Černé úterý v Liberci: Vypadli Pavlásek či Rosol. Z šesti nadějí vyhrál jen junior Vrbenský

31. 7. 2018, 17:18
Aktuality 1
CHALLENGER LIBEREC - Zatímco pondělí bylo pro české tenistky v Liberci vítězné, dnes uspěl pouze jeden ze šesti a to ještě po čistě českém souboji. Po vlažném výkonu zaváhal Adam Pavlásek, svůj úvodní zápas nedohrál šampion ze Štvanice Lukáš Rosol. Radovat se mohl jen osmnáctiletý Michael Vrbenský, jenž si odbyl vítězný debut na challengeru.
Adam Pavlásek

Když Adam Pavlásek v květnu po průvanu v trenérském týmu vyhrál challenger v Římě, prošel kvalifikací French Open a zaznamenal šňůru devíti výher, zdálo se, že je z krize venku a mohl by pomýšlet na návrat do elitní stovky světového žebříčku, v němž už figuroval i na 72. místě.

Jenže formu neudržel. V polovině června v Popradu prohrál zápas ze stavu 6-1 a 5-2 a od té doby porazil už jen dva papírově slabší soupeře. Z posledních čtyř zápasů odešel jako poražený, pokaždé nezvládl rozhodující třetí set.

Proti Jasonu Kublerovi, Thiemu De Bakkerovi, Timu Van Rijthovenovi a dnes na domácí antuce v Liberci proti 378. hráči světa Pavlu Kotovovi. Devatenáctiletému ruskému kvalifikantovi podlehl 7-6 2-6 4-6 a na Svijany Open ztroskotal třetí rok po sobě v prvním kole.

Lukáš Rosol před dvěma dny na antuce v pražské Štvanici vybojoval první titul po čtyřech letech, dnes v tropicky rozpáleném Liberci ale vydržel na kurtu jen 42 minut. Třiatřicetiletý Čech za stavu 2-6, 0-1 a brejkbolu soupeře vzdal kvůli bolestem zad druhému nasazenému Slováku Andreji Martinovi.

Patrik Rikl si minulý týden v Praze připsal první challengerovou výhru, v Liberci na ni ale nenavázal. Devatenáctiletý Čech prohrál v rychlém třísetovém utkání z 75 minut hry 6-2 2-6 1-6 s Francouzem Benjaminem Bonzim.


Dominik Kellovský v Severních Čechách marně usiloval o svůj teprve třetí vítězný zápas na challengeru. V prvním kole dvaadvacetiletý Čech startující na divokou kartu podlehl 1-6 5-7 Italu Riccardu Bellottimu, s nímž neuhrál set ani ve čtvrtém vzájemném duelu.

Z šesti českých zástupců dnes ve dvouhře uspěl až v podvečer Michael Vrbenský. Osmnáctiletý český junior, který před deseti dny získal první titul z Futures, při své premiéře na challengeru porazil 2-6 6-1 6-3 krajana Davida Poljaka.

O postup do čtvrtfinále si Vrbenský zahraje proti vítězi duelu Ignatik-Basso, jejichž souboj byl za stavu 3-3 ve třetím setu přerušen kvůli tmě a dohrávat se bude ve středu.

Češi tak během úterý nenavázali na úspěšný pondělní den, kdy se do druhého kola dostali přes nasazené soupeře Jan Šátral i Václav Šafránek. A právě Šátral s Šafránkem dnes úspěšně vstoupili i do soutěže deblistů, když vyřadili nasazené trojky.,

• CHALLENGER LIBEREC / SVIJANY OPEN 2018 •
Česko, antuka, 43.000 eur
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vrbenský (ČR) - Poljak (ČR) 2-6 6-1 6-2
Martin (2-SR) - Rosol (ČR) 6-2 1-0 skreč R.
Kotov (Rus.) - Pavlásek (4-ČR) 6-7(6) 6-2 6-4
Bonzi (Fr.) - Rikl (ČR) 2-6 6-2 6-1
Bellotti (It.) - Kellovský (ČR) 6-1 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Šafránek/Šátral (ČR) - Martínez/Oliveira (3-Ven./Portug.) 6-4 1-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
co to jako má bejt?? Měl by si najmout Pepého. Ne dělám si prdddel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist