Češi budou bojovat o návrat do Světové skupiny Davis Cupu v Maďarsku

10. 4. 2018, 11:24
Aktuality 28
DAVIS CUP - Čeští tenisté si o návrat do Světové skupiny Davisova poháru zahrají s Maďarskem a hrát budou na půdě soupeře. Rozhodl o tom los v sídle tenisové federace ITF Londýně. Baráž se uskuteční 14. až 16. září.

"Je to bezejmenný soupeř s velice slušným prvním hráčem. Ale na druhou stranu určitě hratelný, přes kterého se chceme vrátit do Světové skupiny," řekl ČTK kapitán Jaroslav Navrátil. "Nizozemsko nebo Rakousko by byl mnohem horší los. Věřím v návrat do Světové skupiny," dodal první český hráč Jiří Veselý.

Současnou maďarskou jedničkou je šestadvacetiletý Marton Fucsovics. Veselý s 61. hráčem světa hrál jednou a výhrou v prvním kole před třemi lety nastartoval cestu za titulem na challengeru v Prostějově. "Udělal za poslední dobu velký posun. Hraje od základní čáry a má stabilní údery," řekl Veselý o Fucsovicsovi.

Kapitán Navrátil odhadoval, že se bude hrát na antuce. "Pokud zvolí antuku, tak budu rád a myslím, že to pro nás bude lepší," dodal Veselý.

Ze Světové skupiny Češi sestoupili loni podruhé v historii. O víkendu porazili na antuce porubské haly ve 2. kole euroafrické zóny Izrael 3-1 na zápasy. "Škoda, že se hraje venku, protože doma by to bylo lepší. Atmosféra byla výborná a rád bych si to co nejdříve zopakoval," řekl Veselý, jenž s účastí v baráži počítá.

Poprvé Češi klesli do nižší skupiny v roce 2005, ale hned v následující sezoně se vrátili. V letech 2012 a 2013 pak zásluhou Berdycha a Štěpánka zvedli nad hlavu pověstnou "salátovou mísu". Obě opory už ale Davisův pohár nehrají.

S Maďarskem se Češi střetnou počtvrté v historii a mají pozitivní bilanci 2-1. Naposledy vyhráli v roce 1996 i za pomoci Petra Kordy. Maďaři tehdy opustili Světovou skupinu, do které se vrátili až letos. V 1. kole prohráli v Belgii.

JEDNOTLIVÁ UTKÁNÍ BARÁŽE O SVĚTOVOU SKUPINU DAVIS CUPU
Česko - Maďarsko (Maďarsko)
Argentina - Kolumbie (Argentina)
Velká Británie - Uzbekistán (Velká Británie)
Austrálie - Rakousko (Rakousko)
Švýcarsko - Švédsko (Švýcarsko)
Srbsko - Indie (Srbsko)
Kanada - Nizozemsko (Kanada)
Japonsko - Bosna a Hercegovina (Japonsko)
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jestli bude hrat Jyrka, tak nemam strach.
JYRKA NA HRAD!!!
Reagovat
letityfanousek
A myslím, že nás převálcujou. Bez Berdycha jsme neškodní.
Reagovat
r176
No i s ním by to byla výhra :-))
Reagovat
EllNino
tak do toho Maďarska ani nejezděte ... Adam prohrál, když vedl ve 2. i ve 3. setu o brejk a v obou případech podával na výhru, Jirka prohrával 0:5 s Edmundem a vzdal ...
Reagovat
Torn
Na těch 16 minut to nemělo ani smysl jezdit tam.
Reagovat
Davor1
Ak sú Maďari "bezejmenný soupeř s velice slušným prvním hráčem", tak Česi bez Berdycha sú to isté, akurát bez toho slušného prvého hráča :D Fucsovics je už vyššie nie len rebríčkovo, ale aj herne ako Veselý, navyše v DC je jasne lepší hráč. Dvojka Balasz nie je horší, ako súčasný Rosol alebo Pavlásek, takže Maďari doma budú určite skôr miernymi favoritmi.
Reagovat
lars
Jak ti chutnal pes ?
Reagovat
lars
Vesely je taky slusny hrac, neni neslusny jako Kyrgios, Fognini, .... :)
Reagovat
Torn
Trochu mne pobavil Černošek slovy, že "Tomáš si myslí, že už splnil svou.." (není to doslovná citace, ale tak nějak to říkal při DC). Šlo vidět, že ho to asi štve, nicméně já se Tomášovi nedivím. Postavit DC tým na jednom kvalitním hráči, se drží ve světové skupině dost těžko. A hrát ty nechutně utahaný pětiseťáky je taky příšernost.
Reagovat
historik
Souhlas, Tomášovi to může vyčítat tak akorát ignorant. Nenajdeme na okruhu mnoho hráčů, kteří tam spoustu let tři dny v kuse hráli dlouhé maratony. Popravdě jsem si myslel, že s DC skončí ještě dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
madari budu doma nebezpecny,v tomto pripade by som sa na cechov tipnut neodvazil
Reagovat
smazaný uživatel
bez Berdycha,samozrejme
Reagovat
historik
No teda nevím...ty komentáře k Maďarům. Chtělo by to trochu pokory.
Reagovat
pingwin
Pokud nebude Berdych , tak dva body pro Maďary jisté. Fuucsovics je lepší než ty naší "talentovaní sportovci".
Reagovat
adalv87
Berdych sice ukončil reprezentaci,ale pokud mu není jedno kde hrajeme mohl by nám alespoň pomocí k návratu a brát to jako rozlučku
Reagovat
Krisboy
Jenže hrát se bude v Maďarsku a případná rozlučka by měla podle mého proběhnout doma, před plnou halou.
Reagovat
adalv87
Jj,to máš pravdu,ale i tak
Reagovat
EllNino
co i tak ? ... Vytáhne nás tam a další sezonu zase spadnem, myslím, že tam nemáme, co dělat, v tomhle složení určitě ne ...
Reagovat
adalv87
Uklidní se laskavě,jo!
Reagovat
EllNino
no spíš ty byses měl uklidnit :D
Reagovat
adalv87
A Maďarsko Makedonie nebo co!!??
Reagovat
Herbert_Hoover
Takže holt ještě jedno finále v O2, aby se mohl Berďa rozloučit, jinak to nejde :)
Reagovat
Krisboy
Tak nějak to vidím taky :)
Reagovat
EllNino
V Maďarsku loni prohráli i Rusové, a to měli sakra lepší hráče, než máme momentálně my (Chačanov, Rublev,...) ...

Bezejmenný soupeř podle Jiřího, se slušným 1. hráčem, který je podobným případem jako on, Marton Fucsovics juniorský vítěz Wimbledonu a světová jednička ... ale v dospělých už to tak růžové není, ač se, narozdíl od Jiřího, v posledním roce hodně zlepšil ...a má podle mě perspektivnější tenis než Jiří .... a navíc bude hrát doma ...

Jejich dvojka bude asi Balasz, který umí taky zahrát ...

Nebude to lehké, ani náhodou
Reagovat
tommr
o bezejmenným soupeři mluvil Navrátil a ne Veselý ...
Reagovat
EllNino
každopádně má momentálně kvalitnější tým než ten český ...
Reagovat
Krisboy
Pěknej los. Nic jiného než 5:0 neberu. Slyšíš to, J1rko?
Reagovat
janek_da
je ti jedno v jakým setu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist