Češi letos nebudou hrát Světový pohár

21. 4. 2011, 14:59
Aktuality 1
Čeští tenisté se letos nezúčastní Světového poháru družstev v Düsseldorfu. Tradiční generálka na Roland Garros pro osm týmů, jehož existenci letos zachránil nový sponzor, se bude hrát od 15. do 21. května.
Düsseldorf

Češi patří k tradičním účastníkům antukového podniku. Československo v letech 1981 a 1987 v Düsseldorfu vyhrálo, reprezentanti samostatné České republiky hráli pětkrát finále, naposledy před čtyřmi lety.

Loni bojovali Tomáš Berdych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý o postup do finále, rozhodující zápas ale s Američany prohráli. Berdych se nicméně v Německu rozehrál do dobré formy a na Roland Garros pak došel až do semifinále.

Start na letošním Světovém poháru, který po 33 letech téměř skončil, ovšem zachránil ho nový sponzor, slíbilo vedle domácího Německa také Rusko, Španělsko, obhájce titulu Argentina, Spojené státy, Srbsko, nováček Kazachstán, a divokou kartu obdrželi Švédové v čele s pátým hráčem světového žebříčku Robinem Söderlingem. Ten by měl být díky svému postavení v pořadí ATP největší hvězdou turnaje.

"Moc nás potěšilo, že švédský tým přijal nabídku," řekl turnajový ředitel Dietloff von Arnim. Robin Söderling je špičkový hráč a v düsseldorfském Rochusclubu je vítaným hostem," dodal.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenhle podnik bych zrušil. Je oničem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist