Češi odletěli do Indie bojovat o záchranu. Věří, že zápas zvládnou i bez Berdycha

13. 9. 2015, 11:18
Aktuality 19
Čeští tenisté dnes dopoledne odletěli k baráži o účast ve Světové skupině Davisova poháru do Indie. Věří, že zápas v Dillí zvládnou i bez jedničky Tomáše Berdycha, který se kvůli náročnému programu omluvil. Jiří Veselý a Radek Štěpánek už překonali zdravotní problémy z US Open a v pořádku jsou i zbylí členové týmu Lukáš Rosol a Adam Pavlásek. Zápas v Indii se hraje od pátku do neděle.
Český daviscupový tým (© Česká sportovní)

Veselého na grandslamu v New Yorku trápil zablokovaný krk a musel vzdát zápas 3. kola s domácím Johnem Isnerem. "Začal jsem lehce trénovat až předevčírem, týden jsem byl mimo provoz. Bylo to z prochladnutí, to je věc, co se špatně léčí. Teď už je vše pořádku, krk už dobrý. Věřím, že do pátku budu stoprocentní," řekl novinářům před odletem Veselý. 

Podobný problém měl na US Open i zkušený Štěpánek. "Byla to naštěstí jen krátká nepříjemnost. Zatuhnul mi krk, další den mi to povolilo. Fyzioterapeut, který mi to povoloval, se lekl, jak ve mně zahrkalo. Pak ještě den trvalo, než to odeznělo úplně," podotkl Štěpánek, který v New Yorku po zranění stihl nastoupit do čtyřhry a s Němcem Tommy Haasem postoupit do 3. kola

Tenisté naposledy hráli baráž v roce 2011 a duel v Rumunsku tehdy zvládli. "Nálada musí být dobrá, všichni jsme čekali na zápas půl roku, ta daviscupová utkání jsou vždy příjemná. Baráž je něco jiného, než jsme byli zvyklí v minulých letech, a musíme se na to dobře připravit, potrénovat a hlavně ten zápas zvládnout. Máme před sebou důležitý závazek nesestoupit," řekl nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, jehož svěřenci v letech 2012 a 2013 soutěž vyhráli. 

Je přesvědčen, že tým zápas v Indii zvládne i bez Berdycha. "Určitě. Indové mají sílu ve čtyřhře, ale pořád je rozdíl, když naši kluci hrají celý rok ATP turnaje, grandslamy a oni hrají na challengerech. Myslím, že ta kvalita by byla na naší straně," uvedl Navrátil. 

V nominaci Indů jsou Rohan Bopanna, Somdev Devvarman, Yuki Bhambri a deblový specialista Leander Paes, který se Štěpánkem slavil grandslamová vítězství. 

Veselý bude jedničkou, čtyřhru hrát nebude
Navrátil se Berdycha k účasti nesnažil přemlouvat. "Jeho rozhodnutí bylo jasné a nemělo cenu ho přemlouvat. Jsem rád, že když se zachráníme, bude hrát příští rok a můžeme zase uhrát dobrý výsledek," řekl Navrátil. Jedničkou v Dillí bude Veselý, o druhém hráči pro páteční dvouhry zatím není kapitán rozhodnutý. Veselý pak určitě nebude hrát čtyřhru. 

Z premiérové pozice týmové jedničky není nervózní. "Pro mě se nic nemění, to je jen papírová záležitost. Člověk chce uhrát bod, ať je jednička nebo dvojka. Samozřejmě když je jednička, očekávání je možná větší. Ale to jsou vnější věci, důležité je soustředit se na vlastní hru," řekl Veselý. 

Český tým čeká v Dillí exotické prostředí a proto bude mít svého průvodce. "Prostředí je neznámé. Budeme jíst jejich příbory, talíři, je tam ta voda, člověk si nesmí ani ráno umývat zuby jejich vodou. Budeme si trochu na tohle muset dávat pozor. Budeme na hotelu, který vybíral ještě Tomáš Berdych, když tam hrál asijskou ligu," přiblížil Navrátil. 

Z dlouhé cesty nemá obavy. "Kluci jsou zvyklí, létá celý svět. Máme dost času, přiletíme o půl jedné (ráno), první trénink máme až ve 12. Ten časový posun taky není tak hrozný," řekl Navrátil. "Bude tam vlhkost, vedro, ale v New Yorku bylo to samé," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
EllNino
Tak jim to tam ukažte hoši :) ...věřím, že to zvládnete :D
Reagovat
Kytka
Kde Jirka v tom horku co bylo v NY prochladl? Chce to asi přílišně nechladit klimoškou.
Reagovat
gusticek
Je to jakési smutné. Rosol úplně mimo, Veselý zelenáč navíc hrozně škaredej ve ěkaredym oblečení, Radek už skoro paraplegik, Pavlášek stále vycházející hvězda. Těším se až bude s DC více radosti.
Reagovat
darek.vrana
Ještě ani nezačali a už jsou špatní? Rosol úplně mimo určitě není, nedávno porazil dobré hráče, Veselý jde nahoru, Pavlas taky, Berdych v desítce, může být mnohem hůř.
Reagovat
Frick
No jasně, bude Jirka chodit jak buzík.
Reagovat
Lunej..
Tak si zvykejme na jiné sestavy, než klasická Radek a Tomáš. Adam se mi naživo líbil, těším se na Radka. :)
Reagovat
Fandina
Když se hraje DC, tak se může leckdo hecnout, obvzlášť když hrají doma. Doufám, že to naši kluci uhradí. Nicméně bojím bojím a držím palce. Pojďte!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já se nebojím. Jedinej teoretickej bod pro Indy je ve čtyřhře. Starýho rutinéra Leandera bych nepodceňoval. Ale ve dvouhrách si ani neškrtnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Do dvouher Jirka + pokud bude fit Radek, když nebude, tak bohužel, děj se vůle boží, Lukáš. Do čtyřhry Radek + ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vím to tahle: dvouhra Jirka, Lukáš, čtyřhra Radek, Adam.
Reagovat
EllNino
:D Petry bejvalí jo :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo :D Ale byla by to super dvojka :DD
Reagovat
Kytka
Taky souhlasím, do dvouhry Jirka a Lukáš. Radek už ne, ačkoliv je to bojovník, už to nestačí. Radek a Adam do čtyřhry by mohlo klapnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je asi nejlepší varianta. Snad to tady čte Navrátil :D
Reagovat
Kytka
Hahaha
Reagovat
Lina
Vidím to stejně.
Reagovat
Jan
To věřili i před DC s Austrálií.
Reagovat
Frick
Voháklý jak nějaká rocková hvězda.
Reagovat
Kytka
Ať je voháklý jak chce, hlavně aby pořádně hrál.Taky nemůže vypadat jako křupan.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist