Challenger v Prostějově vyhrál Kazach Kukuškin

4. 6. 2016, 13:23
Aktuality 8
Challenger v Prostějově vyhrál Michail Kukuškin z Kazachstánu, který ve finále porazil Maďara Martona Fucsovicse hladce 6-1 6-2. Po pěti letech se do finále největšího domácího mužského turnaje neprobojoval žádný z českých tenistů. Adam Pavlásek, Jiří Veselý i Lukáš Rosol skončili ve čtvrtfinále.
Michail Kukuškin

Kukuškin potvrdil po vyřazení obhájce posledních dvou titulů Veselého roli favorita. Ve finále byl přesnější a důraznější. "Po předcházející vítězné cestě v tomto turnaji jsem měl ve finále větší sebedůvěru. Za rozhodující považuji, že se mi podařilo po celé utkání udržet maximální koncentraci, čímž jsem nedal soupeři šanci na zvrat," uvedl po utkání vítěz.

V Prostějově startoval 83. hráč světového žebříčku Kukuškin potřetí v kariéře. V předcházejících dvou startech v letech 2012 a 2014 skončila jeho pouť vždy hned v prvním kole.

Čtyřiadvacetiletý Fucsovics se probojoval do finále UniCredit Czech Open z kvalifikace. "Až do finále se mi v Prostějově dařilo. Dnes jsem už byl unavený, hrál jsem osmý zápas za týden, což bylo hodně náročné. Kukuškin hrál bez chyb a zvítězil zcela zaslouženě," přiznal Fucsovics, kterému patří ve světovém žebříčku 204. místo.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 106.500 eur
sobotní výsledky (04. 06. 2016)
• Dvouhra - finále •
Kukuškin (6-Kaz.) - Fucsovics (Maď.) 6-1 6-2
ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
už dneska začal kvaldou. V hlavní soutěžijsou WC pro Staňka, Rikla, Kellovského, Vocela, tak držím mládí palce. V kvaldě je Kolář, ten dneska svůj zápas vyhrál, tak držím palce dál. Lukáš Rosol a Adam Pavlásek mají v prvním kole kvalifikanty, tak doufám, že to nebude on. Jinak jsou k sobě nalosovaní do třetího kola, škoda, že nejsou každý v jiné polovině. A také budu držet palce Šátralovi.
http://www.pragueopen.cz
program dne
http://www.pragueopen.cz/2016/schedule.php?datum=20160605
pavouk
http://www.pragueopen.cz/2016/pdf/2016MDS.pdf
Reagovat
a.magerova
Začla jsem mu fandit v roce 2010 díky takovému sympatickému detailu (viz foto).... ;-)

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Mikhail+Kukushkin+St+Petersburg+Open+2010+tmxCTF0koRhl.jpg
Reagovat
Fandina
Mě docela zaujal v roce 2011 když jsem byla v Ostravě na DC. BerĎa ho tenkrát porazil, ale jinak hrál dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
má 6 prstů..opravdu zajímavý detail
Reagovat
Fandina
každého zaujme něco jiného
Reagovat
smazaný uživatel
když má o 1 prst na uchycení rakety navíc,tak to výhoda je
Reagovat
Fandina
někdy může i překážet
Reagovat
Filippo_Volandri
...celý turnaj odehrál skvěle a zaslouženě bere vítězství. Jen to není Kazach, ale Kazachstánec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist