nástroj marketingovej komunikácie, obyčajný používateľ je jej prijímateľom - hoc si to niekedy ani neuvedomuje.
Reagovat
George_Renel
Jj, fejsBÚkových.....
Reagovat
rod_laver
Myslím, že to s FB vidíš moc černě.

1, Ano, na profesionální kontakty je zde linkedin, ale pokud v rámci práce/cestování v zahraničí získáš osobní vazby, ideálním prostředkem pro udržení kontaktu FB je. E-maily jsou složitější z hlediska hromadné korespondence, sdílení souborů, plánování akcí atd. ¨
2, Na FB jsou média, která můžeš sledovat, být ve skupinách se společnými zájmy (např. fóra ohledně majitelů aut, hodinek atd., se tam čím dál více přesouvají na FB).
3, Marketingový kanál pro svůj vlastní byznys.

Jsem srozuměn s tím, že spousta lidí má tento účet na to, aby sdíleli fotky z dovolené v Chorvatsku, sharovali fotky s duckfake a psali, co měli na oběd, ale neviděl bych to se všemi tak černě.

Ty spíš máš obavu z toho, že jako miliardář a vlastník jetu bys měl spoustu žádostí o přátelství od zkušenějších dívek ve věku 25-30 před prvním dítětem, krásnou postavou a zároveň žádostí o sňatek a zplození dítěte. Nemáš to jednoduché, chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Stana asi moc dobře neznáš, když ani nevíš, že je vlastníkem čtyř jetů - Gulfstream G 500, a půl království ještě k tomu,(českého).
Reagovat
Stan_Borowitz
Dyť jo, to je těch 5%, ty jsem nevynechal. Nevím, třeba jich je 10%. Při cca 1,4 mld. aktivních uživatelů to dělá 70-140 mil. lidí, jako jsi ty, a to není málo.

Co se týká mne - všechno je jinak, Rode. Pod tíhou nezvratných důkazů jsem musel nedávno s barvou ven, neboli jak se teď u nás na vesnici říká, udělat coming out. Ve skutečnosti jsem homosexuální polský Žid a nedostudovaný psycholog. Ty krásné letušky na palubě mého jetu jsou ve skutečnosti krásní stewardi, kteří si u mne přivydělávají na studium na Wyzszej Szkole Psychologii Spolecznej w Warszawie.

Doufám, že to nebude mít dopad na naše přátelské vztahy, ale pokud ano, tak to pochopím. My Židi teď nejsme příliš v oblibě, bo způsobujeme všechny ty krize a můžeme za to, že mají lidi v Evropě hlad a bídu. Navíc máme ten Bilderberg a plánujeme vyhlazení většiny obyvatel, zejména uživatelů Facebooku. Lidi nás prostě nemůžou mít rádi, to maj recht.
Reagovat
rod_laver
Pod definicí studený čumák si představím spíš Lendla. Rafa na mě působí dobrosrdečněji než Roger, ale jak psal Stan, prostě to odráží mentalitu národů.
Reagovat
VlS
Nepodceňoval bych ani Rogerovu schopnost komunikovat v několika jazycích. U holek do řekněme 20 - údajně nejaktivnější skupina na sítích - na druhou stranu manželství a 4 děti nesporně výhoda není. Mě osobně je jedno, kolik má kdo like na sítích, oba jsou zcela mimořádní hráči a stejně je válcuje srbskej kluk, kterej nemá mimo výsledků vyjímečnýho nic.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
spaniel
Ja to nechápu. Lacko talent ma a ne malý. Vzpomínám na par zapasu, kde hral jak z partesu. On je proste asi jen líný. Vypadá ze nebojuje a je mu to uplne jedno. Klizan ma na hodne, šle mel by zlepšit podání a trochu ubrat, neútočit z každého míče. Potom to dopadá tak, ze ma sice 50 winneru, ale taky 70 chyb. A ta hlava...
Reagovat
r.Fever
Nazval by som to sebauspokojením a akosi stratou ambícií prebojovať sa napríklad do top 30/top 50. On si myslí, že ten spôsob prípravy a oddania sa tenisu ktorý má, stačí na nejaké 80.miesto a na "zarobenie si na seba".

No neuvedomuje si, že neustále herne klesá a navyše kombinácia s Bekisom je absolútne neuveriteľná. dvaja absolútni mámvpčisti.

Naposledy som ho videl hrať dobre v Taškente 2014, predtým Tokio/Bratislava 2013 a potom až Australian Open/Auckland/Doha 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Stachan pěkně, letos ho zatím ze hry vyřadili jen ti nejlepší, Delpo (tak tady to není tak směrodatné), ale jinak Nole a Ferrer. Tak do toho Sergiji.
Reagovat
smazaný uživatel
Lacko bol dnes úplne tragický, nemá v stovke čo hľadať.

Zaujímavý bude predovšetkým zápas Seppi - Haase, tipujem postup Taliana, zdá sa byť v trochu lepšej forme než Holanďan, navyše hala by mu mala sedieť o čosi viac.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte čo sa týka Lacka, bohužiaľ to neplatí len pre dnešok, jeden zápas sa nepodariť môže, ale on patrí k najlabilnejším tenistom.
Reagovat
Davor1
Lacko je tragický už poriadne dlhú dobu, som presvedčený, že tento rok vypadne zo stovky a už sa do nej len ťažko vráti. Určite sa na tréningoch nepretrhne a zdá sa mi, že on sám vidí, že na vyššiu úroveň nemá a tak sa už len snaží udržiavať na miestach zaručujúcich aspoň účasť v prvom kole GS a na menších 250tkách. Mimo toho obehne nejaké challengere a veľmi sa nenadrie.

S našim mužským tenisom to vyzerá veľmi zle, Kližan je jediný ako tak schopný hráč, nemá však najlepšiu hlavu a jeho nekonzistentosť by sa nestratila ani na WTA.
Lacko je stratený prípad, Gomboš na stovku nemá a ďalej tam nie je vôbec nikto, ani žiadny poriadny talent.
Svetovú skupinu v DC si nezahráme poriadne dlho :/
Reagovat
PH94
Kližan je zvláštní hráč. Na ten jeho tenis se kouká opravdu dobře, ale chybí mu trochu větší vyrovnanost. Jinak z těch mladých momentálně asi jen Partl a Horanský
Reagovat
r.Fever
V podstate súhlasím s Davorovým názorom až na jednu vec a to, že Gombos nepatrí do Top 100. Podľa mňa patrí a je len otázkou času kedy sa tam prebojuje. Momentálne je 120. na svete a v posledných 5 prehratých zápasoch boli 4 absolútne vyhrateľné a Gombi ich nezvládol zo stavov kedy viedol o 1.sete a mal dôležité brejkbaly - ale pripisujem to len premotivovanosti - je to otázka jedného turnaja, kedy konečne prelomí tú smolu a zapíše si lepší výsledok.

Jediné čo momentálne obhajuje až do júna je finále v Cherbourgu, čiže ak sa mu podarí vo februári nejaké body nahrabať (aspoň 60-80) tak v marci/apríli môže preraziť do stovky.

A čo sa týka Lacka, on fakt hrá len to, čo potrebuje aby ostal v stovke, mám kopec vtipných príhod s ním od tenistov z NTC, to by jeden niekedy neveril, že je to profesionálny tenista ... :) Keby som si mal tipnúť že ako skončia Slováci na konci 2015 (v prípade že sa im vyhnú zranenia) -
Kližan 25.
Lacko 85.
Gombos 90.
Reagovat
PH94
Klidně se o nějakou tu historku s námi poděl :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to vidím dosť podobne, považujem dokonca za pravdepodobné, že Noro Lukáša o pár priečok predbehne, predsa len obhajuje viaceré solídne výsledky na challengeroch (finále z Shenzhenu, titul zo svojho obľúbeného Taškentu.

Norbiho môže istý pokles zastihnúť na začiatku leta, keď obhajuje challengerové finále z Vicenzy, Prostějova i Košíc. Stratené body by však nemal byť veľký problém získať, pretože potom do konca roka sa mu odpočíta viac bodov len za SF v Helsinkách.
Reagovat
r.Fever
Tak veru, Noro mohol kludne nazbierať nejaké body na challengeroch a možno by bol v stovke už na konci februára, no dal prednosť ATP turnajom a podľa mňa robí dobre. Brisbane - Záhreb - Rotterdam - Marseille mu dá dosť nových skúseností.

A v prípade že mu to nevyjde bude mať celú jar a leto na to aby poobiehal challengre a povyhrával aj nejaké konečne :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist