Češky jsou v Indian Wells stále stoprocentní. Siniaková v maratonské bitvě udolala McHaleovou

9. 3. 2018, 07:19
Aktuality 7
WTA INDIAN WELLS - Všechny tři české zástupkyně letos zvládly první kolo turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Třetí postupující se ve čtvrtek stala Kateřina Siniaková, která po téměř tříhodinové bitvě a proměnění čtvrtého mečbolu udolala domácí Christinu McHaleovou. O vyrovnání svého kalifornského maxima se utká s Darjou Kasatkinovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková i letos sbírá nevyrovnané výsledky. Sezonu zahájila skvěle, když znovu po roce postoupila do finále v Shenzhenu. Na Australian Open přerušila černou grandslamovou sérii a v hale v Petrohradu došla do čtvrtfinále.

V Hobartu a Dauhá však skončila hned v prvním kole. Vstup v Indian Wells naopak zvládla. V prvním zápase po téměř tříhodinovém boji a proměnění čtvrtého mečbolu udolala 3-6 6-2 7-6(6) trápící se domácí hráčku Christinu McHaleovou, které vrátila předloňskou porážku z Tokia a srovnala vzájemnou bilanci.

Siniaková v úvodním dějství sice dvakrát soupeřku brejkla, nicméně sama o servis čtyřikrát přišla. Ve druhé sadě přišlo výrazné zlepšení. Jednadvacetiletá Češka na podání ztratila jen dva fiftýny, soupeřce její servis dvakrát sebrala a vývoj utkání srovnala.

V rozhodujícím setu rodačka z Hradce Králové třikrát neudržela náskok brejku, přičemž za stavu 6-5 podávala na vítězství. Rozhodovat tak musel tie-break. V něm měla Siniaková navrch. Česká tenistka ovšem promarnila vedení 6-3 a tím i tři mečboly. Čtvrtou šanci zápas ukončit ale po chybě McHaleové už proměnila.

Siniaková bude mít možnost v kalifornské poušti vyrovnat své maximum, jímž je třetí kolo z loňska. O obhájení loňských bodů bude bojovat proti Darje Kasatkinové. S Ruskou loni prohrála v hale v Moskvě a má jí co vracet.

Siniaková úspěšně navázala na včerejší postup Markéty Vondroušové a Kristýny Plíškové. V ženské části BNP Paribas Open má český tenis zatím stoprocentní úspěšnost a ve druhém kole bude mít hned šest zástupkyň.

Utkání druhého kola dnes čeká pět z nich. Česká jednička Karolína Plíšková se utká s Beguovou, její sestra Kristýna se světovou jedničkou Halepovou, Petra Kvitová začne proti Putincevové, Barbora Strýcová změří síly s Martičovou a Markéta Vondroušová nastoupí proti nasazené Kontaové.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,648.508 dolarů
čtvrteční výsledky (8. 3. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - McHaleová (USA) 3-6 6-2 7-6(6)
Puigová (Portor.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-3 7-6(3)
Collinsová (USA) - Townsendová (USA) 2-6 6-4 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Niculescuová (Rum.) 6-2 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Dayová (USA) 6-3 6-2
Sasnovičová (Běl.) - Linetteová (Pol.) 5-7 7-6(2) 7-6(4)
Makarovová (Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 6-4
Barthelová (Něm.) - Cepedeová (Par.) 6-2 6-1
Vichljancevová (Rus.) - Zvonarevová (Rus.) 6-3 6-2
Bellisová (USA) - Sorribesová (Šp.) 6-0 6-3
Žuková (Rus.) - Cornetová (Fr.) 7-5 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Curenková (Ukr.) 3-6 6-3 6-4
Bradyová (USA) - Buzarnescuová (Rum.) 3-6 6-4 6-2
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Witthöftová (Něm.) 5-4 / skreč W.
S. Williamsová (USA) - Dijasová (Kaz.) 7-5 6-3
Azarenková (Běl.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) - Beguová/Halepová (Rum.) 6-3 1-6 10-3
Niculescuová/Sestini Hlaváčková (5-Rum./ČR) - Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) 6-2 2-6 10-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
se včera zase jednou předvedla a svý fanoušky pořádně potrápila. Ještě štěstí, že její soupeřka je ještě o něco labilnější a výhru jí doslova vnutila ...
Jinak v článku ani nikde jinde na TP jsem nezaznamenal žádnou zmínku o tom, že si Katka brala MTO. Vypadalo to na nějaký bolesti v oblasti břicha. Snad tom nebude nic vážnýho, protože Katku čeká v IW náročnej program a pokud nebude fit tak asi špatně dopadne ...
Reagovat
lvicek
Jojo, dostavala nejake prasky. Komentator myslim porad dumal nad tim, jestli ma nejake zraneni v oblasti bricha nebo tak, ale mne to spis pripadalo jako nevolnost.
Reagovat
lvicek
Tak jsem to s tou Katusou doklepala do dvou do rana, no jeste, ze to vyhrala, jinak by me pekne nastvala! Protahovala to, co nejdyl to slo, zakernice jedna. Tyhle americky turnaje mi teda vubec nesvedci...
Reagovat
EllNino
mně vubec, pro měasi nejhorší čas na koukání, protože začínají v 8 a končí třeba v 7 ráno ...to už je lepší si jít lehnout v 8 a vstát třeba ve 2 ve 3 na Austrálii, která je celkově daleko příjemnější na sledování ...ale každý to má jinak
Reagovat
EllNino
Ježiš :D ...no na to se nedá ani nic říct, kdyby na druhé stráně nestála Chris, asi by to nedopadlo ...s Dariou Kasatkinou bude muset zabrat
Reagovat
galisj
Neví někdo,na jakém ukrajinském stremu lze ten.zapasy shlédnout zpětně.Díky....
Reagovat
fujtajblick
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist