Cara Blacková dostala divokou kartu pro OH

31. 3. 2008, 21:44
Aktuality 0
Vítězka šesti grandslamových titulů ve čtyřhře Cara Blacková ze Zimbabwe dostala od takzvané tripartitní komise divokou kartu pro účast na olympijských hrách v Pekingu. Spolu s ní se mohou na turnaj pod pěti kruhy těšit tenistka z Lichtenštejnska a tenisté ze Salvadoru a Toga.
Cara Blacková (vpravo) aktuálně tvoří s Američankou Liezel Huberovou nejlepší deblovou dvojici světa

Tripartitní komisi tvoří zástupci Mezinárodní tenisové federace (ITF), Mezinárodního olympijského výboru a národních olympijských výborů. Volné karty rozdělují tradičně do tenisově "rozvojových" zemí hráčům, kteří by neměli šanci dostat se na OH podle postavení v singlovém žebříčku.

Zimbabwanka Blacková je aktuálně nejlepší deblistkou světa spolu s americkou partnerkou Liezel Huberovou. Vyhrála čtyři grandslamové turnaje v ženské čtyřhře a dva v mixu s bratrem Waynem.

Volnou kartu dostala ještě sedmnáctiletá Stephanie Vogtová z Lichtenštejnska, které patří šesté místo v juniorském žebříčku ITF. Do Pekingu pojede také 475. hráč světa Rafael Arevalo ze Salvadoru a Komlavi Loglo z Toga, jenž je na žebříčku na 444. pozici.

Salvador, Togo a Lichtenštejnsko budou mít své zástupce na olympijském tenisovém turnaji poprvé, Blacková už hrála před osmi lety v Sydney.

Do čtyřiašedesátičlenného turnaje pro muže a ženy se kvalifikuje automaticky 56 tenistů podle postavení ve světovém žebříčku po Wimbledonu. O dvou místech rozhodla dnes tripartita, dalších šest ještě určí podle svého uvážení ITF.

Na to spoléhají například na Slovensku, kde žádají o divokou kartu pro bývalého 12. hráče světa Dominika Hrbatého. Ten se vinou zranění propadl až na 200. místo žebříčku a bude mít velký problém kvalifikovat se na OH přímo.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist