Češi byli v Šen-Čenu suverénní, set neztratili Rosol ani Veselý

29. 9. 2015, 11:26
Aktuality 6
V čínském Šen-čenu si o čtvrtfinále zahrají všichni tři přihlášení čeští tenisté. Zatímco Tomáš Berdych měl na úvod volný los, Lukáš Rosol a Jiří Veselý vybojovali druhé kolo dnes: Rosol porazil 7-6 6-4 Uzbeka Istomina a Veselý rovněž ve dvou setech zvítězil nad domácím Zhangem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zdolal Denise Istomina podruhé v kariéře a spravil si tak chuť po nevydařeném vystoupení na challengeru na Tchaj-wanu, kde v minulém týdnu vypadl hned v prvním kole. Ve vyrovnaném prvním setu dnes diváci neviděli jediný brejkbol, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře, kterou Rosol získal poměrem 7-4. Istomin poté v úvodu další sady ztratil dvakrát po sobě podání, a Rosol už slibný náskok udržel. Za stavu 5-2 sice nedokázal zápas dopodávat a v dalším gamu neproměnil mečbol, své zaváhání však hned napravil a za hodinu a čtvrt postoupil do druhého kola.

V něm se o postup do čtvrtfinále se utká se čtvrtým nasazeným Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, který měl v úvodním kole volno.

Ve dvou setech dnes prošel dál i Jiří Veselý, který zvítězil nad 216. hráčem světa Ze Zhangem 6-3 6-2. Dalším soupeřem českého tenisty je jiný Číňan podobného jména Zhizhen Zhang, jenž po úspěšně zvládnuté kvalifikaci v prvním kole překvapivě vyřadil Japonce Go Soedu.

Výsledky - Šen-Čen (tvrdý povrch, dotace 668.945 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (6-ČR) - Zhang (Čína) 6:3, 6:2
Rosol (ČR) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:4), 6:4
Mannarino (5-Fr.) - Pouille (Fr.) 6:0, 6:3
Chung (Korea) - Wu (Čína) 6:1, 6:0
Bai (Čína) - Niki (Jap.) 6:1, 7:5
Morija (Jap.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:3
Zhang (Čína) - Soeda (Jap.) 6:4, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Jirka porazil dalšího Zhanga :) no a příště snad s Tomem, pokud Tomáš dneska nezkolabuje .)
Reagovat
Fandina
Jirka s dalším Zhangem vyhrál první set 6:2 a ve druhém vede 4:3. Tak ještě dva game Jirko pojď!!!
Reagovat
Fandina
6:3 ve druhém. Super!!!
Reagovat
Fandina
Lukáš, Jirka, Štěpula. Nádhera a jen tak dál kluci!!!
Reagovat
Lunej..
urval v TB 1. set. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak Japonci zazpíval kanár :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist