Cibulková v Malajsii postupuje, sestry Plíškovy ve čtyřhře skončily

16. 4. 2014, 17:25
Aktuality 64
WTA KUALA LUMPUR - Největší favoritka turnaje v Kuala Lumpur Dominika Cibulková vykročila za druhým letošním titulem hladkou výhrou. Slovenská tenistka si ve svém premiérovém zápase jako hráčka Top 10 poradila s Turkyní Özgenovou. Na rozdíl od dvouhry nezvládly svůj první zápas ve čtyřhře sestry Plíškovy.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková prožívá životní vstup do sezony. V jejím v úvodu si na Australian Open zahrála poprvé v grandslamovém finále, o měsíc později vyhrála turnaj v Acapulku a po sermifinále na prestižním turnaji v Miami si čtyřiadvacetiletá Slovenka svými výkony zajistila premiérový posun do Top 10 světového žebříčku.

Tento týden se očekávala její účast ve Fed Cupu, ve kterém Slovenky hrají v Kanadě o záchranu mezi elitou, Cibulková ale dala přednost individuálnímu programu a startu na podniku WTA v Kuala Lumpur.

Do turnaje v Malajsii vstoupila jako nasazená jednička a dnes poprvé odehrála zápas jako světová desítka. Kvůli dešti, který pořadatele trápil i třetí hrací den, musela na začátek utkání několik hodin čekat, rozhodit se tím ale nenechala.

Až 215. tenistku světa Pemru Özgenovou z Turecka, která má ve svých 27 letech na kontě jedinou výhru v hlavní soutěži podniků WTA, bez problémů přehrála. V úvodu druhé sady sice neodvrátila jediný nabídnutý brejkbol, i nadále ale měla utkání pod kontrolou a nakonec zvítězila 6-1 6-3.

"Dnešní výhra mě velmi těší, protože podmínku tu nejsou vůbec jednoduché. Ale co je lehké, že?", napsala na Facebooku spokojená Cibulková, která letos vyhrála už 21. zápas a v této statistice se tak posunula do čela k Číňance Na Li a Polce Agnieszce Radwaňské.

Zítra se Cibulková ve druhém kole utká s druhou nejlepší deblistkou současnosti, ale až 126. hráčkou singlového pořadí Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, s níž dosud nehrála.

Ve čtvrtfinále už na vítězku čeká Zarina Dijasová. Dvacetiletá Kazaška, jež tenisově vyrůstala v Praze na Štvanici, dnes porazila 6-1 6-4 Italku Giulii Gattovou-Monticoneovou a v pátek tak bude usilovat o své první semifinále na okruhu WTA.

V soutěži deblistek skončily překvapivě už v prvním kole Karolína a Kristýna Plíškovy, které podlehly 4-6 6-4 8-10 ukrajinské dvojici Kičenoková/Savčuková. Sestry Plíškovy se ale můžou těšit na zítřejší zápas o postup do čtvrtfinále dvouhry, přičemž Karolína je obhájkyní titulu.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (16. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo
Cibulková (1-SR) - Özgenová (Tur.) 6-1 6-3
Dvouhra - 2. kolo
Mayrová-Achleitnerová (4-Rak.) - Koviničová (Č. Hora) 6-4 3-6 6-1
Dijasová (6-Kaz.) - Gattová-Monticoneová (It.) 6-1 6-4
Linetteová (Pol.) - L. Kičenoková (Ukr.) 6-1 6-2
Čtyřhra - 1. kolo
L. Kičenoková/Savčuková (Ukr.) - Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) 6-4 4-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
VlS
Karolína - Kristýna - myslím, že na uderech je jasně vidět, proč Karol ve stovce je a a Týna není. co ty na to ?
Reagovat
Fandina
Káje gratulka a Kris moc nechybělo. Ale Vekic byla dva sety lepší. Škoda Kristýnko a gratulace Karolínko. Držím palce proti Buyukakcay. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
tommr
Vekicová rozhodně nebyla lepší jen měla pevnější nervy. Statistiky to jasně potvrzujou: Vekicová proměnila všechny tři svoje brejkboly zatímco Kristýna jen 3 z 12. A na vyhraný výměny byla Kristýna dokonce lepší - vyhrála jich 95 zatímco Vekicová jen 89 ... :(
Reagovat
Fandina
Podle mě Vekic víc riskovala než Kristýnka a to rozhodlo. Ale jinak hrála Kristýna dobře, kdyby nebyla Donna tak nažhavená na vítězství, nemuselo to takhle dopadnout a Kristýna by vyhrála už druhý set. Donna byla prostě lepší, Kristýna ale může být příště.
Reagovat
EllNino
Donna byla hlavně hrozně trapná tim věčným rozhazováním rukou, nojo jižanka :D ...ale jinak ji výhru celkem přeju, když jí letos ty naše tak drtí, aby z toho nechytla komplex "Češky" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Donna rozhazovala rukama, Kristýna zase po zápase rozmlátila raketu... Jinak si myslím, že Donna má ve své kariéře ještě dost času, aby se Češky naučila porážet (Katku Siniakovou nemusí). :)
Reagovat
tommr
už to vidím jak se tu bude večer monty naparovat, že Vekicová konečně zlomila ten českej komplex ... :)
Reagovat
EllNino
Jojo tak o Týně jsem radši ani nepsal ...tam to bylo taky slyšet a né jednou ten zvuk rakety o beton :DD ...ale tak my mladší ročníky z toho snad vyrostem :D
Reagovat
smazaný uživatel
No co, ty by ses zase naparoval, kdyby vyhrála Kristýna. :D Já jsem o žádném "komplexu" nikde nepsal. Je ale fakt, že Donna proti českým soupeřkám v této sezoně neuměla... Tohle je taková první vlaštovka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, u mladých hráček jsou ty emoce vidět často. Třeba právě Katky Siniakové se to taky týká... Ale co už. Jsou to ještě mláďata, tak je nechme žít. :) Myslím, že je poměrně dost hráček, které to v mladém věku taky dělaly a postupně s tím přestaly. Některé s tím třeba nepřestanou nikdy, ale tak to už je jejich business. :D
Reagovat
EllNino
ale ta jak známo jaro nedělá :) ...Donně přeju výhru v každém zápase, ale nesmí hrát s Češkou :)) takže teď jí budu fandit až do finále, a i v něm, pokud se do něj nedostane Karolínka :)
Reagovat
EllNino
Mezi námi, já jsem stejně starej jako Katka a Donna, taky to dělám, při zápasech se vztekám, ale už se to začínám odnaučovat :) ...snad z toho vyrostem :D
Reagovat
VlS
Tak to přiznej, Kristýně se nechtělo v tý prádelně hrát a pomalu to balila, tak jsem jí slíbil velký čokoládový Corneto. Tak začla otáčet. Monty si všim a slíbil jí 2 Corneto, studenou kolu a panáka, když se na to vykašle. Zrovna jsem si odskočil do MC a už jsem nestihl zakontrovat.
No, příště.
Reagovat
Fandina
Ty se to možná odnaučíš, házet raketou, protože se ti to nelíbí, tak to nebudeš chtít dělat, ale je otázka, jestli Kristýně to vadí, házení raketou, jsem přesvědčená o tom, že kdyby jí to vadilo, tak by se to odnaučila, ale třeba je jí to jedno, že se to tobě nelíbí nebo jiným.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem už před turnajem, že by Donna mohla být ve finále... Pořád tomu věřím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jsem nesliboval a ta částka taky nesouhlasí... :D
Reagovat
EllNino
Ano opět velice inteligentně vypadající odstavec, ale zase o hovně :D
Reagovat
Fandina
A proč neodpovíš, když je tak inteligentní. Proč házíš raketou a chceš se to odnaučit. A proč hází raketou Kristýna. Víš to nebo ne?
Reagovat
EllNino
frustrace ? :) ...asi nejlepší slovo, který to celý vystihuje
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, jsou to emoce, někdo je umí zkrotit, někdo ne, někdo je ani neumí projevovat. Ale v každém případě to k životu patří. A nejlepší je, když se ve hře daří, pak se ani flustrace nemůže projevovat.
Reagovat
EllNino
je to frustrace ale to je jedno :D
Reagovat
Fandina
samozřejmě, že je to flustrace
Reagovat
EllNino
http://cs.wikipedia.org/wiki/Frustrace ...ano je to frustrace :) tentokrát prostě nemáš pravdu
Reagovat
Fandina
Karolínka byla na poradě u Kristýnky. Nevíte, co říkala? Já to neměla ozvučené.
Reagovat
tommr
a v prvním setu Vekicovou jasně přehrála. Jsem moc zvědavej jestli to Kristýna dotáhne nebo jestli se Vekicová ještě vzchopí ... :)
Reagovat
EllNino
Bohužel Kristýna nevyužila brejkboly za stavy 1:1 a 2:4 ...tak snad zachytí start 3. setu ...:)
Reagovat
Fandina
Donna ale podstatně zlepšila hru a je útočnější než v prvním setu. Ve třetím je potřeba držet podání. Kristýnko pojď!
Reagovat
tommr
to nevyužívání brejkbolů bude stát Kristýnu zápas. Vekicová dokázala využít oba svoje brejkboly zatímco Kristýna jen dva z osmi ... :(
Reagovat
EllNino
to je šancí...
Reagovat
EllNino
yeah týna :D
Reagovat
EllNino
a od dvojchyby 6 míču lost, stejně jako Bára proti Venus ...
Reagovat
tommr
herně to bylo naprosto vyrovnaný, ale Vekicová bohužel v závěru prokázala pevnější nervy ... :(
Reagovat
EllNino
No škoda, ale tak aspoň že Kája :) semifinále je reálný :) ...a kdoví, třeba zatluče Cibuli do země :D pokud to před ní teda neudělá Zarina, ale spíš chci, aby to udělala až Kája
Reagovat
tommr
jj Diyasová by mohla Cibulkovou zaskočit ... :)
Reagovat
EllNino
Naše Tower vyhrála s přehledem :D
Reagovat
Fandina
A o dva centimetry nižší Tower docela v pohodě první set 6:1, tak ještě jeden. Tíno pojď!
Reagovat
EllNino
kombinaci return dropshotu a lobu z voleje jsem už dlouho neviděl :D
Reagovat
EllNino
Wow menstrozní backhand down the line od Karolíny :D
Reagovat
Fandina
byl úžasný a anglický komentátor z něj užaslý
Reagovat
EllNino
pravdu díš :)
Reagovat
tommr
a dnešní zápasy začaly "jen" s tříhodinovým zpožděním ... :)
Karolína Plíšková hraje proti čínský kvalifikantce Duan a zatím si vede dobře ... :)
Reagovat
EllNino
opravdu rampálky obě dvě, no tak snad má Kája nabito :D
Reagovat
tommr
jj ta Čínanka je ještě větší vazba než Karolína a hraje i podobným stylem. Karolína je ale zatím lepší ... :)
Reagovat
EllNino
Jop hraje dobře, padá jí to, "čínská věž" se nechytá, ikdyž už jí to tam taky párkrát parádně spadlo :) spíš sem zvědav na ten další zápas, tam taky spíš věřím Kristýně proti Donně, v 1. kole nebyla moc přesvědčivá proti Chan :)
Reagovat
tommr
no ted si to Karolína trochu zkomplikovala když ve druhým setu za stavu 4:2 nepotvrdila brejk. Čínanka začíná kousat ... :(
Reagovat
EllNino
dobrý těsnej aut 5:3 :)
Reagovat
tommr
tak to malý zaváhání Karolína hned napravila a zápas s přehledem dopodávala ... :)
V příštím kole jí čeká Buyukacay což je taky hratelná soupeřka ... :)
Reagovat
Frick
jdou podle kérek....

Stejně to musí bejt hezký pro toho jejich otce pašeráka, když k němu v 18 holky přídou, že chtěj taky mít tetování :-)))
Reagovat
skott
no, zrovna Plíškovi měly tetování snad už v patnácti, co si vybavuju... nutno dodat, že jejich kérky jsou vrchol nevkusnosti (konkurovat jim může leda tak Li Na)
Reagovat
Fandina
Na kurtu je rozeznáš podle toho, že každá hraje jinou rukou. Karolína pravou a Kristýna levou.
Reagovat
EllNino
fakt ? :D ...ooo to je mi novinka, on ale myslel v civilu ty ťunťo
Reagovat
Fandina
vážně si myslíš, že myslel? Přece o tom psal a já zase o kurtu, to jsou věci, nemyslíš????????
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som si pozrel pavúka a čo meno to pojem :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty res silnou konkurenci a slabou eru ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi řekněte, která je která. :D Ta vlevo je podle mě o něco hezčí... :)
http://www.wtatennis.com/javaImages/9f/b1/0,,12781~12759455,00.jpg
Reagovat
Jan
Souhlas. Nakonec i v obličeji jsou trošičku jiné, aspoň na této fotce. Kdyby měly obě stejné šaty a stejně nahozené vlasy, asi by to rozhodování která je která bylo horší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekla, že vlevo je Karolína, vpravo Karolína.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vpravo Kristýna.. Už z toho blbnu.. :D
Reagovat
Jan
Vidíš, vlastně nevíš, která je která :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem kdysi psal. Lehce je rozlišíte podle pihy na zadečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem oříšek :D
Ale taky bych řekl, vpravo je Karolína a vlevo Kristýna! :-))
Reagovat
Pesek12
Cibuli se letos daří, s její výškou obdivuhodné. S Li Na má však smůlu.
Reagovat
aligo
jsen zvedavej jak se s tim cubulkoba příští rok popere, az to bude muset vsechno obhajovat.
Reagovat
aligo
jsen zvedavej jak se s tim cubulkoba příští rok popere, az to bude muset vsechno obhajovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist