Češky si ve Štrasburku poprvé zatrénovaly. Sedí jim povrch i míčky

7. 11. 2016, 17:51
Aktuality 23
Českým tenistkám se zamlouvá povrch i rychlost míčů před víkendovým finále Fed Cupu ve Štrasburku proti domácí Francii. V aréně Rhénus Sport už absolvovaly první tréninky světová šestka Karolína Plíšková a Lucie Hradecká.
Kar. Plíšková (© Česká sportovní)

Plíšková s Hradeckou přijely s týmem do dějiště finále v neděli a dnes si kurt vyzkoušely. "Je středně rychlý, takže by nám to mohlo sedět všem," řekla Plíšková na facebooku týmu. "Do víkendu se to zrychlí," doplnil kapitán Petr Pála.

Večer dorazila do Štrasburku Petra Kvitová, která v neděli vyhrála Elite Trophy v čínském Ču-chaj. "Po dvoudenním cestování konečně na místě a s českým týmem," napsala na sociálních sítích. Barbora Strýcová se připojí v úterý.

Češky ještě nejsou ve Štrasburku kompletní. Petra Kvitová, která v neděli vyhrála WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai, a Barbora Strýcová se připojí v úterý.

Letošní finalistku US Open Plíškovou potěšily také míče. "Docela letí, takže si myslím, že by to mohlo vyjít," věřila současná česká jednička Plíšková v zisk českého fedcupového hattricku. "A když bude plno (v hledišti), tak bude větší teplo a ještě víc to poletí," uvažoval Pála a Plíšková rychle přidala: "Takže výhoda pro nás."

Český tým měl tradičně na prvních trénincích fedcupového týdne dobrou náladu. Na zahřátí se hrál nohejbal a i tenisově se hráčky cítily dobře. "Dobrý to bylo, na pondělí výborný," pochvaloval si Pála. "Na pondělí až moc dobrý," doplnila s úsměvem Plíšková.

Utkání se odehraje v hale, v které se hrálo v roce 1981 finále basketbalového Poháru mistrů a před sedmi lety zde měl projev americký prezident Barack Obama. V aréně bude okolo šesti tisíc fanoušků. "Je malá, ale bude to útulné a bude tady asi velký hluk. Jsem na to zvědavá, ale naštěstí přijedou i naši fanoušci," řekla Plíšková.

Francouzská kapitánka Amélie Mauresmová má v sestavě Caroline Garciaovou, Kristinu Mladenovicovou, Alizé Cornetovou a Pauline Parmentierovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Frick
http://sport.idnes.cz/h-h-druhy-rozchod-cesko-francie-fed-cup-hradecka-rozhovor-pee-/tenis.aspx?c=A161106_172509_tenis_bem

Takže symbolicky odehrála Andy svůj poslední singl proti své deblove parťačce....

Lucka bude hrát tu 100k+H v Dubaji...
Reagovat
EllNino
Andrea si singla ale prý ještě někde zahraje, pokud bude možnost ...
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-mladeznicke-vybery/285043/dvacitka-chce-kanadana-nastoupi-v-ceskych-barvach-adam-musil.html

A jestlipak víte, kdo je jeho mamka...
Reagovat
George_Renel
Každý ví, že to je ta co obětovala vlastní kariéru hokejce.
Reagovat
Frick
Kterej se navíc vyprdnul na svou zem.

No co - Nagano se vyhrálo bez něj i bez P. Nedvěda...
Reagovat
VlS
A tys udělal pro svou zem něco významnýho?
Reagovat
misa
Nepředal nikomu své geny :)
Reagovat
VlS
No, to je možná na sochu na Václaváku, hned vedle koně.
Reagovat
blixa
Myslíš jako kůň a osel ? ;-)
Reagovat
VlS
Já jsem myslel vedle - pod ocasem
Reagovat
blixa
Tam už má dávno rezervovaný místo slacker ;-)
Reagovat
Frick
Magic Johnson oznámil, že je HIV+, Freddie tak učinil cca dva týdny poté. Freddie umřel den nato, Magic Johnson stále žije a cítí se (snad) dobře.
Reagovat
Frick
Hm, tak Denisa měla s Majdou Panůčkovou (*1999) co dělat - 6:3 7:5

Osobně se mi její účast tam moc nelíbí. Hráčka, co letos porazila na PM turnaji po skvělém výkonu nynější no. 1 a na konci roku se takto zahazuje na tomto piditurnaji?

Udělalo by mi větší radost, kdyby třeba si zahrála WTA 125k, ale asi je jí už nechtělo moc cestovat.

Na druhou stranu je fakt, že neni jedinou hráčkou TOP 100, která hraje 25k turnaj - http://www.tenisportal.cz/pune-2-itf/2016/wta-zeny/?draw=1
Reagovat
rusedski
Tobě se fakt nezavděčí žádná...

Nehraje = špatně, se*e na to.
Hraje malej turnaj = špatně, měla hrát větší.
Hraje větší turnaj = špatně, drahý body.

Přijde mi, že jediný co uznáváš, je jezdit za levnejma bodama někam do Bangladéše...
Reagovat
Frick
Gregu, hráčka TOP 100 by měla hrát min. 50k turnaje. 25k, to je tak pro Malečkovou, Muchovou, Krejčíkovou...
Reagovat
rusedski
50b. za vítězství krát 16 = 800b. = 80.místo (Denisa je 95.)...takhle jsi to vždycky počítal, ne? :)

A mohla to mít už dopředu naplánovaný pro případ, že by to s AO měla nahnutý (což by měla, kdyby neuhrála ty dvě ČF teď).

Nebo si prostě chtěla ještě zahrát turnaj, když letos musel de facto čtvrt roku vynechat, a v Evropě nic lepšího není. Dřív bývala na podzim větší ITFka ve Francii, Británii, teď není skoro nic...
Reagovat
rusedski
Jinak měla být tento týden stopětadvacítka v Hua Hinu, ale byla zrušená kvůli úmrtí thajského krále, takže i z tohohle je vidět, že je lepší si vybírat prověřenější destinace... :)
Reagovat
bIbec
tak já bych řekl, že hlavní důvod, proč Denisa hraje v Bratislavě je ten, že tam hraje i Honza Šátral :-) Víc bych v tom vážně nehledal :-)
Reagovat
Jan
Fotonová torpéda namontují v úterý :)
Reagovat
FulnekUltras
s jakou rutinou a oprávněnou sebedůvěrou přistupujeme k dalšímu z mnoha ;) FC finále. Jen to holky mandlíkovské generaci ještě pořádně natřete!!!
Reagovat
Fandina
Kája říká, že fanoušci přijedou. Hned bych jela, koukám, že Čedok ještě nabízí autobusový zájezd.
https://www.cedok.cz/hotel/francie/strasburk/finale-fed-cup#terminy-a-ceny
Reagovat
blixa
Jeď. Jsi v důchodu, nemáš co na práci ... ;-)
Reagovat
Fandina
Uvažuji o tom. Byla jsem takhle s Čedokem před pár lety na finále kluků v Bělehradě a bylo to super. Všechno bez starosti, dovezli nás na stadion, dali lístky. Trika natištěná k příležitosti finále. Bylo to super. Přemýšlím o tom. Faktem je, že jsem byla na zápase našich holek s Francií vloni v Ostravě a vlastně jsem všechny viděla hrát dost zblízka, tak nevím, jestli třeba nezvolím výlet do Bratislavy. Tam taky jezdím ráda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist