Cibulková v Sofii porazila Pironkovovou, Suárezová vyhrála 50. zápas sezony

29. 10. 2014, 15:30
Aktuality 82
TURNAJ ŠAMPIONEK - Zakončit úspěchem sezonu, kterou parádně rozjela ale její druhou polovinu nezvládla, se na Turnaji šampionek snaží Dominika Cibulková. Svůj vstup do soutěže zvládla, stejně jako Španělka Suárezová-Navarrová, jež jako teprve třetí tenistka v tomto roce vyhrála 50 zápasů.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková měla parádní úvod sezony. Na Australian Open si zahrála poprvé ve finále grandslamu, v Acapulku získala svůj čtvrtý titul na okruhu WTA, byla ve čtvrtfinále v Indian Wells, v semifinále v Miami, ve finále v Kuala Lumpur a poprvé v kariéře nakoukla do Top 10.

Jenže na začátku antukové sezony se jí znovu ozvalo zranění Achilovy šlachy, několik týdnů musela odpočívat a po návratu na kurty se dosud zpět do skvělé formy ani zdaleka nedostala. Za posledních pět měsíců startovala na 14 turnajích a hned desetkrát skončila hned na své první soupeřce. Více jak dva zápasy po sobě vyhrála naposledy v dubnu.

Pětadvacetiletá Slovenka tak přišla o start na Turnaji mistryň, na poslední chvíli jí unikla i pozice druhé náhradnice a do Singapuru vůbec neodletěla. Útěchou jí je alespoň účast na Turnaji šampionek, na který se kvalifikovala díky triumfu v Acapulku.

V zahajovacím zápase posledního 6. ročníku soutěže v bulharské Sofii druhá nasazená Cibulková zvítězila. Na úvod skupin Sredec si poradila s domácí Tsvetanu Pironkovovou, která sice letos vyhrála turnaj WTA Premier v Sydney, ale v Bulharsku startuje jen díky divoké kartě.

Světová dvanáctka Cibulková musela o výhru bojovat. V prvním setu otáčela z 2-3 na 6-3, ve druhé sadě prohrávala dokonce 1-4 a byla dva brejky dole. Manko ale smazala a vynutila si tie-break. V něm proměnila až šestý mečbol, když nejprve ztratila vedení 6-1.

"Dnes jsem hrála docela dobře, se svou hrou jsem spokojená. Cítila jsem, že když se držím taktiky, takhraju dobře," komentovala Cibulková, jež ukončila sérii čtyř porážek. "Tie-break byl těsný, ale podařilo se mi překročit cílovou čáru. Každý, kdo tu hraje, je dobrý hráč, takže musím dělat věci správně, pokud chci vyhrávat," dodala slovenská tenistka, která nad Pironkovovou vyhrála sedmý z osmi vzájemných zápasů.

V druhém zápase skupiny Carla Suárezová-Navarrová smetla 6-0 6-4 Němku Andreu Petkovicovou, která bude hrát příští víkend finále Fed Cupu v Praze proti českým tenistkám.

"Dnes jsem hrála dobře. První zápas na turnaji není nikdy jednoduchý a i tentokrát to bylo náročné, protože Andrea bojovala o každý míček. Ale s dneškem jsem spokojená. Ráda bych tu prožila povedený týden," řekla Suárezová.

Španělka jako teprve třetí tenistka v této sezoně dosáhla na metu 50 výher a překonat ještě může světovou jedničku Serenu Williamsovou, jež nasbírala 52 vítězství. Ana Ivanovičová letos odehrála 58 vítězných utkání.

Ve skupině Serdika odstartovala suverénní výhrou Flavia Pennettaová. Italka, která dostala pozvání na divokou kartu až po odhlášení zranění Srbky Jankovičové, smetla 6-1 6-2 Francouzku Alizé Cornetovou.

S Pennettaovou a Cornetovou jsou ve skupině ještě Ruska Jekatěrina Makarovová a Španělka Garbina Muguruzaová.

Roli první náhradnice v Bulharsku plní česká tenistka Karolína Plíšková, druhou alternativou je Ukrajinka Jelina Svitolinová, které čeká první zápas ve středu.

Turnaj šampionek se koná od roku 2009 a kvalikuje se na něj vždy šest žebříčkově nejlépe postavených vítězek uplynulé sezony, které vyhrály alespoň jeden turnaj WTA Interantional a zároveň se nedostaly na Turnaj mistryň. Osmičku pak doplňují dvě hráčky pozvané na divokou kartu.

V příští sezoně Turnaj šampionek, jehož první tři ročníky se hrály na Bali, nahradí nový turnaj WTA Elite Trophy. Ten bude hostit čínský Zhuhai a kvalifikuje se na něj 12 tenistek, které se v uplynulé sezoně nedostanou na Turnaj mistryň. V ideálním případě tedy 9. - 20. hráčka žebříčku WTA Race to Singapur.

- TURNAJ ŠAMPIONEK, SOFIE 2014 -
(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)
úterní výsledky (28. 10. 2014)
• Skupina Sredec •
Cibulková (2-SR) - Pironkovová (8-Bul.) 6-3 7-6(6)
Suárezová (5-Šp.) - Petkovicová (4-Něm.) 6-0 6-4
• Skupina Serdika •
Pennettaová (3-It.) - Cornetová (6-Fr.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
Frick
Carly a Andrei bych se nezlobil. Kdy se vlastně rozhoduje o tom, kdo bude v TOP 16 na AO?
Reagovat
smazaný uživatel
po Brisbane/Aucklandu/Shenzenu
Reagovat
Frick
Takže Lucka bude čekat a drkotat. Si zahrává. Skončí jako 17. nasazená a při svym štěstí dostane Serenu, Pertu, Simonu nebo Mařenu...
Reagovat
tommr
zavinila si to ale sama - Moskvu měla dotáhnout k titulu - ta prohra s Begu jí asi bude strašit ještě hodně dlouho ... :(
Jinak ale šance na umístění v první šestnáctce pořád ještě žije. Petkovic ani Suarez Navarro nejsou v žádný oslnivý formě a na postup do finále v Sofii to u nich nevidím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde jen o Sofii. Hodně k naštvání by bylo přijít o šestnáctku během Hopman Cupu...
Reagovat
Frick
Přesně. Jinak Andrea a Carla obhajujou shodně v 1. týdnu 55 bodů
Reagovat
tommr
jj přihlásit se na HC a ještě k tomu se Štěpcem byl opravdu hodně blbej nápad ... :(
Reagovat
blixa
Asi jsou za to dobrý peníze ;-)
Reagovat
EllNino
kdyby mělaLucka řešit všechno jako vy, tak už by asi dávno byla v psychárně, no tak bude 17., no bože, prostě je 16 hráček lepších no, nemůže furt spléhat, že jí někdo bude razit cestičku, když není schopná využit šancí, jako byly v Moskvě :)
Reagovat
VlS
Když máš ty bezesný noci, tak se koukni do pravidel. Na GS je nasazenejch 32, takže nasazená na nasazenou padne nejdřív ve třetím kole. Jestli padne na někoho z první čtyřky ve třetím nebo ve 4. kole zas tak strašnej rozdíl není, důležitý je se do toho třetího dostat a je otázka, jestli je horší v něm dosta Saru nebo Venus. Zbytečně bys chtěl holjám organizovat, co a kdy mají dělat. Jsem přesvědčenej, že tomu ony rozumí líp, než my všichni tady dohromady.
Reagovat
VlS
Dnes určitě nejhezčí zápas. Zdá se, že se dneska Dominice vrátila forma.
Reagovat
George_Renel
Ale mít formu jen na 1. a poslední turnaj v sezóně je dost málo... :-))).
Reagovat
Fandina
gratulka, s Karlou to byl dobrý mač a výhra ve dvou, to se počítá. Jen tak dále Domčo. Pome!!!
Reagovat
FulnekUltras
zatím dost dívatelný dramatický boj, který klidně může jít do třetího setu...
Reagovat
FulnekUltras
nakonec to Slovenka "ušitovala" ve dvou...zajímavé teď ještě (i před FC) bude její přímé herní srovnání s Petkovic.
Reagovat
blixa
Obávám se že Andrejka dostane vejprask :-)
Reagovat
FulnekUltras
aby pak nebyla o to nažhavenější v Praze...
Reagovat
blixa
No, zatím tomu nic nenasvědčuje.
Reagovat
FulnekUltras
tak tím líp...
Reagovat
Fredy
Využila šanci jako LL k postupu do 2. kola. Doufám, že ještě postoupí dál. Nicole pojď ! :)
Reagovat
ptpc
Čo hovoríte na ten poľský komentár k tomu tenisu?
Reagovat
sprchon
Mně komentář v jazyce, který nevnímám (ne že bych občas něco nerozuměl :D), vůbec nevadí. Sleduji jen hru. :) Ale jak dělali s Garbine na konci rozhovor, tak do toho nemuseli mluvit polsky, to je pravda... Jinak mi občas lezl na nervy slovenský komentář na SlovakSport.
Reagovat
ptpc
Práveže ide o to, že som rozumel skoro všetkému(až som bol prekvapený). A ide o to, že ten komentár bol parádny. V podstate po každej výmene tá komentátorka hovorila o tom čo kto spravil dobre alebo zle, resp. ako to mal spraviť. Lepší komentár, som ešte nepočul. Nie tie kecy na SlovakSporte...
Reagovat
FulnekUltras
neřku-li Svačina na čt...
Reagovat
George_Renel
Oproti komentátorům tenisu na SlovakSportu je Svačina suprový.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak už to bylo zmíněno vedle, ale taky ještě musím napsat, že mám radost z dnešní výhry Katky Siniakové a jejího postupu do čtvrtfinále. Navíc Putintseva prohrála, takže Katka má slušnou šanci dostat se ještě dál (její soupeřkou bude Italka Barbieri). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Garbine to tam celé vyhraje (a bude to jedině dobře :)). Co jsem viděl, tak ze všech holek má podle mě nejvíc energie. Káťa dneska byla opravdu jako hromádka neštěstí... Celkově zatím ten turnaj zůstává za očekáváním. Z pěti zápasů ani jeden tříseťák a hned ve třech případech docela jasný výsledek. Asi už některé holky myslí na dovolenou, čemuž se ani nedivím...

Pro Lunejku (musím reagovat na tu tvou poznámku :D): My chlapi (nebo aspoň já) se taky koukáme na tenis, ale jaká by asi byla popularita ženského tenisu bez krásných tenistek, co? :D Navíc si myslím, že ten vzhled vždycky hraje určitou roli a troufám si říct, že ve tvém výběru oblíbených hráček taky. U tebe si třeba nedokážu představit, že bys fandila nějaké top krásce. Vybíráš si prostě sympatické holky, které ale moc nevyčnívají (Petra, Simona, Káťa). :)
Reagovat
FulnekUltras
a to já taky... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto, že sama taky nevyčnívám :) A co je u tebe top kráska, to u mě není, raději sázím na sympatie, znáš to, krása pomíjí, blbost zůstává :D
Reagovat
sprchon
Znamená to, že jsi taky introvert? Holt tenis je asi sport uzavřených lidí... Já také nevyčnívám.
Reagovat
smazaný uživatel
úplný introvert nejsem, ale osobní a bolestnější věci si nosím v sobě. A že nevyčnívám jsem reagovala na montyho koment, že nejsem žádná top krasavice, ale pro mě moje oblíbenkyně mají krásu jinou. :)
Reagovat
blixa
A není to přehnaná skromnost ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ne, to je prostě realita :)
Reagovat
blixa
Jsi moc sebekritická. To musí posoudit jiní ;-)
Reagovat
sprchon
Důležitější než cokoliv jiného, je být spokojen/a sám/sama se sebou. :) To vyčnívání jsem pochopil trochu jinak, ale obecně asi ty sympatie (jakási vnitřní krása) souvisejí s tou vnější krásou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, některé moje favoritky taky nemusí všem připadat jako top krásky (třeba Katku za nejhezčí českou tenistku považuju asi jenom já :)). Já taky sázím na sympatie, ale zároveň se mi moje favoritky nejvíc líbí (to je asi normální). :) Hezkých holek jsou ale na okruhu desítky, což brzy uvidíš v mém žebříčku tenisových krásek. :) Jinak je taky třeba říct, že i top kráska může být spoustě lidí sympatická (což si myslím, že je na TP případ Aničky). :) No a potom taky nedokážu posoudit, jestli některé z tenisových divaček (popř. uživatelek TP) třeba krásným tenistkám nezávidí, a proto je nemusejí (to myslím obecně, nevykládej si to osobně :D). Třeba taková sojka aspoň přizná, že závidí holkám jejich výšku. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když bych to měla brát podle toho jak píšeš, tak bych nemohla mít ráda žádnou, protože bych jim záviděla mládí, hbitost, postavu, tenisové umění a pak si už můžu jít hodit mašli :D No nic, dneska jsem divná a protivná, už nebudu spamovat. :)
Reagovat
gedzitka
To je zajímavé téma... já jsem vysloveně šedá myš a je zajímavý, že jsem si jako "objekt svého zájmu" vybrala tenis, tedy individuální sport (i v životě nejraději spoléhám sama na sebe, strašně nerada někoho o něco prosím nebo na někoho spoléhám).

A co se fandění týče, tak to je o sympatiích, o projevu na kurtu (a teď nejen co se hry týče) i mimo kurt. Vzhled jako takový u mě hraje tak 10% roli...
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že skoro u každého to je hlavně o sympatiích, ale ten vzhled s tím podle mě trochu souvisí. Asi málokdo bude fandit někomu, kdo je mu vzhledově protivný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
všeobecně si tak nějak nejsnadněji "najdu cestu" k Češkám, kterým prostě fandím, některé prožívám víc, některé míň a některé vůbec.

Jinak sou pro mě důležité 2 faktory:
1. Herní projev
2. Mluvený projev

a pak teda ještě třetí.. a to je vzhled. Ale nepřemýšlím o tom, jestli je hráčka hezká nebo není. Sou to snad ty vnější sympatie. Což se v zásadě nevylučuje s krásou. Kdo je sympatický, je svým způsobem krásný.. subjektivně. Celkem se mi příčí říkat, že člověk, jež se líbí velkému množství lidí je krásnější než člověk, který se líbí menšímu počtu. Je to jako říct, že Spielberg je lepší režisér než třeba Béla Tarr.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak co sou to vlastně ty "vnější sympatie". Snad jakýsi souhrn fyzických parametrů, včetně např spůsobu oblékání, líčení, držení těla atd atd atd, s předpokladem, že z nich můžu jistým způsobem vyčíst charakter daného člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
*způsobu
Reagovat
VlS
Kriste pane, co to bylo? To bylo hrozný.
Reagovat
blixa
Andrejka mi sice vyhrála ale tenis strašnej ! :(
Reagovat
VlS
dostala slušnej nářez, gratulace Mugu. Aspoň dneska někdo hrál tenis.
Reagovat
blixa
Garbine je nej !!!!
Reagovat
sprchon
Jojo, nezahlédl jsi někde počet winnerů a UE?
Reagovat
blixa
Nezahlédl, snad tommr ..
Reagovat
smazaný uživatel
Káťa byla dneska jak přejetá, neběhala, žádná agrese, takže holt vyhrála lepší Garbine. tak si užijte radost :)
Reagovat
blixa
Užívám :D Dnes žádný fernet, dnes to jistí BUSHMILLS 10Y SINGLE MALT ;-)
Reagovat
VlS
Mě je to osobně dost jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám dneska svůj den, takže i ta prohra Káti je mi nějak jedno a vůbec mi je všechno jedno. Jdu raději zalézt někam do kouta a přemýšlet nad vlastní existencí. Hezký večer. :)
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že to dáš.. !
Reagovat
blixa
Zapoměň ! Garbine !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nepruď a necpi se mi do vlákna :P Káťa je tam nasazená jednička, tak jako jednička taky skončí :)
Reagovat
blixa
Tsssssssssss !!! Ale Garbine je nejhezčí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jééééžiš, další monty :P Já koukám na TENIS, ne na krásu. Bože, děkuju, že nejsem chlap :D
Reagovat
blixa
:D :D :D Já věděl že tě dostanu ;-)
Reagovat
blixa
Hmm, 4:2, nějak ta tvoje Kačenka nestíhá ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jen o jeden brejk, nemachruj !! Káťa je jako Petra, pomalu se rozjíždí :D Ale pak jí dá klepec. Garbine má velmi pěkné crossy a padá jí do k lajně, ale ona začne kazit, toho se nebojím. :P :)
Reagovat
blixa
Hmmm, 6:2 :D Jen aby se vůbec stačila rozjet :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Klid, Káťa to otočí. ;D
Reagovat
blixa
Točí se točí, kolo ve mlýně. Točí se točí já jsem v tom nevině ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Káťa se tváří, že mám pocit, že se každou chvíli rozbrečí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jen 1. set, tak se tu zatím moc nenaparuj, aby ti nespadl hřebínek :P :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože to je tahanice o 9. gem, Káťo, tak to doraž.
Reagovat
blixa
Hmmm, 5:1 ! Kdy že se ta Káťa rozjede ? :D
Reagovat
blixa
Tak jízda to byla, ale asi trochu jiná než sis představovala :D ;-)
Reagovat
sprchon
Jojo, taky jí fandím. :) Jinak její hra se mi líbí...
Reagovat
smazaný uživatel
komu teda fandíš? :D
Reagovat
sprchon
Jak je mezi vlákny dlouhá vzdálenost, tak už je to špatně vidět. :D Byla to reakce na to, že Garbine je nejhezčí. Chtěl jsem napsat, že kromě toho, že je nejhezčí, se mi líbí i její styl. :)
Reagovat
FulnekUltras
což potvrdila i dnešní prohrou s momentálně spíš tak trochu neslanou nemastnou Andreou 5:7, 2:6. Petkovic se každopádně ještě může dostat na vlnu - její třetí zápas ve skupině s Cibuľkou bude jistě zajímavý -, a pak hodně zlobit i ve Vysočanech.
Reagovat
FulnekUltras
a tento nežádoucí proces dnes bohužel zřejmě začal...
Reagovat
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat 7A
Feed - frekvence 12573 MHz, symbolrate 7120, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
kada.tom
eh? 55 minut hry pryč v zápase Petkovic-Pironkova a stav je pouze 3-3?
Reagovat
mrafe
tak to vypadá, že holky čeká noční šichta?!
Reagovat
skott
Podle včerejších utkání má turnaj náběh na zatím nejhorší ročník. Především skupina Sredets je podle očekávání slabá a jenom úvodní 11 minutový gem Cornet/Pennetta měl mnohem větší úroveň než předchozí dva zápasy dohromady. Troufám si říct, že kterákoliv z holek ze ¨Serdiky¨ by porazila kteroukoliv z druhé skupiny.
Moc se nepředvedli ani diváci během tie-breaku Cibule a Pironkové.
Jinak sama Pironkova je kategorie sama pro sebe, po včerejšku 1-8 na TŠ a teď má problémy i s Petkovič, která je přitom taky dost mimo...
Reagovat
skott
Tak až po dnešku to má Pironkova 1-8 doma v Sofii. Další otřesný výkon, posledních pár gemů úplně odevzdaných, přestože i Petkovic neuvěřitelně kazila. Jediné co stálo za to utrpení, bylo vidět Pironkové forhend winner 132km/h :-)
Reagovat
Cico93
By bola bomba, keby si to tam vyhrala.
POMEEE!
Reagovat
smazaný uživatel
Na vítězství nejvíc věřím Kátě nebo Garbině.
Reagovat
Cico93
Ja mám tip Navaro, ale tak mohla by Domina to urvať daako.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Carle. Od Cornetky už nic neočekávám. Ale Carla je skvélá a kurt jí sedí. Nevadilo by mi, kdyby vyhrála
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist