Cibulková je ve 20. finále, slovenské finále v Budapešti překazila Van Uytvancková

24. 2. 2018, 18:34
Aktuality 8
WTA BUDAPEŠŤ - Nejvýše nasazená Dominika Cibulková v hale v Budapešti neztratila set ani ve svém čtvrtém vystoupení a po výhře nad Němkou Monou Barthelovou postoupila do jubilejního 20. finále. O devátý titul si osmadvacetiletá Slovenka zahraje s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou, která v druhém semifinále vyřadila slovenskou tenistku Víktorii Kužmovou.
D. Cibulková (© Hungarian Tennis)

Dominika Cibulková v Budapešti bez problémů potvrzuje roli nasazené jedničky. Po domácí Stollarové, Belgičance Flipkensové a Švédce Larssonové neztratila set ani v dnešním semifinále proti Němce Moně Barthelové, kterou v prvním vzájemném duelu porazila 6-3 6-2.

"Zlepšuju se od zápasu k zápasu a se svými výkony jsem spokojená. Čím více tady hraju, tím více si věřím. Moc si to tady užívám," řekla bývalá světová čtyřka Cibulková. "Když hraju svůj nejlepší tenis, tak jdu do každého míče. Barthelovou jsem dnes přehrála inteligentní hrou."

Cibulková se do finále dostala podvacáté v kariéře. To největší si zahrála na Australian Open 2014, svůj poslední osmý a zároveň nejcennější titul získala na Turnaji mistryň 2016.

V nedělním vyvrcholení podniku WTA Internationl s dotací 250 tisíc dolarů se osmadvacetiletá Slovenka utká s o pět let mladší Belgičankou Alison Van Uytvanckovou, kterou v jediném střetnutí ve Wimbledonu 2014 udolala 8-6 ve třetím setu.

Třiadvacetiletá Van Uytvancková v druhém semifinále přehrála 6-4 6-2 devatenáctiletou Víktorii Kužmovou, jež hrála v semifinále turnaje WTA poprvé v kariéře, a překazila tak slovenské finále. Sama si v něm zahraje podruhé v kariéře a znovu v hale, to první loni v září v kanadském Québecu přetavila v triumf.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 02. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Cibulková (1-SR) - Barthelová (Něm.) 6-3 6-2
Kužmová (SR) - Van Uytvancková (Belg.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Pavol
Jako múdro si vybrala turnaj. A aj tak ho nevyhrá.
Reagovat
com
ja bych rekl, ze ma naopak celkem slusnou sanci vyhrat.. Ne ze bych Cibuli fandil :D ale naka VanUtvaja ji asi zrovna nezaskoci
Reagovat
EllNino
to ji asi moc neznáš ... jejich jejiný vzájemný duel mluví za vše ...navíc v hale bude AVU jako vždy silná
Reagovat
kada.tom
tak nakonec maďarské derby nebude :-)
Reagovat
paprikovygulas1
Ako miláčik ? ;)
Reagovat
FulnekUltras
AVU to snad zítra dotáhne
Reagovat
Frick
To byl měl Janko Slota radost :o)
Reagovat
Frick
*by
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist