České naděje řádily v Perthu. Ve čtvrtfinále jsou Krejčíková, Bouzková i Vondroušová

16. 2. 2017, 07:41
Aktuality 7
ITF PERTH - Tři české tenistky startují na turnaji ITF s dotací 25.000 dolarů v australském Perthu a všechny postoupily už do čtvrtfinále. Barbora Krejčíková, Marie Bouzková i Markéta Vondroušová ve druhém kole vyřadily nasazené soupeřky a neztratily přitom ani set.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková si minulý týden v Launcestonu zahrála poprvé od srpna 2015 semifinále a nyní se jí daří i na dalším podniku ITF v Austrálii v Perthu. 

Jednadvacetiletá Češka vyřadila bez ztráty setu dvě soupeřky z Číny, ve druhém kole si vyšlápla 7-6 6-1 na nasazenou jedničku a 136. hráčku světa Fangzhou Liu.

Ve čtvrtfinále se Krejčíková utká v prvním vzájemném střetnutí s osmnáctiletou krajankou Marií Bouzkovou. Také ona si v Perthu poradila bez ztráty setu se soupeřkami z jedné země, když ve druhém kole porazila 6-1 7-6 pátou nasazenou Hiroko Kuwataovou.

Bouzková je v Austrálii poprvé v kariéře a během necelých tří týdnů odehrála osm zápasů s bilancí 6 výher a 2 porážky.

Nejsnadněji zvládla zápas druhého kola Markéta Vondroušová, která v souboji levorukých tenistek smetla 6-2 6-1 turnajovou čtyřku Beatriz Haddadovou Maiaovou. Dvacetileté soupeřce z Brazílie, která hrála na prvním turnaji v sezoně, připravila první porážku po sérii jedenácti výher.

Pro sedmnáctiletou Vondroušovou skončila loňská sezona
už květnu. Od té doby léčila zraněný loket, svůj návrat na kurty však neuspěchala a dobře se na něj připravila. V novém roce totiž ještě neprohrála.

Bývalá nejlepší juniorka světa
v druhé polovině ledna triumfovala na turnaji ITF 10k v německém Stammheimu, před dvěma týdny si došla jako kvalifikantka pro titul na podniku ITF 25 ve francouzském Grenoblu a nyní se jí daří i na další 'pětadvacítce' v australském Perthu. V roce 2017 odehrála 18 zápasů a všechny vyhrála. Ztratila v nich pouze tři sety.

I když má Vondroušová započtené body pouze za šest turnajů, je ve světovém žebříčku na 315. místě a v případě výraznější úspěchu v Perthu může překonat i své dosavadní maximum (286. místo).


V boji o semifinále bude Vondroušová favoritkou proti o rok starší domácí naději Priscille Honové, která je 569. hráčkou světa a teprve tento týden v Perthu zaznamenala první dvě výhry v sezoně.

• ITF 25k PERTH •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (ČR) - Fangzhou Liu (1-Čína) 7-6(4) 6-1
Bouzková (ČR) - Kuwataová (5-Jap.) 6-1 7-6(7)
Vondroušová (ČR) - Haddadová Maiaová (4-Braz.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Haitik
Organizátoři už by mohli zveřejnit program na dnešek.. :D Celkem už mě se*ou.. Nevím jestli mám stávat ve 3 nebo až k ránu.. :D Doufám, že Maruška s Bárou budou hrát na kurtu s kamerami.. Včera, když jsem koukal v noci na Flyers, tak byl k vidění zápas z centru, ale dokonce byl k vidění i zápas ze kurtu číslo 2.. :-) Ale necelý zápas teda.. :D Tak i kdyby hrály holky na dvojce, mohlo by to být k vidění.. :-)
Reagovat
EllNino
Andrea si střihne singl ;)
Reagovat
tommr
to zatím není zdaleka jistý. Andrea zatím kvůli blbýmu dešti trčí v Doha a její plánovanej čtvrtfinálovej zápas v deblu je pořád ještě v nedohlednu ... :(
Reagovat
EllNino
Jooo jsem zapomněl :) ...tak nic, beru zpět
Reagovat
EllNino
Je fajn ji vidět zase hrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ví, jestli může už v následujícím turnaji požít chráněný ranking(286), který by ji asi do MD stačil (hodně holek už Austrálii opouští), ale přihlášena je pod aktuálním. Už se nemohu dočkat Stromovky a vidět holky naživo. Tento rok vypadá hodně slibně . Akorát Muchová má nějak dlouhý zimní spánek
Reagovat
tommr
když dojde v Perthu do finále tak by se snad mohla na dalším turnaji dostat přímo do MD bez ohledu na žebříček jako SE (special exemption)nebo tak nějak. Myslím, že se to tak obvykle dělá ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist