Chela je ve čtvrtfinále, poprvé od French Open

3. 8. 2011, 18:46
Aktuality 2
Argentinský tenista Juan-Ignacio Chela si poprvé od Roland Garros zahraje o semifinále turnaje ATP. Nejvýše nasazený hráč podniku v Kitzbühelu zvládl svůj úvodní zápas, Španěla Gimena zdolal 6-4 3-6 a 6-3 a postoupil mezi nejlepší osmičku.
Juan Ignacio Chela

Dnešní vítězství v Kitzbühelu je Chelovo vůbec první na turnaji ATP od Wimbledonu. Na antuce pak rychle vypadl v Hamburku i Umagu a až proti Danielu Gimeno-Traverovi se dočkal postupu do dalšího kola.

Ten se ale nerodil lehce. Argentinec musel v úvodním setu dohánět ztrátu, což se mu podařilo, a jeho třetí brejk znamenal, že sadu získal poměrem 6-4. Španěl se ale nevzdal, nejvýše nasazenému hráči turnaje znovu rychle sebral servis, odvrátil dva brejkboly a vynutil si třetí set.

V něm však favorit překvapení nepřipustil. Své podání už Chela neztratil a po dvou a čtvrt hodinách se radoval z vítězství 6-4 3-6 6-3.

Hůř se dnes vedlo turnajové čtyřce Fabiu Fogninimu. Ten potřetí v kariéře nastoupil proti Kolumbijci Santiagu Giraldovi, kterého v obou předchozích duelech porazil. Tentokrát se radoval jeho soupeř, který celkem pětkrát prolomil Fogniniho podání a vyhrál 6-3 6-4.

Giraldo stihl postoupit do čtvrtfinále těsně před tím, než se v Kitzbühelu spustil déšť, který narušil dnešní program. Své zápasy tak musí ještě dohrát druhý nasazený Feliciano López, jenž vede nad Robinem Haasem ve třetím setu 2-1, a další nasazený Španěl Marcel Granollers, jehož za stavu 4-2 ve třetím setu dělí od výhry nad Chorvatem Antoniem Veičem dva gamy.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 450.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Chela (1-Arg.) - Gimeno (Šp.) 6:4, 3:6, 6:3, Giraldo (Kol.) - Fognini (4-It.) 6:3, 6:4, Seppi (6-It.) - Riba (Šp.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hanescu/Moser (Rum./Něm.) - Čermák/Polášek (1-ČR/SR) 6:2, 6:3.

Čtvrtfinále:
Ferreiro/Sá (Braz.) - Rosol/Wassen (ČR/Niz.) 7:6 (7:5), 6:3).

Komentáře

2
Přidat komentář
misoSK
Medzi Lopezom a Haasem je to 1:1 a 15:30 na podani Feliciana
Reagovat
smazaný uživatel
tak to si potom hviezda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist