Češky jsou ve Stuttgartu kompletní. Poprvé trénovaly na centrkurtu

18. 4. 2018, 18:26
Aktuality 14
Nezvykle až tři dny před zápasem se české tenistky dostaly na antukový dvorec, na kterém svedou ve Stuttgartu semifinálovou bitvu s Němkami. V Porsche Areně si poprvé zahrála i Petra Kvitová.
© Česká sportovní / Pavel Lebeda

Češky jsou v dějišti utkání od pondělí, ale jednička Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou první dva dny trénovaly na kurtu v nedalekém tenisovém klubu a poté na dvorci číslo jedna. Až dnes byl otevřen centrkurt.

"Není to úplně zvykem," připustil český kapitán Petr Pála, ale jako problém to neviděl. "Holky mají do zápasu ještě tři tréninky. To je hodně."

Dopoledne si netradiční halovou antuku připravenou na betonu vyzkoušely Plíšková se Strýcovou. Odpoledne hrály Kvitová s Kateřinou Siniakovou. "Zpočátku to bylo velice rozpačité. Ale čím déle jsem hrála, tím jsem se cítila lépe," řekla světová desítka Kvitová. "Byl to ale skvělý trénink. Péťa do toho jde," řekla Siniaková.

"Na to, že Péťa s Katkou hrály poprvé, tak to bylo dobrý. Úplně v klidu. Je potřeba být ready v sobotu, ne ve středu," řekl Pála.

Antuka ve stuttgartské hale, na které se bude hrát příští týden i turnaj WTA, je hrubá. A na rozdíl od venkovní se nekropí. "Míče létají rychle, (kurt) hodně klouže - hlavně uprostřed. Bude platit servis a return, což je jiné než na normální antuce," řekla Kvitová, dvojnásobná semifinalistka turnaje ve Stuttgartu.

Podle Pály se budou hodit údery do protipohybu. "Protože se hůř otáčí, ale taktiku teprve probereme. Je potřeba si zvyknout na odskoky, dokluzy," řekl.

Do sobotního zápasu je ještě daleko, ale do pátečního losu pro sobotní dvouhry asi na české straně kapitán nahlásí očekávané duo Plíšková, Kvitová. "Hráčky tady mám čtyři a snad se nic nestane. Nevím, jestli bude na sobotu nějaké překvapení. Uvidíme," řekl nejdříve tajemně Pála, ale pak dodal: "Spíš nebude."

Němky si po českém tréninku zkoušely čtyřhru. Ta by rozhodla o vítězkách v neděli za nerozhodného stavu 2:2. Pála plánoval, že si spolu zahrají Siniaková se Strýcovou. "Chtěl bych, abych si to zkusily," řekl kapitán, ale na debla má výběr ze tří možností. Plíšková se Strýcovou vyhrály ve Fed Cupu už dvakrát za rozhodnutého stavu a variantou může být dle vývoje i spojení Plíškové se Siniakovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
misa
Kdysi jsem fandil tenistce, která svůj poslední zápas odehrála v únoru, a pak se už jenom odhlašovala z dalších turnajů kvůli zotavování a odpočinku, konec kariéry oznámila v červnu téhož roku. Byla tehdy skoro stejně stará jako je dnes Šafářová. Její odstoupení z pražského turnaje, na kterém slavila poslední singlový titul, nevzbuzuje moc důvodů k optimismu.

Na videích v seriálu My tennis life vypadá Lucie v pohodě, cestuje na různá místa, třeba jí už tenis ani nechybí. Zatím je stále přihlášená do Madridu a Paříže, snad ji ještě Bethanie zláká na nějaké turnaje.
Reagovat
EllNino
o kterou holku šlo?
Reagovat
Frick
Lucka už mne začíná štvát. Má napsat - necítim se dobře, a rekonvalescence jde pomalu, bohužel nemůžu hrát v Praze. Místo toho videa, jak je všechno v pohodě.

No, třeba v květnu dá video, jak už "comming back", a v červenci další.

Do toho si pořídí další dva pinčlíky,
Reagovat
EllNino
Fricku, a i kdyby? Je to její život, je jí 31 let, tenis přestává být na první koleji ... to je celkem běžné, vždyť je na tůře tak dlouho ...ta videa dělá pro americkou televizi, tudíž je jasné, že to bude sluníčkové, mohli tušit, že když dají Lucce tento celoroční seriál, bude tam z tenisových kurtů tak polovina videjí, neboť je víc mimo, než hraje ....už několik sezón

Jestli sis naivně myslel, že vydrží do Tokia 2020, tak se rychle probuď ...
Reagovat
Frick
Kdyby věděla, že bude hrající důchodkyni, tak by do toho nešla. Tak snad taky chtěli videa z tenisového zakulisi a ne videa ze života zajištěný a nezadany tricatnice.
Reagovat
EllNino
Tak ona to nevěděla, v lednu vše nasvědčovalo tomu, že má poměrně dobrou formu, prohrála letos zatím jen s top 10 hráčkama ...

Ale zdraví nefunguje a to je věc jasná
Reagovat
George_Renel
Bacha na slovosled. .-)
Reagovat
Frick
Tak proč tu podsouváš, jak ani už o tenis nestojí...?
Reagovat
bella
Cetl si s Luckou nejaky rozhovor v posledni dobe? Asi ne, jinak bys takhle blbe nezvanil. Sama rika, ze uz je to v jejim veku strasne tezke se vratit, ale kvuli Bethanie to jeste zkusi, ze jeste maji cile. Tak asi tak. A uz nezvan blbosti, sorry jako.
Reagovat
EllNino
podsouvám, protože je tu reálná šance, že je tohle její poslední sezona ...
Reagovat
Krisboy
Bude to těžký. Tak těžký, že bude muset rozhodnout Bára.
Reagovat
com
no nevidim to tentokrat tak ruzove jak Pála.. Karolina to s Kerber bohuzel projede, Kvitova s Julcou taky, to bude teda sobota
Reagovat
smazaný uživatel
Po dlouhé době to bude zase "snad" skvělý ženský tenis o víkendu. Julie ve formě, Angii letos taky hraje dobře, u českých holek jsem zvědav, v jaké formě nastoupí. První antukové zápasy jsou vždy trochu ošemetné, ale zase lze čekat skvělou diváckou kulisu.

Tak ale, kdybyste opět postoupili, vůbec by to nebylo špatné :)
Reagovat
APELA
holky do toho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist