Češkám se v Birminghamu daří, postoupily Cetkovská i Záhlavová-Strýcová

10. 6. 2014, 14:19
Aktuality 77
Čtyři české tenistky si v Birminghamu zahrají o postup do osmifinále zdejšího turnaje. Ke dvojici nasazených Češek dnes přibyly Petra Cetkovská a Barbora Záhlavová-Strýcová, které úspěšně zvládly přechod z antuky na trávu.
Petra Cetkovská

Zatímco před rokem se Petra Cetkovská loučila s podnikem v Birminghamu hned v úvodním kole, letos svůj první zápas na turnaji zvládla dokonce bez ztráty podání a v přípravě na Wimbledon postoupila do dalších bojů.

V duelu s Alexandrou Cadantuovou se česká hráčka dostala do problémů jen v úvodních gamech, kdy musela odvracet tři brejkboly své soupeřky. Rumunka si podání držela až do stavu 4-3, kdy jí Cetkovská servis poprvé sebrala a vzápětí dopodávala set.

Jediný brejk stačil Cetkovské i v následující sadě, kterou rozhodl pátý game. Svá podání už si potom 67. hráčka bezpečně pohlídala a za hodinu a osm minut proměnila třetí mečbol.

V dalším kole narazí Petra Cetkovská na osmou nasazenou Magdalénu Rybárikovou ze Slovenska, která měla v úvodním kole volný los.

Mnohem větší problémy než její krajanka měla dnes v Birminghamu se svou soupeřkou Barbora Záhlavová-Strýcová, ale i jí se podařilo projít do druhého kola. Domácí Naomi Broadyová, která už letos na trávě odehrála tři turnaje ITF, držela s favoritkou dlouho krok, a i když po brejku za stavu 4-3 hned sama ztratila podání, těsně před zkrácenou hrou stihla získat set pro sebe.

Další rychlou výměnu brejků viděli diváci v Birminghamu ve třetí a čtvrté hře následující sady, jejíž závěr tentokrát zvládla lépe Záhlavová-Strýcová. Za stavu 4-4 potřetí v zápase sebrala Britce podání a poslala utkání do rozhodujícího setu, v němž šla hned do vedení. To už udržela a potvrdila dalším brejkem v závěru zápasu, který za necelé dvě hodiny vyhrála 5-7 6-4 a 6-3.

Díky postupu Záhlavové-Strýcové je nyní jisté, že minimálně jedna česká tenistka si v Birminghamu zahraje o čtvrtfinále. Její další soupeřkou totiž bude pátá nasazená Lucie Šafářová, která měla v úvodním kole volný los.

Za obhajobou titulu úspěšně vykročila Daniela Hantuchová. Zkušená Slovenka ve svém prvním letošní utkání na trávě porazila hladce 6-1 6-4 sedmnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou, jež loni vyhrála wimbledonskou juniorku.

Do 3. kola bez potíží postoupila i nejvýše nasazená Ana Ivanovičová, jež ztratila rovněž pouhých pět gamů s Němkou Monou Barthelovou.  Srbská favoritka sice v úvodu utkání prohrávala 1-3, pak ale získala 11 z 13 gamů a snadno postoupila.

"Na trávě se všechno seběhne hrozně rychle, ale stejně rychle to také můžete otočit. Takže jsem ráda, že jsem hrála míček po míčku a proměňovala své šance," komentovala bývalá světová jednička. "Přechod z antuky na trávu je velmi rychlý. Je to pro nás nejtěžší věc, které se musíme přizpůsobit," dodala.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (ČR) - Cadantuová (Rum.) 6:3, 6:4
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Broadyová (Brit.) 5:7, 6:4, 6:3
Kontaová (Brit.) - Naraová (14-Jap.) 6:3, 6:1
Dellacquaová (16-Austr.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:1, 6:3
McHaleová (USA) - Schmiedlová (Slov.) 7:6 (7:5), 6:4
Wozniaková (Kan.) - Watsonová (Brit.) 2:6, 7:5, 6:4
Babosová (Maď.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:3, 6:4
McHaleová (USA) - Schmiedlová (SR) 7:6 (7:5), 6:4
Puigová (12-Portor.) - Vögeleová (Švýc.) 6:7(3:7), 6:2, 6:2
Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (1-Srb.) - Barthelová (Něm.) 6:4, 6:1.
Hantuchová (7-SR) - Bencicová (Švýc.) 6:1, 6:4
Vandewegheová (USA) - Wickmayerová (Belg.) 5:7, 7:5, 6:1
Davisová - Duvalová (obě USA) 6:2, 2:6, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Juraková/Moultonová-Levyová (Chorv./USA) - Koukalová/Šafářová (ČR) 4:6, 6:1, 10:8
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

77
Přidat komentář
kada.tom
Tak to Lucka pekelně pohnojila, servírovala do zápasu za stavu 5-4 a nechala se brejknout a Bára to pak dokončila. Mám radost, že je Bára v 3R, ale tedy Lucka nehrála příliš dobře, to ale ani Bára.
Reagovat
kada.tom
Lucka už to otáčí a Bára předvádí svoje typický výlevy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Luciku, Medison... Mno tak sakra zaberte holky. Vam jeste nerekli, ze se jde hrat na travu nebo co???
Reagovat
A.R.R.
Lůca to dá, jenom musí trochu zdramatizovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatímco včera dvě moje favoritky prohrály, dneska dvě vyhrály, takže jsem spokojený... :)

Ana - Mona: Pro mě to byl trochu nevyzpytatelný zápas, protože Ana nastoupila poprvé na trávě a Mona je navíc dost nevyzpytatelná soupeřka... Začátek se Aně nepovedl, když hned v prvním gemu přišla o servis a poté prohrávala 0:2. Mona měla v úvodu zápasu velmi nebezpečné returny, což potvrzovala i ve třetím gemu, ale tam Anička odvrátila brejkbol a začala se dostávat do tempa. Ve čtvrté hře sice ještě Ana neproměnila dva brejkboly, ale byla to jenom otázka času. Po pátém gemu za ní přišel trenér Nemanja Kontic a nejspíš to pomohlo. V šesté hře totiž Ana získala brejk a srovnala na 3:3. Anička začala hrát s větší jistotou, skvěle jí létaly míčky (hlavně z forehandu jako vždy) a větší efektivitu měl i její servis. V desátém gemu šla Mona podávat na záchranu v 1. setu, ovšem Ana si na returnu vypracovala tři setboly. První dva Mona odvrátila povedeným servisem, ale ten třetí už Anička proměnila parádním prohozem. :) Druhý set už byl celkem jasně v režii Any. Hned ve druhém gemu získala brejk a definitivně zlomila zápas ve svůj prospěch, když v šestém gemu proměnila svůj čtvrtý brejkbol a zvýšila na 5:1. Potom šla podávat na vítězství, což se Aně bez větších problémů povedlo. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/jHep7gh7/#prubeh-zapasu;1

Začátek byl od Any pomalejší (asi chvilku trvalo, než si zvykla na trávu), ale potom předvedla opravdu pěkný výkon. Tráva sice není její oblíbený povrch, ale věřím, že by na tomto turnaji mohla uspět (je nasazená jednička, takže jiný cíl mít nemůže). :) Ve 3. kole ji čeká talentovaná Lauren Davis, která dneska ve třech setech porazila svou americkou krajanku Victorii Duval.
Reagovat
smazaný uživatel
Monica - Voegele: Zápas Monicy dneska bohužel nebyl k vidění, ale mám radost, jak to otočila. :) Monča hned v prvním gemu získala brejk, ale v šesté hře o něj přišla. Nakonec došel 1. set až do tie-breaku, ve kterém ale Monča nezískala ani jeden minibrejk a prohrála ho... Ve druhé sadě ovšem nastartovala obrat, když se jí povedl brejk ve čtvrtém a šestém gemu. Za stavu 5:1 sice ztratila servis čistou hrou, ale vzápětí si to vynahradila na returnu... Ve 3. setu už Monča žádný ztrátu servisu nepřipustila a sama naopak dvakrát brejkla ve čtvrtém a na závěr v osmém gemu. :) Škoda, že to nebylo nikde k vidění...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/630xBCkk/#prubeh-zapasu;1

Monču čeká ve 2. kole japonská veteránka Kimiko Date-Krumm, které tak může oplatit letošní prohru z Monterrey. Věřím, že se to Monče povede. :) Jenom nevím, jestli tenhle zápas bude k vidění (snad jo).

Na závěr dávám ještě jedno video, jak si holky na turnaji v Birminghamu zkoušely anglický přízvuk. :D Hlavně by se na to měl podívat VIS, který tady nedávno psal, že Monča Puig má zlej pohled jako hispánskej vymahač dluhů v Bronxu, nebo co. :D Tak aby viděl, že se Monča umí taky pěkně chechtat... :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3895650/title/birmingham-players-british-accents
Reagovat
tommr
z expres zpráv:
Klára Koukalová a Lucie Šafářová si dnes po dvou letech zahrály společnou čtyřhru, na trávě v Birminghamu ale skončily hned v 1. kole ... Koukalovou zítra čeká vstup do dvouhry, Šafářová byla přihlášena pouze do debla.
Reagovat
tmora
Lucka hraje singla. Zitra proti Bare Z.S.
Reagovat
aligo
Taky na to koukam na tele na nový vrata.... posledni dobou je na TP strasne moc chyb...
Reagovat
tommr
a je zajímavý jak tu mají spadeno na Lucku. Nedávno tu v expres zprávách oznámili její vítězství ve dvou setech nad Casey Dellacqua i když Lucka ve skutečnosti druhej set nedokázala dopodávat a musela jít do třetího ... :)
Reagovat
slacker
Tak to ted musi vyhrat cely turnaj, kdyz se ho vubec nezucastni
Reagovat
aligo
Přesně...:D strašný jak jí tu nemaji rádi....:( :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klára Koukalová a Lucie Šafářová si dnes po dvou letech zahrály společnou čtyřhru, na trávě v Birminghamu ale skončily hned v 1. kole. Česká dvojice nestačila na pár Juraková a Moultonová-Levyová, kterým podlehla 6-4 1-6 8-10. Koukalovou zítra čeká vstup do dvouhry, Šafářová byla přihlášena pouze do debla.

"Šafářová byla přihlášena pouze do debla".. no nevim nevim, ale proč by se hlásila jenom do debla? By měla hrát s Barunkou přece..
Reagovat
tommr
byl si rychlejší ... :)
tak mě napadlo jestli si někdo náhodou nepoplet Lucku Šafářovou s Luckou Hradeckou?
Reagovat
ta-dah
V pavouku figuruje, 5. nasazena, dalsi kolo Bara, musi jit o omyl ve zprave...
Reagovat
EllNino
Co to teď v expreskách blbnou, že je Lucka přihlášená jen do debla ? :DD
Reagovat
dadaft
hm, tak dnes jsem proti očekávání nic nestíhal, ale Petra C., Barča i Aleksandra potěšily.
s Aleks a Barčou to nevypadalo dobře, když jsem odcházel a simsala bim, nakonec vyhrály. ))
Aleks dokonce utekla ze tří mečbolů, koukám.
super.
Reagovat
ta-dah
Zapas Any s Monou se blizi k zaveru, je to tam...Ana doservirovala na vitezstvi s novymi mici. Zapas komentovala Martina Navratilova a musim rict, jeji komentare jsou pro mne, tenisoveho laika, hodne prinosne a zajimave; nekomentuje totiz jen co vidi, ale rozebira priciny UE,W a dokonce rika, co by ke zlepseni pomohlo, proste profik kazdym coulem...Stejne dobre komentovala zapas Petry se Simonou v Madridu, spousta velmi konstruktivnich poznamek na adresu Petry, celkove ve velmi pozitivnim duchu navzdory jeji prohre. Ve srovnani s komentari Marion Bartoli(RG) jsou uzasne...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mma moc rada jeji komnetar ;)
Reagovat
Frick
Lucina s Klárou hrajou deblíka. Je to jejích druhej zápas na trávě. První spolu hrály před 8 lety v Hertogenboschi, kde prohrály s dvojicí Grönefeld - NAVRÁTILOVÁ
Reagovat
tommr
a v nejlepším se muselo přerušit kvůli dešti ... :(
Reagovat
Frick
Postoupila Cetkovská, Strýcová, v Nottinghamu, světe div se, vyhrála Andrejka (nad Kruničovou, to mne docela překvapuje - po těch výsledcích, co dosáhla na sparta Prague Open alebo v Trnave), v Budapešri (ITF 25.000) Allertová a Malečková a v Essenu (taky ITF 25.000) česká tenisová Barbína Martincová...
Reagovat
tommr
Andrea vyhrála? To snad ani není možný ... :)
Jinak našim mužům se dneska taky docela daří - aspon těm z naší špičky - svoje zápasy na PO vyhráli Rosol, Veselý a Pavlásek. Doufám, že dobře dopadnou i ti na kterejch záleží nejvíc tj. Štěpánek a Berdych ... :)
Reagovat
r176
třeba chce vyhrát Wimbledon :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co to teď je za komentátora na eurosportu? Vyloženě perlí. Nejprv řekne, že Čilič prohrál loni s Murraym 3:6 5:7 a 7:5, to je zajímavé. :) To bych bral chybovat je lidské. Ale říct, že Nalbandian prohrál s Čiličem ve finále před pár rokama kvůli zranění už je trochu povážlivější. To ještě nemluvím o jeho celkovém ústním projevu. Na Eurosportu mají dobré komentátory, ale tohle je výjimka.
Reagovat
Cico93
Vtedy Nalbandianovi pekne praskli nervy;)))a ja ti neviem mne komentátor keca na eurosporte po nemecky a ja ti dajak toho moc nerozumiem ;))))
Reagovat
ta-dah
Po jejich aplikaci si v nekterych vlaknech pripadam jako v prazdnem dome, to se ale casem usadi...:)
Reagovat
Fredy
Gratulace k postupu!Škoda,že jdou holky na sebe. Přeju to oběma. Vtomto zápase budu ale fandit Lucině, prože ta víc potřebuje body,aby se udržela v TOP 20. Opravuji: aby postoupila do TOP 20.
Reagovat
tommr
Lucka tento týden obhajuje lonský semifinále z Norimberku (130 bodů) a opravdu potřebuje bodovat a to hned ze dvou důvodů ...
Za prvé proto, aby se nepropadla za Vinciovou a Makarovovou, který jsou těsně za ní a tento týden nic neobhajujou ...
Za druhý proto, aby se dostala před Petkovicovou do první dvacítky. Petkovicová tento týden neobhajuje lonský finále z Norimberka a příjde tak o 145 bodů. Lucce by proto stačilo v Birminghamu dojít do semifinále aby jí předstihla ...
Reagovat
Fredy
To je třeba,aby Lucka vyhrála minimálně dva zápasy. Učitě jí budu fandit,aby to dokázala.Lucko pojď !!!
Reagovat
tommr
dva zápasy potřebuje Lucka vyhrát, aby postoupila do čtvrtfinále a udržela se na 21.místě. Tři zápasy potřebuje vyhrát, aby se dostala do semifinále a posunula se před Petkovicovou na 20.místo. Nejlepší by ale bylo kdyby se Lucka vůbec nezastavila a celý to vyhrála ... :)
Reagovat
slacker
K cemu je tesna prvni dvacitka pro lucku dobra? K nicemu
Reagovat
kada.tom
Holky dneska dobře, 2. kolo je fajn a třeba ani tam jejich pouť neskončí :-)
Reagovat
tommr
Bára hraje ve druhým kole s Luckou Šafářovou takže je jistý, že jedna z našich postoupí do třetího kola ... :)
Reagovat
kada.tom
no já doufám, i vzhledem k šancím dojít co nejdál, že postoupí Lucka :-) a hlavně proto, že ji prostě mám rád :-)
Reagovat
tommr
já budu taky přát Lucce, protože to je spolu s Petrou moje nejvíc oblíbená hráčka a navíc tento týden obhajuje lonský semifinále z Norimberku (130 bodů). Bára má naproti tomu obhájeno už postupem do druhýho kola, protože loni touhle dobou hrála na méně bodovaném ITF turnaji v Nottinghamu kde získala jen 18 bodů ... :)
Reagovat
Fandina
Lukáš Rosol proti Giannessimu viz stream první set vyhrál a ve druhém vede 4:1 tak držím palce Luky ... pojď pojď pojď

http://new.livestream.com/ATP/pragueopen2014centrecourt
Reagovat
slacker
Zmiz zmiz zmiz -> {|}
Reagovat
Fandina
až po tobě, až po tobě, až po tobě!!!
Reagovat
Fandina
nakonec dvakrát 6:2 a celkem v pohodě. Tak super a jen tak dál. Držím palce. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
Čekám co napíšeš ... pojď pojď pojď
Reagovat
kada.tom
opravdu vrchnolně trapná ..
Reagovat
slacker
neboj to si sedne, tohle je prechodna vyhnivacka. Uz zacina stradat
Reagovat
slacker
Zmiz zmiz zmiz -> {{|}}
Reagovat
Fandina
slacker ... až po tobě, až po tobě, až po tobě!!!
Reagovat
Fandina
jsem zvědavá, jak dlouho vás to bude bavit, na mě reagovat, já mám času dost a vy?
Reagovat
slacker
Kolik?
Reagovat
Cico93
Fandina ma času a času šak furt je tu:)))
Reagovat
Fandina
dokud mě to bude bavit
Reagovat
Fandina
Cico ... jasně, že jsem tady pořád. Ve druhém okně mám otevřenou práci, upravuji jedny webovky a ještě se stihnu dívat na telku. Takže mám času mooooooooooooooře.
Reagovat
slacker
pridelavas ignore list?
Reagovat
Fandina
slacker ... já ignore list nepotřebuji, když chci, tak reaguji a když nechci, nereaguji. Takže je mi jedno, jestli je nebo není.
Reagovat
slacker
Do toho webu co delas trubko
Reagovat
Fandina
slacker ... ne to není diskusní forum, takže tam nedělám ignore list.
Reagovat
slacker
Evidentne takove weby jsou vysoko nad hranici tvych skills
Reagovat
Fandina
slacker ... nikdy jsem to nepotřebovala, ale nevím, proč bych to nemohla udělat, udělala jsem dost programů, které fungovaly. Dřív jsem je sama tvořila, takže v tom nevidím problém.
Reagovat
slacker
Nemohla by jsi se preprogramovat? Tenhle firmware se casto seka
Reagovat
Fandina
slacker ... nemohla, není důvod ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ze se s nim vubec vybavujes....
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
slacker
Vy dve jste kamaradky?
Reagovat
Fandina
slacker ... já neznám anajmu, jen vím, že má rozumné příspěvky, to je všechno. Její příspěvky čtu ráda.
Reagovat
slacker
tebe se neptam trubko, je tu razeni
Reagovat
Fandina
slacker ... psal si vy dvě, trubko.
Reagovat
slacker
Psal ale otocen k nekomu jinemu. ty diro
Reagovat
Fandina
no comment
Reagovat
slacker
Tohle nebyl no comment, to byl comment
Reagovat
Fandina
slacker ... u tebe je to jedno, ty stejně vždycky skončíš urážkami, takže no comment
Reagovat
slacker
Takhle nevypada no comment,
Reagovat
tommr
čekal jsem, že bude mít s Cadantuovou mnohem víc práce ... :)
Souboj s Rybárikovou v příštím kole slibuje pěknou a napínavou podívanou - jako ostatně každý česko-slovenský derby ... :)
Jinak Petra už má jistotu, že si zase polepší v žebříčku, protože loni tady vypadla už v prvním kole a Birmingham je navíc od letoška ve vyšší kategorii. Petra tak za postup do druhýho kola získala slušnejch 30 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Peti pěkně. Ještě ty Baruško ;-)
Reagovat
Fandina
Bára hraje proti Broday a první set prohrála, druhý vyhrála a teď se hraje třetí. Bára v něm vede 2:0 tak Baruš dopodávat. Pojď!
Reagovat
Fandina
odkaz na stream

http://www.bestsportgo.tv/20140609/vv-835457-tennis-53957681007283.48239466.html
Reagovat
Fandina
Tak Bára nakonec 6:3 ve třetím a celkem v pohodě. Bára supeeeeeeeer!!!
Reagovat
Fandina
dobře. Jen tak dál Peti. Pojď pojď pojď!
Reagovat
slacker
Zmiz zmiz zmiz -> {|}
Reagovat
Fandina
Až po tobě, až po tobě, až po tobě!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist