Cibulková ve Wimbledonu pod palbou další kritiky. Zachovala ses nesportovně, reagovali fanoušci

10. 7. 2018, 11:56
Aktuality 74
Dominika Cibulková bude určitě na letošní ročník Wimbledonu výsledkově vzpomínat v dobrém, jelikož dnes bude bojovat o postup do semifinále. Někteří fanoušci si však slovenskou tenistku rozhodně nezamilovali. Cibulková schytala kritiku za své chování v osmifinálovém souboji se Su-Wei Hsieh, kdy žádala, aby byl sporný fiftýn přiznán jí, přestože se výměna měla opakovat. Není to poprvé, co se slovenská hráčka při letošním Wimbledonu dostala do kontroverzní situace.
Profily hráčů

Dominika Cibulková minimálně potřetí v rámci letošního ročníku Wimbledonu vzbudila negativní ohlasy tenisových fanoušků. Poprvé se tak stalo, když rezolutně nesouhlasila s tím, že letos nebude v All England Clubu nasazená, jelikož pořadatelé mezi nasazené upřednostnili sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou.

Další situace nastala v utkání druhého kola proti domácí Johanně Kontaové. Domácí hvězda si totiž stěžovala, že se Cibulková před jejím servisem záměrně hecovala plácáním do stehen, což Kontaovou rušilo.

Naposledy Cibulková schytala kritiku včera v osmifinálovém souboji se Su-Wei Hsieh, kdy se zachovala nesportovně a žádala fiftýn pro sebe, přestože nebyla v právu a porušila by tím pravidla.

Tchajwanka podávala za stavu 4-5 0-30 a return Cibulkové byl ohlášen jako aut. Cibulková si posléze vzala jestřábí oko, které míček vyhodnotilo jako dobrý. Slovenka žádala vedení 40-0, přestože Su-Wei Hsieh její return před přerušením výměny vrátila do poloviny kurtu soupeřky.

Čínská umpirová sudí Juan Zhang však opravdu bod přisoudila Cibulkové, načež se Su-Wei Hsieh oprávněně začala dožadovat opakování výměny. Její protesty nakonec na dvorec přivovaly supervizorku, která dala za pravdu Tchajwance. Na video se můžete podívat zde.

Cibulková poté odmítla nějakou chvíli hrát a dál se hádala: "Ten fiftýn je můj, ona trefila úder do sítě. Umpirová zahlásila 40-0, nemůže to vzít zpět. Je to prostě 40-0." Nakonec musela Slovenka rozhodnutí supervizorky přijmout a pokračovat v utkání, které vyhrála 6-4 6-1.

"Není to přece moje chyba, že si rozhodčí nepamatuje, kam soupeřka míč trefila. Když si soupeřka stěžovala umpirové, tak spolu mluvily čínsky nebo nějakým takovým jazykem. Celé to bylo špatně. Je to naprosto směšné, tohle se mi ještě nikdy nestalo, aby umpire změnil rozhodnutí. Bylo to od všech špatné rozhodnutí," trvala na svém naštvaná Cibulková i po zápase.

Cibulková dostala i otázku, zda alespoň trochu soucítí se soupeřkou, jež se oprávněně dožadovala opakování výměny. "Rozhodně ne. Mně se to stalo už několikrát. Se mnou tehdy taky nikdo nesoucítil. Je to na rozhodnutí umpirového rozhodčího. Jsem férová hráčka. Pokud bych měla pocit, že nejsem v právu, tak bych s ní možná soucítila."

Někteří fanoušci na dvorci i na sociálních sítích označili chování Cibulkové za nesportovní. "Su-Wei Hsieh si rozhodně nezasloužila fiftýn prohrát. Cibulková se zachovala hrozně nesportovně," napsal jeden z fanoušků. "Působí jako pěkná mrcha. Už v zápase s Kontaovou mě štvala," odpověděl mu jiný fanoušek. Někteří fandové neváhali Slovenku označit za podvodnici.

Na dobrou možnou budoucí změnu poukázal tenisový expert Stuart Fraser, jenž vyzval turnajové pořadatele, aby jestřábí oko využívali i v jiných situacích. "Stačilo by, kdyby lidé, kteří se starají o jestřábí oko, umpirové rozhodčí ukázali, kam úder z rakety Su-Wei Hsieh dopadl, ale nemůžou. Jako výsledek tu máme zbytečnou osmiminutovou přestávku."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
standa_p
...nechápu, fakt nechápu ... Novak Djokokovic by v roli Cibule přišel za tou zmatenou umpire a požádal by o opakování míče , to se vsadím,...
Reagovat
Mayo
Nato si ako prišiel?
Reagovat
spaniel
Byl na nejake hre v divadle... Novak v roli cibule.
Reagovat
Krisboy
...a diváci ho vypískali. Byl totálně nepřesvědčivý.
Reagovat
smazaný uživatel
to ze rezolutne nesuhlasila s nasadenim,vzbudilo negativne emocie?,asi mala nesuhlasit len tak potichu,aby sa nepovedalo,alebo dokonca suhlasit:)
Reagovat
spaniel
Nechapu tyto nove zpusoby pranyrovani, kdy se v clanku ctiuje nejaky dmnt z komentu. To je zvlastni novinarina.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková se zachovala hrozně nesportovně, napsal jeden z fanoušků....Působí jako pěkná mrcha. Už v zápase s Kontaovou mě štvala, odpověděl mu jiný fanoušek.

pecka, toto...:D)
Reagovat
spaniel
Jo. Na druhou stranu muzou napsat clanek o Madslovi a citovat treba me a Pe3ka :D
Reagovat
spaniel
*Nadalovi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kvalita vypovedi by se asi zvedla, to zase jo...:)

Ale asi by to nebylo tak rizne a pritazlive pro dnesni tzv. novinarinu, ktera potrebuje vic ostrejsi vypovedi.
...vy dva byste asi sanci nemeli...ten vas nudny dopal, by nikoho ze zidle nezvedl...

Ale takovy Franz, Frick, Forehand, Fulnek, Franky, tak tam by se to jiste ujmulo:D)

Zacnu fakt pomalu verit, ze ty nicky zacinajici na "F" to neni nahoda, a vyleza z nich vzdy "kvalitni" matros :D)))
Reagovat
spaniel
Fandina...cece, na neco si kapnul.
Reagovat
smazaný uživatel
...a ta krom tech komentu jeste vsechny zazaluje:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
lol kto si vsimol? :)))

https://twitter.com/popalorena/status/1016671270128275457?s=21
Reagovat
smazaný uživatel
jezis az potom som si to poriadne pozrela a je to fake, skoda, bol by to epic shade :)
Reagovat
Mayo
Nekukaj take lebo načisto osprosties, radšej si pusti futbal (:
Reagovat
smazaný uživatel
sledujem, Les bleus v suchom
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam. allez!
Reagovat
Mayo
Allé le blé
Reagovat
spaniel
Blé
Reagovat
letityfanousek
To si hráč přece musí pamatovat, kam soupeř zahrál poslední míček. A fanoušek tenisu nezapomene tohle unfair chování na kurtu. Styď se Dominiko
Reagovat
Mayo
Cobolacka neferova :/
Reagovat
Meceon
Zaplať bohu, už je venku
Reagovat
Krisboy
Tak vidíš, aspoň Jelena ti postoupila. Nebude to tak zlé :)
Reagovat
d@ve
Tak jako splést se během toho vypjatého zápasu může každý - jak umpirová rozhodčí, tak i Dominika. Ale ta nepokora i vůči supervizorce. A navíc ještě si zatím nesmyslně stát i po zápase?? :/
Dominiko, to sis teda udělala reklamu.. Stálo ti to vůbec za to? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Koho ta Cibulkova zavrazdila?
Reagovat
smazaný uživatel
šla po kaďákovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D) aha tak to se vse vysvetluje...
Reagovat
blixa
A podařilo se ? To bych jí držel všechny čtyři !!! ;-)
Reagovat
janek_da
A už se řešil Edmundův dvojdopad, při kterém hodil raketou, skončil v autu a přesto dostal fiftýn? Jestli ne, tak akorát jsou kritici akorát pokrytci.
Reagovat
Denis92
A este sa aj dotkol siete skor, ako skoncila vymena.
Reagovat
ttopi
Dej video, na to se rád podívám.
Reagovat
janek_da
https://youtu.be/XgV1pRQqcIo
Reagovat
ttopi
Nechápu teď. Jednak tam dvojdotek nevidím, ale hlavně - ten míč skončil v autu ne?
Reagovat
Denis92
Reagovat
ttopi
Už to vidím. A s tím autem co? To byl záběr jen pro TV?
Reagovat
Denis92
Ano.
Reagovat
blax
Tak Edmund je ještě mnohem horší než Cibule. To je fakt de.bil, to se jen tak nevidí. Míček padne dvakrát, do autu, dotkne se sítě, všichni rozhodčí očividně totálně mimo. A jak píšou v komentářích na youtube, na té tiskovce je na Edmundovi strašně vidět, jak vědomě lže.
Reagovat
Pe3k
Já jsem to tu psal hned Kozorohovi co si o tom myslí a on nic, takže se asi nedíval...ve světě to vzbudilo dost ohlasů, hlavně rozhodčí nasral lidi.
Reagovat
tommr
tak nesportovní chování se jen tak nevidí. Ještě bych pochopil, že se to stane v zápalu boje, ale ona o tom mele i po zápase a ani trochu se nestydí ...

Jinak obecně nechápu proč rozhodčí na GS a dalších větších turnajích nemůžou využívat videotechniku když ze všech zápasů jsou k dispozici streamy. K těmhle trapasům by vůbec nemuselo docházet ...
Reagovat
ttopi
Na co chceš tady video? O tom to vůbec nebylo. Na to tam je jestřábí oko. Byla jen shoda okolností, že si nevšimla, jak byl následný úder odehrán. Proto tam je taky ta sepervizorka, která to vše bedlivě sleduje.
Reagovat
tommr
píšu obecně což znamená i pro jiný případy. A v tomto konkrétním případě by rozhodčí díky videu okamžitě viděla, že Hsieh odehrála míček do kurtu a vůbec by supervisorku nemusela volat ...
Reagovat
ttopi
Jo takhle.

Možná jen doufali, že hráči nebudou lhát. :D
Reagovat
bIbec
Dominika se vlastně hájí tím, že se změnilo rozhodnutí, to je zajímavé. To se jako nemůže změnit rozhodnutí i když supervizor řekne, že sudí udělala chybu? A k čemu tam potom je?
Reagovat
bIbec
každopádně si vzpomínám na nějakou situaci kdy rozhodčí udělal špatné rozhodnutí (tuším že Lahyani) a pak hned poté uznal, že uděla chybu. Ale své rozhodnutí zpětně nezměnil, protože už to rozhodnutí prostě udělal.
Pokud se tedy původní rozhodnutí nemůže změnit, nemusí tam být ani supervizor a nemá cenu se vlastně vůbec hádat! Co se řekne jako první to platí a přesto nejede vlak a Dominika má teda vlastně pravdu :-)
Reagovat
blixa
Jesstli mě moje bídná paměť neklame, tak Dominika má fakt pravdu a rozčilovala se právem, protože rozhodnutí platí. Ale hádat se nebudu :D
Reagovat
dunphy
Samozřejmě, že rozhodnutí změnit lze. Agu letos hned ve dvou zápasech podobně zařízli a v obou případech se jí to podařilo uhádat a rozhodnutí bylo změněno.
Reagovat
blixa
Děje se jedno i druhé. Otázka zní, jak je to správně.
Reagovat
fazil
Rozhodci okamzite vyhodit! Nechapu, na co tam je.
Cibulkova kontumacne prohra.
Nezatahujte nam sem ty fotbalovy manyry...
Reagovat
patriks
že dneska postoupí Jelena a Domi, aby nabubřenci jako Lasicka, Rafa22 a Hector21 pukli vztekem.
Reagovat
EllNino
vzhledem k tomu, že hrají proti sobě, tak jedna určitě postoupí :D
Reagovat
a.magerova
Ne ne... postoupí přece obě... a zbylé dvojice budou losovat.... která dvojice si vytáhne fialový papírek, tak komplet nepostupuje... takový tenisový znalec a toho nevíš?!

;-)
Reagovat
dunphy
lol
Reagovat
Krisboy
Asi je ten uřvanej křiváckej skřet patriksovým kuřím okem, tak mu bolest zatemnila rozum. To se tady stává často :D
Reagovat
Lasicka
Asi budeš smutnej, až na závěrečném slavnostním
vyhlášení cen fair play 2018 bude Cibule chybět :-)
Reagovat
Hector21
Vzhledem k tomu že hrají proti sobě, tak postupující určí az promenáda v plavkách twl.
Reagovat
Lasicka
Podívej se na Českého premiéra a
na Čapák - se lží nejdál dojdeš !!!! :-)
Reagovat
Rafa22
Teď jsem kouknul na to video, nechápu Cibulkovou, soupeřka odehrála míč přes síť do kurtu, na který Cibulková už nereagovala. Nic jiného než opakování nepřipadalo v úvahu. Doufám, že dneska vypadne za takový chování.
Reagovat
a.magerova
Mně se nelíbil ani ten konec, kdy po proměnění MP na stav 6:4 6:1, lehla na zem, jakoby vyhrála třísetovou těsnou bitvu... to neudělal letos ani Rafa při finále FO.
Reagovat
annah
Cibulková je mi už dlouho nesympatická. Teď ten negativní pocit jen posílila.
Reagovat
Faddova
jo, princezna, která furt vystavuje zadek... mně byla sympatická její bojovnost, ale tímhle si to u mě zavařila
Reagovat
EllNino
Dominiko ... neříkej, že se ti to nikdy nestalo, minimálně s Cirsteou ve Stanfordu

https://www.youtube.com/watch?v=lAZ9JtLHes8
Reagovat
Hector21
Ehm, nesympaticka Penko a nesympaticka Domi...
To je výběr teda... Když kurt c. 1 podreje krtek a obě se propadnou do západního Německa, tak bude jen dobře...
Reagovat
EllNino
:D :D :D :D
Reagovat
Krisboy
Krtci celého Londýna, spojte se!
Reagovat
horska.kraslice
+1..... :-(
Reagovat
LukasH
Nevim, jestli je Cibulkova tak blba nebo takova svi...
Chybe rozhodci, ale je to jen clovek. Supervizor je tam prave od toho, aby opravil pochybeni umpirovy. Ferovej hrac by to priznal uz na tom kurtu. Takhle nesympaticka hracka se jen tak nevidi.
Reagovat
Krisboy
Já jsem si vždycky myslel, že je svi... Ale jak už píše níže blax, možná je fakt tak blbá. Takže za to vlastně nemůže. Je to chyba rozhodčí (možná i trenéra), že jí to nedokážou vysvětlit :)))
Reagovat
misa
Možná obojí :)
Reagovat
ttopi
To, že to neviděla rozhodčí, je možné. Ale tys jasně viděla, že míček se ti vrátil do kurtu. Klasické nesportovní chování. Dneska jdeš.
Reagovat
blax
Cibule ať si jde radši vyfotit ten její velkej zadek na instagram... Tak hrozně hloupou hráčku jsem hodně dlouho neviděl. Doteď nedokázala pochopit, o co vlastně v té výměně šlo.
Reagovat
Krisboy
Jedna z nejnesympatičtějších hráček na okruhu. Co se týká fair play, může si podat ruku s Neymarem. Odpornej hnus, nic jiného. Fuj. Za to svoje POME třeba při dvojchyb? soupeřky by zasloužila pár facek.
Reagovat
Pavol
Ešte chvíľu sa plácaj, poskakuj, hádaj a a hecuj. A rozprávaj že ti nezáleží kto je slovenská jednotka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist