Cesty dua H+H se podruhé rozešly

4. 11. 2016, 12:23
Aktuality 50
Druhý rozchod Andrey Hlaváčkové s Lucií Hradeckou čekal po letošní úspěšné sezoně asi málokdo. Nicméně cesty známého dua H+H se opět rozcházejí, protože stříbrné medailistky z olympijských her v Londýně se nedokázaly domluvit na společném programu turnajů. Hlaváčková bude v příští sezoně bojovat po boku Shuai Peng, Hradecká vytvoří nový český pár s Kateřinou Siniakovou.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Na základě rozdílného programu se podruhé rozchází slavný deblový pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. S informací přišel web tennis-arena.cz.

Obě vynikající deblistky už mají pro příští sezonu své partnerky. Poprvé se duo H+H rozešlo na konci roku 2013, ale v závěru následující sezony se dalo znovu dohromady.

Přitom se dvojnásobným grandslamovým vítězkám letos dařilo. Hned na úvod sezony se blýskly postupem do finále Australian Open, na olympijských hrách v Rio de Janeiru bojovaly o bronzové medaile a triumfovaly v Québeku a Moskvě.

Potřetí v kariéře se dostaly na Turnaj mistryň, kde prohrály už ve čtvrtfinále s neoblíbeným ruským duem Makarovová/Vesninová.

Neshody v programu vznikly hlavně kvůli tomu, že Hlaváčková se chce soustředit v příští sezoně výhradně na čtyřhru, zatímco Hradecká stále dává přednost singlu.

"Andy se chce v příštím roce soustředit výhradně na čtyřhru, zatímco já dávám prioritu singlu. Nedokázala jsem jí slíbit všechny turnaje, zhruba dvacet těch největších, které plánuje. Uměla bych si naplánovat víc než polovinu z nich, ale to bylo málo, takže se naše cesty rozcházejí," řekla Hradecká.

"Chci se příští rok věnovat už jen deblu. Singl budu brát doplňkově. Není to na základě neshod. Dohodly jsme se na základě rozdílného programu," dodala Hlaváčková.

O rok mladší Hlaváčková bude příští rok hrát po boku Číňanky Shuai Peng, s níž zatím odehrála tři turnaje. Před dvěma lety s ní uhrála semifinále ve Wuhanu a společně triumfovaly v Pekingu, letos navíc přidaly titul z Nottinghamu.

"Když jsem se s ní bavila naposledy ohledně příští sezony, že budu hrát jenom čtyřhry, tak jsme se našly. Říkala, že ona chce hrát všechny turnaje taky, má stejné cíle. Chce vyhrát grandslam a dostat se na Masters. Hrálo se mi s ní dobře, je to hrozně fajn holka," přiblížila Hlaváčková.

Hradecká si k sobě našla další výbornou českou deblistku Kateřinu Siniakovou. "Těším se na spolupráci. Pro mě to bude nové v tom, že budu hrát na forhendu. Katka je mladá, nenechá ani míč zadarmo, vím to z vlastní zkušenosti," chválila Hradecká svou budoucí spoluhráčku.

"Hrály jsme proti ní tři těžké zápasy; je hrozně rychlá a dravá a nebylo snadné stát na síti, když returnovala. Cíl budeme mít stejný, jako jsme mívaly s Andy – chceme vyhrát grandslam a zahrát si Masters," dodala.

Oproti Hlaváčkové má Hradecká svoje sny ale i ve dvouhře. "Toužím se vrátit do první stovky, ještě líp do padesátky. A ještě jsem si nesplnila jeden sen, nevyhrála jsem titul na WTA," usmála se hráčka I. ČLTK.

Nikdy neříkej nikdy. Toho se obě hráčky drží, pokud by spolu zase měly v budoucnu nastoupit. Je možné, že je čeští příznivci na kurtu pospolu ještě uvidí. „Když se někdy potkáme, můžeme si zahrát debl, v tom jsme se s Luckou shodly. A na konci sezony si můžeme zase sednout a říct, co bude dál,“ prohlásila Hlaváčková.

Výčet úspěchů českého páru je hodně dlouhý. Získaly spolu dva grandslamové tituly (Roland Garros 2011 a US Open 2013), před čtyřmi lety si zahrály finále ve Wimbledonu a na US Open a letos přidaly další finálovou účast na Australian Open.

V sezoně 2012 dokonce postoupily do finále na Turnaji mistryň, před čtyřmi roky v Londýně vyválčily stříbrné olympijské medaile a za celé období společného tažení ovládly 13 podniků na okruhu WTA.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

50
Přidat komentář
Fandina
Ještě rozhovor s Andrejkou.
http://www.tennis-arena.cz/hlavackova-konec-s-luckou-risk-to-neni-15491cz/
Reagovat
Frick
Jestli nadále vnímá jako prioritu singl, špatně by to kombinovala s deblem s Katkou.

Nicméně (z deblovýho pohledu) to je určitě škoda. Katka (20) + Bára K. (21) byl pár s vynikající perspektivou.

Ale tak kdo ví, třeba proběhne návrat.
Reagovat
Frick
...někdy
Reagovat
smazaný uživatel
Postoupila do semifinále turnaje ITF v Torontu, což znamená, že ve svých 17 letech se poprvé v kariéře dostane do Top 100! :)
Reagovat
FulnekUltras
nadějeplné housátko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Totálně zahozený set...
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole Tomáši kolik těch SB ještě chceš proboha
Reagovat
Fandina
Berďo jo, takhle hezky křičet, nikdo ti nerozumí. Pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
no dyk umí jemon mrskad zadkem jak někde u tiče v báru ale tenis jí moc ne šel nikdy takse ani moc nedivym že se roskmotřili vobě zas
Reagovat
aligo
nevíte jak je nebo není domluvená se Saniou?
Reagovat
Frick
To je škrtů - Vaidišová, Cetkovkská, Koukalová, Hlaváčková

Koho přidám? Mám zkusit Pantůčkovic? No ale nevym.
Reagovat
FulnekUltras
je už teď natolik výrazný, že ani Číňanka nic nezachrání. Hráďa s Katkou by naopak ještě něco uhrát mohly, zvlášť pokud LH přestane dle mého už zcela zbytečně honit singlového zajíce. Na druhou stranu je zjevné, že ani jedna z Háček se necítí být finančně zajištěna natolik, aby jim ještě nestálo za to flikovat cokoliv, dokud to jen trochu půjde. Věk se ovšem zastavit nedá...
Reagovat
blixa
Dej si lahváč, třeba to zpomalí tvůj úpadek (i když, ono už asi není co zpomalovat) a zanech prognostiky. Andrejka si v deblu svoje ještě odehraje na vysoké úrovni.
Reagovat
FulnekUltras
To jsem tedy žádostiv, jak dlouho Peng vydrží za ni všechny ty kaštany z ohně tahat... ;)
Reagovat
Lunej..
Prý úpadek, v deblu byla Andrea kolikrát lepší, když Lucce nešlo podání atd. Ale co se vlastně divím....
Reagovat
FulnekUltras
singlový žebříček tady mluví nejjasněji - okázalé kroucení kladélkem a kotrmelce na saku to nezachrání ;)
Reagovat
tommr
singlovej žebříček není pro debla směrodatnej. O Andreu se vůbec nebojím - letos odehrála tři turnaje bez Lucky a byly z toho dva tituly přičemž jeden z nich získala právě se svou novou partnerkou ...
Reagovat
FulnekUltras
říkám - z dlouhodobého hlediska jsem na to zvědav - i když tolerance Asiatek, zvláště pak Indek ;), je příslovečná...
Reagovat
Lunej..
Ha ha. jsi nějak mimo.
Reagovat
FulnekUltras
k pravému okraji máme ještě daleko... ;)
Reagovat
VlS
sice chápu, že považuješ Andy za pravičačku, když je dcerou sládka Prazdroje a Lucku za levicovější, protože je kamarádkou Petry ( i když je majitelkou soukromé tenisové školy), ale to na výkonnost opravdu vliv nemá. Andrea určitě nebyla v páru tou, která se jen veze a hyn sa ukáže.
Přejme oběma holkám hodně úspěchů s novými partnerkami.
Jen si myslím, že si naše mladá běska Katka mohla najít perspektivnější partnerku. Opravdu se nabízí tolik Zkušeností k převzetí ( pokud se nechce učit FH obouruč)? To bych šel oslovit Květu, nebo možná Martinu Hingis.
Reagovat
FulnekUltras
bez Mirzy by už po Hingis v tenisové přítomnosti dávno neštěkl pes - ono je hezké zahrát z ideální pozice něco na efekt, ale bez špinavé práce v pozadí se k tomu dotyčná ani nedostane
Reagovat
VlS
No, tak hlavně že Lucka tý práce zezadu nadělá. Sítě všude křičí Auu
Reagovat
Fandina
Věčné téma, ale výsledkově je na tom i v deblu líp než Andrejka. Má víc titulů.
Já osobně si myslím, že Hráďa umí zahrát super a také super kazí a to je rozdíl mezi ní a Andrejkou. Ta si tu svojí deblovou polovinu umí dobře pohlídat a tolik nechybuje. Takže je to spolehlivá hráčka. Hráďa může uhrát hodně, ale také pokazit. Takže většinou ty jejich zápasy vypadaly tak, že Andrejka hrála pořád svůj dobrý standard a Hráďa uměla zahrát super rány, super smeče, ale také kazila. Víceméně se to odvíjelo od ní, podle toho jak se jí dařilo, protože Andrejka hrála pořád tak přibližně stejně.
Reagovat
tommr
to je poměrně výstižně napsáno. Je ale třeba taky dodat, že ty výkyvy směrem dolů byly u Lucky v poslední době mnohem častější než výkyvy směrem nahoru. Totéž platí i pro porovnávání výsledků - celkově má sice Lucka víc titulů, ale v poslední době na tom byla líp Andrea (například za letošek má Andrea 4 tituly zatímco Lucka jen 2). A nemusím snad rozvádět co je pro další kariéru důležitější. Ze zašlý slávy se žít nedá ...
Reagovat
Fandina
Letos má Andrejka o stotřicet bodů a tři uhrané turnaje v deblu víc než Hráďa, takže takový rozdíl to není, ale lepší je samozřejmě.
Reagovat
raron
...hmmmm, jako kdybych četl řádky někoho " velmi moudrého"...třeba Ovčáčka?
Reagovat
FulnekUltras
myslels Horáčka? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo se to čekat, prostě Háčka už nebyla co dřív. Bohužel teď na okruhu nemáme stálý deblový pár :/ Krejčíková + Siniaková má sice pár super výsledků ale Bára musí hrát turnaje ITF takže program na nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha Hráďa bude hrát s Katkou :D asi si budu muset číst víc než nadpisy :D
Reagovat
blixa
Havláte ! Takovej velkej kluk ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá to slibně,ke Kátě se bouchačka hodí.Andy si něco lepšího taky nemohla přát.Akorát chudák Bára Krejč.,těžko na ITF svoji deblovou pozici udrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že hlavně je to vzestupem ženské 4hry?podívej se kolik úspěšných singlistech hraj debl, jsou tam prostě zajímavé love
Reagovat
aligo
čekal jsem to...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadšený z toho teda moc nejsem. Proti Hradecké osobně nic nemám, ale její trenér je děsnej kretén (viz moje nedávná zkušenost z Twitteru)... Já hlavně doufám, že jasnou prioritou pro Katku bude singl a úplně nejlepší by bylo, kdyby se v něm dostala tak vysoko, že už by na debla neměla čas. :D
Reagovat
tmora
Tak v roce 2013 Andrea mela prioritu singl, ted ma Andrea prioritu debl. Lucka ma prioritu singl a chce se vratit do TOP 50..Tak drzim palce!
Reagovat
tommr
mě se zdá postoj Andrey rozumnější a hlavně realističtější. Léta nezastavíš a fyzičku už prostě nemá takovou, aby mohla úspěšně bojovat na dvou frontách. Pro debla má velký nadání a může ho hrát s dobrou partnerkou ještě hodně dlouho. Nedivím se, že se takhle rozhodla ...
Lucka si zvolila jinou cestu, která je o něco riskantnější a může se stát, že nakonec neuspěje ani v singlu ani v deblu ...
Reagovat
rusedski
Andy hlavně nemá žebříček na to, aby mohla hrát plnohodnotně singla (vzhledem k deblovým ambicím), takže to rozhodnutí je víceméně vynucené. Lucka ještě ty singlové kvaldy plácat může, takže pokračuje i ve dvouhře, víc bych v tom nehledal...
Reagovat
Fandina
Faktem je, že po návratu už Háčka nedosáhly takových výsledků jako předtím, ale i tak to byl úspěšný návrat. Oba roky byly na TM, byly ve finále GS. Ale ty tituly tomu kromě letošní Moskvy chyběly. Chápu trochu Lucku, že nechce singl ještě opustit a přeji jim s Katkou ať se daří v deblu. A Andrejka s ověřenou partnerkou je dobrá volba. Peng je úspěšná.
Reagovat
tommr
z prvního rozchodu Háček jsem neměl dobrý pocity, ale tentokrát si myslím, že by rozchod moh prospět oběma ... :)
Andrea s Pengovou budou zcela určitě patřit mezi nejlepší páry. Naposledy to dokázaly letos v Nottinghamu kde získaly titul. Pokud Pengovou zase nezradí zdraví tak je vidím jako žhavý kandidátky na GS tituly a účast na TM považuju téměř za jistou ...
Lucka s Katkou by mohly taky vytvořit dobrej pár. Katka je výborná deblistka a mohla by přinést potřebnej elán zatímco Lucka bude dodávat cenný zkušenosti. Pokud spolu vydrží celou sezónu tak by se taky mohly dostat na TM ...
Reagovat
PetaM
Škoda, Háčka jsem měl rád. Mám v PC jejich celé zápasy na OH v Londýně (SF a F) a SF a F z USO 2013.

Každopádně ať se daří. Andree to s Peng šlo, 2 tituly a jedno SF. Peng je asi lepší hráčka, než Lucka. Minimálně nemá takové výkyvy.

A Lucka s Katkou, snad jim to půjde. Katka je v deblu super, Lucka na FH, to chci vidět, třeba to bude lepší :D

Snad příští rok budeme mít na TM Lucku, Káju, Andreu a Lucku s Katkou :D Moc by se mi líbilo, kdyby Lucka přivedla Katku ke GS :)
Reagovat
tommr
a nezapomněl si na Báru? :)
Reagovat
Fandina
a možná i Květu, od poloviny roku šla z nuly a jsou s parťačkou také dost vysoko
Reagovat
PetaM
Jo že ... A já furt koukal, kdo mi tam chybí ...

Pokud zůstane celý rok se Saniou, tak určitě i Bára! :)
Reagovat
Fandina
Takže kolikže to máme párů na fandění na TM?
Zbývá také něco pro jiné?
Reagovat
PetaM
5 párů! No, ještě by to chtělo nějaké tři holky do deblíka a obě skupiny můžou nést názvy Česká skupina 1 a Česká skupina 2 :D White a Red jsou už za zenitem :D :D
Reagovat
Fandina
Jooooooooooo :-))))))))
Reagovat
Lunej..
Neprotiřečíš si trochu? Vždyť jsi Andy očerňoval, co se dalo... :)
Reagovat
PetaM
To bylo kdysi, když se na ní vysrala a přitom plánovaly společný program. Teď se na tom dohodly obě a Lucka o tom ví ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani se zase vrátí .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist