Chačanov v Moskvě nedal šanci Mannarinovi a získal třetí titul

22. 10. 2018, 09:22
Aktuality 2
ATP MOSKVA - Karen Chačanov získal před domácím publikem v Moskvě třetí kariérní titul a udržel si stoprocentní bilanci ve finálových bojích na okruhu ATP. Třetí nasazený Rus ve finále nedal šanci Francouzovi Adrianovi Mannarinovi, který tak ani na šestý pokus premiérovou trofej na okruhu ATP nezískal.
Karen Chačanov

Karen Chačanov k radosti domácího publika ovládl turnaj série ATP 250 v Moskvě. Dvaadvacetiletý ruský talent ve čtyřech zápasech ztratil jediný set, a to v semifinálovém derby s rozjetým Medveděvem. Českého kvalifikanta Rosola a Bosňana Bašiče porazil ve dvou setech a v nedělním finále nedal šanci Adrianovi Mannarinovi, kterého za pouhých 54 minut jasně přehrál 6-2 6-2.

Chačanov se mohl spolehnout na výborný servis (78% trefených prvních podání), Francouzovi nastřílel šest es, jediný brejkbol odvrátil a na servisu dohromady prohrál jen 11 výměn. Mannarina v každé sadě dvakrát brejknul, když trestal hlavně jeho slabší druhé podání, po němž získal 11 ze 13 fiftýnů.

"Začal jsem opravdu dobře. Byl jsem agresivní a nedal jsem soupeři žádnou šanci dostat se do zápasu a rytmu. Myslím, že právě tohle bylo jedním z klíčů k dnešnímu vítězství," řekl Chačanov, který v Moskvě ztratil jen jednou podání (s Rosolem ve druhém kole).

Chačanov si tak udržel svou neporazitelnost ve finálových bojích na okruhu ATP a po devíti letech ukončil čekání na domácího šampiona (Južnyj, 2009). Dvaadvacetiletý rodák z Moskvy vyhrál souboj o titul také předloni v Chengdu a letos v Marseille. V žebříčku ATP poskočil na své nové maximum (19. místo) a v roli ruské tenisové jedničky vystřídal Medveděva.

"Vyhrát domácí turnaj byl můj sen odmalička. Jako malý kluk jsem sem jezdil a prosil nejlepší ruské tenisty o podpis a chtěl jsem tu strašně moc vyhrát. Konečně se mi to splnilo a jsem hrozně šťastný. Mám vzpomínku na celý život," radoval se domácí talent.

Mannarino, jenž v Moskvě přerušil sérii šesti porážek, se naopak ani na šestý pokus premiérové trofeje z turnaje ATP nedočkal. Třicetiletý Francouz hrál letos finále také v Antalyi, loni v Antalyi a Tokiu a v roce 2015 v Aucklandu a Bogotě.

"Karen hrál dnes vážně dobře. Výborně servíroval a nekazil... já jsem svůj nejlepší tenis nepředvedl, ale i tak byl dnes můj soupeř příliš dobrý," uvedl Mannarino.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 856.445 dolarů
nedělní výsledky (21. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Chačanov (3-Rus.) - Mannarino (Fr.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Krajicek/Ram (2-USA) - Mirnyj/Oswald (3-Běl./Rak.) 7-6(4) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Pěkné dostihy se rozbíhají mezi ruskými mladíky. Karen v počtu titulů dorovnal Daniila a v přímém souboji o ruskou jedničku porazil. Dokonce se srovnali těsně zasebou i v aktuálním žebříčku. Myslím, že dva tenisty mezi nejlepšími dvaceti Rusové neměli od Davydenka s Južným.
Byl to hodně povedený turnaj pro domácí v Moskvě. Aby v jeden ročník trimufovali mezi muži i ženami, to se stalo naposledy v roce 2007. Také to bylo vidět na návštěvnosti, která se jistě přiblížila loňskému roku, kdy jí výrazně zvedla účast Máši.

jinak celé finále i většina dalších utkání je možné shlédnout na kanálu Kremlin Cupu zde:
https://www.youtube.com/channel/UCQoACaTtBH6-Ayk3oBz17LA/videos
Reagovat
Fransoas
Když jsem ještě CHačanova tak dobře neznal a on hrál s Berdychem,tak jsem si říkal,že to bude jasná záležitost.Nakonec jsem byl překvapen,že Berdyš tenkrát prohrál.Samozřejmě gratulace k titulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist