Češkám se daří. Ve 2. kole je Kvitová, Záhlavová-Strýcová, Benešová, Šafářová a Zakopalová

21. 6. 2011, 14:59
Aktuality 19
Petra Kvitová úspěšně zahájila obhajobu loňského semifinále ve Wimbledonu. Ve svém letošním úvodním utkání si česká jednička bez problémů poradila s Američankou Glatchovou a postoupila do dalšího kola. V něm jsou i Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová, která vyřadila svou krajanku Sandru Záhlavovou.
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

Duel, který byl na dnešek přeložen z pondělí kvůli dešti, měla osmá nasazená Petra Kvitová pod kontrolou od prvního gamu. Do utkání vstoupila česká tenistka brejkem; v úvodním setu sice s Alexou Glatchovou jednou své podání ztratila, dalšími pěti proměněnými brejkboly však slabší moment smazala a za 55 minut bez problémů postoupila.

Jednadvacetiletá Češka tak své americké vrstevnici oplatila drtivou porážku 2-6 1-6 z předloňského semifinále Fed Cupu v Brně.

"Byla jsem nervózní, protože jsem s ní naposledy prohrála. Věděla jsem, co umí a co na mě asi bude hrát," řekla Kvitová po utkání novinářům. "Její hra mně úplně nevyhovuje. Jsem ráda, že jsem to zvládla a že jsem ve druhém kole," dodala.

Mnohem napínavější zápasy viděli diváci, kteří v Londýně sledovali další souboje českých tenistek.

Krátce po Kvitové postoupila Barbora Záhlavová-Strýcová, které stála v cestě Aleksandra Wozniaková z Kanady. V repríze jejich wimbledonského duelu z roku 2006, který tehdy vyhrála česká fedcupová reprezentantka, vedla dnes Záhlavová-Strýcová už 4-0 a 5-2. Přesto se musela strachovat o výsledek úvodního setu, protože prohrála čtyři gamy v řadě a za stavu 5-6 odvracela setboly své soupeřky. Plzeňská rodačka si však vynutila tie-break, který získala poměrem 9-7.

Situaci si Záhlavová-Strýcová zkomplikovala i v závěru druhé sady, kdy za stavu 5-3 podávala a měla mečbol. Wozniaková ještě snížila na 5-4, utkání už ale nezvrátila. V další hře si česká hráčka vypracovala další dva mečboly a zápas ukončila.

"Do zápasu jsem nastoupila výborně, vedla jsem 4-0. Ale pak jsem znervózněla, začala chybovat a trošku se to zkomplikovalo," řekla česká tenistka, kterou v dalším kole čeká šestá nasazená Franceska Schiavoneová. "V tie-breaku jsem prohrávala už 3-5. Ani nevím, jak jsem vyhrála," dodala.

Třetí českou tenistkou, která si dnes vybojovala postup do dalšího kola, je Iveta Benešová. Ta v úvodu turnaje nastoupila proti své krajance Sandře Záhlavové a v utkání dlouho tahala za kratší konec. Po prvním prohraném setu si vynutila třetí sadu, ale v ní prohrávala 3-5 a byla blízko vyřazení. Záhlavová však v rozhodujících momentech nedokázala utkání ukončit, za což ji Benešová vzápětí potrestala.

Při desátém startu ve Wimbledonu prošla první nástrahou teprve potřetí, a pokud ještě jednou vyhraje, vylepší si své maximum. Vedruhém kole ale narazí na Bělorusku Victorii Azarenkovou, které kvůli zranění nohy vzdala Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Wimbledon dnes nabídl i druhý ryze český duel. Lucie Šafářová v něm splnila roli mírné favoritky proti Lucii Hradecké, i když ztratila úvodní set. Další soupeřkou jí bude Klára Zakopalová, takže český tenis bude mít určitě minimálně jednu zástupkyni v 3. kole.

Pětatřicátá tenistka světa Zakopalová se dnes nečekaně trápila s 244. hráčkou žebříčku Emily Webleyovou-Smithovou. Devětadvacetiletá Češka získala úvodní sadu 6-3, druhou ale prohrála 5-7. V rozhodujícím dějství vedla česká tenistka už 4-2 a 40-15, ale nechala soupeřku vyrovnat. V devátém gamu pak Zakopalová odvracela dva brejkboly, ale nepříjemnou situaci ustála a ve čtrnácté hře rozhodla.

Zakopalová nad Šafářovou vyhrála tři ze čtyř vzájemných duelů, ten první před šesti lety ve finále travnatého turnaje v Hertogenboschi. Letos se obě Češky potkaly na Australian Open, kde vyhrála Šafářová, a v Dubaji.

Kristýna Plíšková loni ve Wimbledonu vyhrála juniorku, při svém debutu na grandslamu mezi seniorkami ale uhrála jen dva gamy proti francouzské devítce a bývalé finalistce turnaje Marion Bartoliové

V dnešním rozpisu figurovaly ještě další tři české hráčky - Cetkovská, Ondrášková a Hlaváčková, na kurt už se však nestihly dostat.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 14,6 milionů liber):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Glatchová (USA) 6:2, 6:2, Benešová - Záhlavová (obě ČR) 3:6, 6:3, 8:6, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Wozniaková (Kan.) 7:6 (9:7), 6:4.  Šafářová (25-ČR) - Hradecká (ČR) 2:6, 6:3, 6:3, Zakopalová (ČR) - Webleyová-Smithová (Brit.) 6:3, 5:7, 8:6, Bartoliová (9-Fr.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:0, 6:2,

 

Komentáře

19
Přidat komentář
VlS
Tak minimálně jedno třetí kolo je jisté, do druhého postupuje Lucka Šafářová a Klára, bohužel mrcha nasazení může za to, že 2 ze tří češek musí vyřadit češka
Reagovat
smazaný uživatel
Tyyyyyyyyyjoooooooo sté Petry je ale K..da
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Tomic. Že by konečně výkon i jinde, než doma?
Reagovat
smazaný uživatel
Už by bylo načase, navíc fakt hofně hratelné 2. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci, Tomic podával fakt dobré výkony už pri dvoch challengeroch v Nottinghame, myslím, že uhral dvakrát semifinále. Pridajte si do toho, že Davydenko je na tráve mizerný, plus jeho ešte mizernejšia forma. Bolo to dosť očakávané, že Tomić prerazí keďže sa na grandslame v Austrálii dobre oťukal.
Reagovat
smazaný uživatel
paráda Petra. jen škoda že štěpánek prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrál?? Lopato, pokud mě zrak nešálí, tak Štěpánek stále hraje :-)
Ty jseš opravdu případ pro psychiatra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
narozdíl od tebe rozumím tenisu a věděl sem že prohraje. to ty nikdy nepochopíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplně Tě vidím, jak fandíš Verdaskovi, jen aby jsi mohl tuhle větu napsat :D :D .....To je vůůůl ...:) Prej rozumím tenisu ...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak je fakt, že za stavu tuším 7:7 dělal Verdasco co mohl, aby Štěpánka nechal vyhrát, ale ten se nenechal do vítězství natlačit...
Reagovat
VlS
Štěpcovi se zželelo Lopaťáka
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam že zapas Schiavone vs. Bára ogranizatori dájí na naký kurt kde je kamera.Docela bych se na tento zapas podíval.
Reagovat
smazaný uživatel
BBC, 28 stupňů východně, satelit Astra 2B, frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola od 60 cm
stream-0 Baghdatis
stream-1 Federer
stream-2 Wozniacki
stream-3 Štěpánek
stream-4 Čilič
stream-5 Baltacha
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem teda zvědav, jak bude hrát proti Schiavone. Teoreticky, kdyby hrála dobře, by to mohlo být vcelku vyrovnané.
Reagovat
VlS
říká, že se jí nebojí, tak ať jí to sedne, i když ji nemám na seznamu oblíbených hráček, ale Fran je na něm ještě nížeji
Reagovat
EllNino
3.kolo
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že Radek v tiebreak neproměnil matchball.Nakonec ten set urval Fernando a bude to ještě boj.Mimochodem co bára obhajuje za body ve Wimbledonu?díky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajuje 3.kolo kde podlehla Sharapove.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist