Cibulková ve Wimbledonu pod palbou další kritiky. Zachovala ses nesportovně, reagovali fanoušci

  • Dominika Cibulková bude určitě na letošní ročník Wimbledonu výsledkově vzpomínat v dobrém, jelikož dnes bude bojovat o postup do semifinále. Někteří fanoušci si však slovenskou tenistku rozhodně nezamilovali. Cibulková schytala kritiku za své chování v osmifinálovém souboji se Su-Wei Hsieh, kdy žádala, aby byl sporný fiftýn přiznán jí, přestože se výměna měla opakovat. Není to poprvé, co se slovenská hráčka při letošním Wimbledonu dostala do kontroverzní situace.
    10. 7., 11:56 | Aktuality |  74 komentářů
    Ilustrační fotografie 
     
  • Profil hráče

Dominika Cibulková minimálně potřetí v rámci letošního ročníku Wimbledonu vzbudila negativní ohlasy tenisových fanoušků. Poprvé se tak stalo, když rezolutně nesouhlasila s tím, že letos nebude v All England Clubu nasazená, jelikož pořadatelé mezi nasazené upřednostnili sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou.

Další situace nastala v utkání druhého kola proti domácí Johanně Kontaové. Domácí hvězda si totiž stěžovala, že se Cibulková před jejím servisem záměrně hecovala plácáním do stehen, což Kontaovou rušilo.

Naposledy Cibulková schytala kritiku včera v osmifinálovém souboji se Su-Wei Hsieh, kdy se zachovala nesportovně a žádala fiftýn pro sebe, přestože nebyla v právu a porušila by tím pravidla.

Tchajwanka podávala za stavu 4-5 0-30 a return Cibulkové byl ohlášen jako aut. Cibulková si posléze vzala jestřábí oko, které míček vyhodnotilo jako dobrý. Slovenka žádala vedení 40-0, přestože Su-Wei Hsieh její return před přerušením výměny vrátila do poloviny kurtu soupeřky.

Čínská umpirová sudí Juan Zhang však opravdu bod přisoudila Cibulkové, načež se Su-Wei Hsieh oprávněně začala dožadovat opakování výměny. Její protesty nakonec na dvorec přivovaly supervizorku, která dala za pravdu Tchajwance. Na video se můžete podívat zde.

Cibulková poté odmítla nějakou chvíli hrát a dál se hádala: "Ten fiftýn je můj, ona trefila úder do sítě. Umpirová zahlásila 40-0, nemůže to vzít zpět. Je to prostě 40-0." Nakonec musela Slovenka rozhodnutí supervizorky přijmout a pokračovat v utkání, které vyhrála 6-4 6-1.

"Není to přece moje chyba, že si rozhodčí nepamatuje, kam soupeřka míč trefila. Když si soupeřka stěžovala umpirové, tak spolu mluvily čínsky nebo nějakým takovým jazykem. Celé to bylo špatně. Je to naprosto směšné, tohle se mi ještě nikdy nestalo, aby umpire změnil rozhodnutí. Bylo to od všech špatné rozhodnutí," trvala na svém naštvaná Cibulková i po zápase.

Cibulková dostala i otázku, zda alespoň trochu soucítí se soupeřkou, jež se oprávněně dožadovala opakování výměny. "Rozhodně ne. Mně se to stalo už několikrát. Se mnou tehdy taky nikdo nesoucítil. Je to na rozhodnutí umpirového rozhodčího. Jsem férová hráčka. Pokud bych měla pocit, že nejsem v právu, tak bych s ní možná soucítila."

Někteří fanoušci na dvorci i na sociálních sítích označili chování Cibulkové za nesportovní. "Su-Wei Hsieh si rozhodně nezasloužila fiftýn prohrát. Cibulková se zachovala hrozně nesportovně," napsal jeden z fanoušků. "Působí jako pěkná mrcha. Už v zápase s Kontaovou mě štvala," odpověděl mu jiný fanoušek. Někteří fandové neváhali Slovenku označit za podvodnici.

Na dobrou možnou budoucí změnu poukázal tenisový expert Stuart Fraser, jenž vyzval turnajové pořadatele, aby jestřábí oko využívali i v jiných situacích. "Stačilo by, kdyby lidé, kteří se starají o jestřábí oko, umpirové rozhodčí ukázali, kam úder z rakety Su-Wei Hsieh dopadl, ale nemůžou. Jako výsledek tu máme zbytečnou osmiminutovou přestávku."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek
 
Ke komentování musíte být přihlášen(a). Prosím přihlašte se zde.
 
  • Komentáře (74)
11.07.2018 09:11Od: standa_p Hold bod zdarma hřeje více než férové chování
...nechápu, fakt nechápu ... Novak Djokokovic by v roli Cibule přišel za tou zmatenou umpire a požádal by o opakování míče , to se vsadím,...
[ Reagovat ]
11.07.2018 09:43Od: Mayo
Nato si ako prišiel?
[ Reagovat ]
11.07.2018 12:12Od: spaniel
Byl na nejake hre v divadle... Novak v roli cibule.
[ Reagovat ]
11.07.2018 14:20Od: Krisboy
...a diváci ho vypískali. Byl totálně nepřesvědčivý.
[ Reagovat ]
10.07.2018 20:35Od: DORSCH
to ze rezolutne nesuhlasila s nasadenim,vzbudilo negativne emocie?,asi mala nesuhlasit len tak potichu,aby sa nepovedalo,alebo dokonca suhlasit:)
[ Reagovat ]
10.07.2018 20:28Od: spaniel
Nechapu tyto nove zpusoby pranyrovani, kdy se v clanku ctiuje nejaky dmnt z komentu. To je zvlastni novinarina.
[ Reagovat ]
10.07.2018 20:31Od: triatlet
+1
[ Reagovat ]
10.07.2018 21:03Od: VLK----1GSL Re: typicti gaucaci :D)
Cibulková se zachovala hrozně nesportovně, napsal jeden z fanoušků....Působí jako pěkná mrcha. Už v zápase s Kontaovou mě štvala, odpověděl mu jiný fanoušek.

pecka, toto...:D)
[ Reagovat ]
10.07.2018 21:12Od: spaniel
Jo. Na druhou stranu muzou napsat clanek o Madslovi a citovat treba me a Pe3ka :D
[ Reagovat ]
10.07.2018 21:13Od: spaniel
*Nadalovi
[ Reagovat ]
10.07.2018 23:45Od: VLK----1GSL Re: :)))
Tak kvalita vypovedi by se asi zvedla, to zase jo...:)

Ale asi by to nebylo tak rizne a pritazlive pro dnesni tzv. novinarinu, ktera potrebuje vic ostrejsi vypovedi.
...vy dva byste asi sanci nemeli...ten vas nudny dopal, by nikoho ze zidle nezvedl...

Ale takovy Franz, Frick, Forehand, Fulnek, Franky, tak tam by se to jiste ujmulo:D)

Zacnu fakt pomalu verit, ze ty nicky zacinajici na "F" to neni nahoda, a vyleza z nich vzdy "kvalitni" matros :D)))
[ Reagovat ]
10.07.2018 23:47Od: spaniel
Fandina...cece, na neco si kapnul.
[ Reagovat ]
11.07.2018 00:12Od: VLK----1GSL
...a ta krom tech komentu jeste vsechny zazaluje:D)))
[ Reagovat ]
11.07.2018 22:47Od: triatlet
:-D
[ Reagovat ]
10.07.2018 18:54Od: Gogiska
lol kto si vsimol? :)))

https://twitter.com/popalorena/status/1016671270128275457?s=21
[ Reagovat ]
10.07.2018 18:56Od: Gogiska
jezis az potom som si to poriadne pozrela a je to fake, skoda, bol by to epic shade :)
[ Reagovat ]
10.07.2018 19:53Od: Mayo
Nekukaj take lebo načisto osprosties, radšej si pusti futbal (:
[ Reagovat ]
10.07.2018 20:15Od: Gogiska
sledujem, Les bleus v suchom
[ Reagovat ]
10.07.2018 21:54Od: Gogiska
je to tam. allez!
[ Reagovat ]
10.07.2018 22:13Od: Mayo
Allé le blé
[ Reagovat ]
10.07.2018 22:13Od: spaniel
Blé
[ Reagovat ]
10.07.2018 18:05Od: letityfanousek prej to pinkla do sítě!
To si hráč přece musí pamatovat, kam soupeř zahrál poslední míček. A fanoušek tenisu nezapomene tohle unfair chování na kurtu. Styď se Dominiko
[ Reagovat ]
10.07.2018 16:47Od: Mayo
Cobolacka neferova :/
[ Reagovat ]
10.07.2018 16:29Od: Meceon
Zaplať bohu, už je venku
[ Reagovat ]
10.07.2018 16:04Od: Krisboy patriks
Tak vidíš, aspoň Jelena ti postoupila. Nebude to tak zlé :)
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:57Od: d@ve
Tak jako splést se během toho vypjatého zápasu může každý - jak umpirová rozhodčí, tak i Dominika. Ale ta nepokora i vůči supervizorce. A navíc ještě si zatím nesmyslně stát i po zápase?? :/
Dominiko, to sis teda udělala reklamu.. Stálo ti to vůbec za to? ;)
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:43Od: VLK----1GSL
Koho ta Cibulkova zavrazdila?
[ Reagovat ]
10.07.2018 15:14Od: triatlet
šla po kaďákovi :-)
[ Reagovat ]
10.07.2018 18:39Od: VLK----1GSL
:D) aha tak to se vse vysvetluje...
[ Reagovat ]
10.07.2018 18:45Od: blixa
A podařilo se ? To bych jí držel všechny čtyři !!! ;-)
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:06Od: janek_da
A už se řešil Edmundův dvojdopad, při kterém hodil raketou, skončil v autu a přesto dostal fiftýn? Jestli ne, tak akorát jsou kritici akorát pokrytci.
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:06Od: Denis92
A este sa aj dotkol siete skor, ako skoncila vymena.
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:11Od: ttopi
Dej video, na to se rád podívám.
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:13Od: janek_da
https://youtu.be/XgV1pRQqcIo
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:24Od: ttopi
Nechápu teď. Jednak tam dvojdotek nevidím, ale hlavně - ten míč skončil v autu ne?
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:44Od: ttopi
Už to vidím. A s tím autem co? To byl záběr jen pro TV?
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:45Od: Denis92
Ano.
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:45Od: blax
Tak Edmund je ještě mnohem horší než Cibule. To je fakt de.bil, to se jen tak nevidí. Míček padne dvakrát, do autu, dotkne se sítě, všichni rozhodčí očividně totálně mimo. A jak píšou v komentářích na youtube, na té tiskovce je na Edmundovi strašně vidět, jak vědomě lže.
[ Reagovat ]
10.07.2018 16:24Od: Pe3k
Já jsem to tu psal hned Kozorohovi co si o tom myslí a on nic, takže se asi nedíval...ve světě to vzbudilo dost ohlasů, hlavně rozhodčí nasral lidi.
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:43Od: tommr Cibule se pěkně ztrapnila
tak nesportovní chování se jen tak nevidí. Ještě bych pochopil, že se to stane v zápalu boje, ale ona o tom mele i po zápase a ani trochu se nestydí ...

Jinak obecně nechápu proč rozhodčí na GS a dalších větších turnajích nemůžou využívat videotechniku když ze všech zápasů jsou k dispozici streamy. K těmhle trapasům by vůbec nemuselo docházet ...
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:46Od: ttopi
Na co chceš tady video? O tom to vůbec nebylo. Na to tam je jestřábí oko. Byla jen shoda okolností, že si nevšimla, jak byl následný úder odehrán. Proto tam je taky ta sepervizorka, která to vše bedlivě sleduje.
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:52Od: tommr
píšu obecně což znamená i pro jiný případy. A v tomto konkrétním případě by rozhodčí díky videu okamžitě viděla, že Hsieh odehrála míček do kurtu a vůbec by supervisorku nemusela volat ...
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:55Od: ttopi
Jo takhle.

Možná jen doufali, že hráči nebudou lhát. :D
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:42Od: bIbec
Dominika se vlastně hájí tím, že se změnilo rozhodnutí, to je zajímavé. To se jako nemůže změnit rozhodnutí i když supervizor řekne, že sudí udělala chybu? A k čemu tam potom je?
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:04Od: bIbec
každopádně si vzpomínám na nějakou situaci kdy rozhodčí udělal špatné rozhodnutí (tuším že Lahyani) a pak hned poté uznal, že uděla chybu. Ale své rozhodnutí zpětně nezměnil, protože už to rozhodnutí prostě udělal.
Pokud se tedy původní rozhodnutí nemůže změnit, nemusí tam být ani supervizor a nemá cenu se vlastně vůbec hádat! Co se řekne jako první to platí a přesto nejede vlak a Dominika má teda vlastně pravdu :-)
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:15Od: blixa
Jesstli mě moje bídná paměť neklame, tak Dominika má fakt pravdu a rozčilovala se právem, protože rozhodnutí platí. Ale hádat se nebudu :D
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:45Od: dunphy
Samozřejmě, že rozhodnutí změnit lze. Agu letos hned ve dvou zápasech podobně zařízli a v obou případech se jí to podařilo uhádat a rozhodnutí bylo změněno.
[ Reagovat ]
10.07.2018 17:11Od: blixa
Děje se jedno i druhé. Otázka zní, jak je to správně.
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:17Od: fazil
Rozhodci okamzite vyhodit! Nechapu, na co tam je.
Cibulkova kontumacne prohra.
Nezatahujte nam sem ty fotbalovy manyry...
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:04Od: patriks Doufám
že dneska postoupí Jelena a Domi, aby nabubřenci jako Lasicka, Rafa22 a Hector21 pukli vztekem.
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:09Od: EllNino
vzhledem k tomu, že hrají proti sobě, tak jedna určitě postoupí :D
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:26Od: a.magerova
Ne ne... postoupí přece obě... a zbylé dvojice budou losovat.... která dvojice si vytáhne fialový papírek, tak komplet nepostupuje... takový tenisový znalec a toho nevíš?!

;-)
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:11Od: dunphy
lol
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:20Od: Krisboy
Asi je ten uřvanej křiváckej skřet patriksovým kuřím okem, tak mu bolest zatemnila rozum. To se tady stává často :D
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:36Od: Lasicka Re: VEČÍREK ČESTNÝCH
Asi budeš smutnej, až na závěrečném slavnostním
vyhlášení cen fair play 2018 bude Cibule chybět :-)
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:37Od: Hector21
Vzhledem k tomu že hrají proti sobě, tak postupující určí az promenáda v plavkách twl.
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:58Od: Lasicka SLOVENKA JAKO BABIŠ ......
Podívej se na Českého premiéra a
na Čapák - se lží nejdál dojdeš !!!! :-)
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:51Od: Rafa22 Lhářka
Teď jsem kouknul na to video, nechápu Cibulkovou, soupeřka odehrála míč přes síť do kurtu, na který Cibulková už nereagovala. Nic jiného než opakování nepřipadalo v úvahu. Doufám, že dneska vypadne za takový chování.
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:20Od: a.magerova
Mně se nelíbil ani ten konec, kdy po proměnění MP na stav 6:4 6:1, lehla na zem, jakoby vyhrála třísetovou těsnou bitvu... to neudělal letos ani Rafa při finále FO.
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:30Od: annah
Cibulková je mi už dlouho nesympatická. Teď ten negativní pocit jen posílila.
[ Reagovat ]
10.07.2018 14:43Od: Faddova
jo, princezna, která furt vystavuje zadek... mně byla sympatická její bojovnost, ale tímhle si to u mě zavařila
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:38Od: EllNino Bože
Dominiko ... neříkej, že se ti to nikdy nestalo, minimálně s Cirsteou ve Stanfordu

https://www.youtube.com/watch?v=lAZ9JtLHes8
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:35Od: Hector21
Ehm, nesympaticka Penko a nesympaticka Domi...
To je výběr teda... Když kurt c. 1 podreje krtek a obě se propadnou do západního Německa, tak bude jen dobře...
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:38Od: EllNino
:D :D :D :D
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:04Od: Krisboy
Krtci celého Londýna, spojte se!
[ Reagovat ]
10.07.2018 13:25Od: horska.kraslice
+1..... :-(
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:30Od: LukasH
Nevim, jestli je Cibulkova tak blba nebo takova svi...
Chybe rozhodci, ale je to jen clovek. Supervizor je tam prave od toho, aby opravil pochybeni umpirovy. Ferovej hrac by to priznal uz na tom kurtu. Takhle nesympaticka hracka se jen tak nevidi.
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:36Od: Krisboy Re: :D
Já jsem si vždycky myslel, že je svi... Ale jak už píše níže blax, možná je fakt tak blbá. Takže za to vlastně nemůže. Je to chyba rozhodčí (možná i trenéra), že jí to nedokážou vysvětlit :)))
[ Reagovat ]
10.07.2018 15:37Od: misa
Možná obojí :)
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:17Od: ttopi
To, že to neviděla rozhodčí, je možné. Ale tys jasně viděla, že míček se ti vrátil do kurtu. Klasické nesportovní chování. Dneska jdeš.
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:14Od: blax
Cibule ať si jde radši vyfotit ten její velkej zadek na instagram... Tak hrozně hloupou hráčku jsem hodně dlouho neviděl. Doteď nedokázala pochopit, o co vlastně v té výměně šlo.
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:13Od: Krisboy
Jedna z nejnesympatičtějších hráček na okruhu. Co se týká fair play, může si podat ruku s Neymarem. Odpornej hnus, nic jiného. Fuj. Za to svoje POME třeba při dvojchyb? soupeřky by zasloužila pár facek.
[ Reagovat ]
10.07.2018 12:07Od: Pavol Čo k tomu dodať.
Ešte chvíľu sa plácaj, poskakuj, hádaj a a hecuj. A rozprávaj že ti nezáleží kto je slovenská jednotka.
[ Reagovat ]
 
 
 
 
 
TOPlist