Cibulková si ve Štrasburku zahraje o titul proti Pavljučenkovové

25. 5. 2018, 23:14
Aktuality 6
WTA ŠTRASBURK - Dominika Cibulková na antuce ve Štrasburku zdolala 2-6 7-6 6-1 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou, přestože ve druhém setu musela celkem třikrát dohánět manko brejku, a podruhé v sezoně postoupila do finále. O první titul od triumfu na Turnaji mistryň 2016 si slovenská tenistka zahraje s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková od triumfu na Turnaji mistryň 2016 byla jen dvakrát ve finále a jen jednou vyhrála čtyři zápasy po sobě. Nyní svou nejlepší sérii za poslední rok a půl vyrovnala na antuce ve Štrasburku, přitom v uplynulém čtvrt roce vyhrála jen jeden ze šesti zápasů a to proti italské veteránce Schiavoneové. 

Na antuce ve Francii ale potvrdila roli favoritky proti domácí Paquetové i Maďarce Janiové, vyřadila šampionku z let 2015 a 2017 Australanku Stosurovou a dnes si po úspěšném obratu poradila i s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou.

Cibulková přitom prohrála první set a ve druhém musela třikrát dohánět manko brejku. Prohrávala 2-6, 4-5 a 0-30 při podání soupeřky, k mečbolu ji ale nepustila a po divokém závěru si v tie-breaku, ve kterém otočila vývoj ze stavu 3-5, vynutila třetí dějství. V něm získala šest gamů po sobě, z toho tři čistou hrou, a zvítězila 2-6 7-6 6-1.



Devětadvacetiletá Slovenka tak postoupila do svého 21. finále, v nichž má bilanci 8-12. O 9. titul si Cibulková zahraje s Anastasií Pavljučenkovovou, nad kterou vede ve vzájemné bilanci 7-3.

Šestadvacetiletá Ruska Pavljučenkovová se do 18. finále kariéry dostala poté, co vedla nad nejvýše nasazenou Australankou Ashleigh Bartyovou 6-4 a 1-0 ve chvíli, co soupeřka kvůli bolestem zad vzdala vzdala.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (25. 05. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Bartyová (1-Austr.) 6-4 1-0 skreč B.
Cibulková (5-SR) - Buzarnescuová (4-Rum.) 2-6 7-6(5) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Hector21
z 5:2 v TB na 5:7, to je taky umění...

šmarjá Nasti, co tam zase vytváříš :(
Reagovat
blixa
Třídí fanoušky. Přežijí jen ti nejdrsnější !!! ;-)
Reagovat
Hector21
Přežil jsem a je to tammmmmmm

Jupiiii
Reagovat
blixa
Seš prostě megadrsnej !!! ;-)
Reagovat
dadaft
Ashleigh skrečla zápas proti Pavljučenkové kvůli bolestem zad,,,,,,,,,,,, nicméně něčeho závažnějšího se tak nějak neobávám...
Reagovat
Hector21
trenér jí radil už v prvním setu, aby se na to vybodla, spíš než záda to byl bok na ten si ukazovala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist