Chorvati nastoupí ve finále Davis Cupu v nejsilnější možné sestavě

15. 11. 2016, 19:09
Aktuality 5
Chorvatští tenisté přivítají Argentinu ve finále Davisova poháru v nejsilnějším složení. Se sedmým hráčem světa Marinem Čiličem, navrátilcem Ivo Karlovičem a deblovým specialistou Ivanem Dodigem je v týmu i uzdravený Borna Čorič. Nominaci dnes oznámil kapitán Željko Krajan.

Sedmatřicetiletý Karlovič se vrátil do reprezentace po více než čtyřech letech, kdy se soustředil na individuální kariéru. Čoričova účast byla dlouho nejistá, protože dvacetiletý talent se na konci září podrobil operaci kolena. Tenista, který letos v 1. kole proti Belgii i ve čtvrtfinále s USA získal rozhodující pátý bod, se nicméně stihl zotavit.

Argentinci zveřejnili sestavu na finále už před dvěma týdny. Spoléhat budou na někdejšího vítěze US Open a finalistu letošního olympijského turnaje Juana Martína Del Potra, jenž se po vleklých problémech se zápěstími vrátil do formy. Dalšími členy týmu jsou Federico Delbonis, Guido Pella a Leonardo Mayer.

Finále bude od 25. do 27. listopadu hostit Arena Záhřeb. Chorvaté získali Davisův pohár jednou v roce 2005, Argentina na trofej stále čeká. Ve finále je přitom už popáté.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
kada.tom
doufám, že Chorvaté vyhrají :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
JMDP udělá dva body, on je srdcař a určitě lepší tenista než oba Chorvati. Ale ten případný třetí, to bude ořech...
Reagovat
VlS
No, hlavně aby odtud neputoval zas na půl roku k doktorům. Na takovýho hromotluka je dost křehkej.
Reagovat
Tornes
Proti dvojce (ať už - za mě lépe - Karlovicovi nebo Coricovi) má šanci kdokoli z argentinské trojice. Nebudou favoriti, ale šance tam je. No a debl to je divoká karta, ten vždycky může dopadnout jakkoli. Za mě jsou šance skoro vyrovnaný, řekněme 45:55 pro Chorvaty.
Reagovat
panzer.dragon
solidní sestavička, samý borci, to musej urvat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist