Čilič chce příští rok vyhrát další grandslam, možná obětuje i Davis Cup

23. 12. 2016, 09:58
Aktuality 41
Marin Čilič se nebojí výzev, které si pro něj nadcházející sezona přichystá. Chorvatský tenista chce poprvé v kariéře proniknout mezi pět nejlepších hráčů světa a je ochotný kvůli tomu obětovat i utkání Davisova poháru. Rodák z Medžugorie se netají ani tím, že touží po zisku druhého grandslamového titulu. Další sezonu zahájí na turnaji v Čennaí.
Profily hráčů
Marin Čilič

Marin Čilič má v příštím roce jasnou nejvyšší prioritu - vyhrát druhý grandslamový vavřín. Ten jediný získal před dvěma lety na US Open a podle osmadvacetiletého Chorvata je načase přidat další titul do sbírky.

Rodák z Medžugorie pro to udělá vše, klidně obětuje i Davis Cup. Což by nebyla pro kapitána daviscupového týmu Željka Krajana dobrá zpráva, jelikož účast mu v únorovém utkání proti Španělsku odřekl už Ivan Dodig.

"Potřebuju nějaký čas na rozmyšlenou. Hodně napoví to, jak se budu cítit fyzicky a psychicky po Australian Open," sdělil serveru Alo. "Vzhledem k tomu že chci příští rok zaútočit na Top 5 a vyhrát další grandslam, musím být odpočatý a rozhodovat se podle toho, co je pro mě a můj tým nejlepší."

Čilič zakončil letošní sezonu na 6. místě, čímž si vylepšil své dosavadní maximum. Zlepšená hra ve druhé polovině sezony přinesla ovoce. "Motivace a sebevědomí do dalšího roku mi po výborné druhé polovině sezony rozhodně nechybí. Vylepšil jsem své žebříčkové maximum a v tom chci pokračovat," řekl Čilič.

Chorvatský tenista zahájí nadcházející sezonu na turnaji v Čennaí, kde v letech 2009 a 2010 triumfoval. Naposledy se na tamním podniku ATP 250 představil před třemi lety, kdy došel do čtvrtfinále.

"Vždy se mi tam celkem dařilo, takže očekávám, že by se to nemuselo v lednu změnit. Poté mě čeká Australian Open, kde také hodně rád hraju, protože tam mám vždy skvělou podporu fanoušků," uvedl Chorvat.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

41
Přidat komentář
Alexandria
Dnes som vybehla von vyskusat nove zimne obutie a streltla som chlapika v krasnej cervenej vetrovke s hustou sticou a celenkou.Az som sa zhacila,tak sa podobal na Alexandra Zvereva!Mal v ociach usmev,krasny den priatelia,budte zdravi,zdravi,zdravi....a potom budete stastni,spokojni a dobromyselni i velkomyslni..........zela Hypatia Alexandria=ja!Zelam svetlo!
Reagovat
Alexandria
opr.inych-preklep!Suhlasim,ze moje prianie J.M.del Potrovi je skor v rovine"nerealne",lebo sam tento clovek akceptuje limity svojho organizmu.Ja nemam tendenciu diktovat,lebo nie som vo veku,ze mozem.Ostatne nikdy nebudem tzv.silova osobnost,mozna silna ano,ak prekonam prekazky,ktore pred sebou mam.Inac stary otec je Cech a preto inklinujem k CZ. Posobil ako hrudny chirurg vo V.Hagoch,vo V.Tatrach a ja hory milujem
Reagovat
brixner
Áno, veľmi pekne napísané!
Zoberiem si veľké ponaučenie!
Reagovat
FulnekUltras
Končistou a Gerlach před barákem - to bych si dal líbit... ;)

http://tatry.ikn.cz/files/vysne_hagy_1.jpg
Reagovat
brixner
No, jako letní túra by to bylo fakt super, hezky po hřebeni...
Já se kdysi vydrápal na Rysy i Královu hoľu, se sevřenou prdelí jsem jako kluk sjel Chopok, to moje máma - ta to tam mrskala jako Stenmarková:-))
Tatry jsou překrásné místo!
Reagovat
brixner
A vlastně jsem si vzpomněl...můj úplně první vrchol byl Ondřejník v Beskydech, bylo mi cca osm let, jen mě tenkrát mrzelo, že nemá aspoň kilometr :-)
Reagovat
brixner
Kdepak, tomuhle se nic nevyrovná!!

https://www.adventurepeaks.com/wp-content/uploads/2014/06/ama-dablam.jpg
Reagovat
FulnekUltras
Mám teď šetřicí období ;), takže se spokojím s tímhle...

http://localhost.sk/pajkus/vzs.jpg
Reagovat
brixner
No co to, kurav, je??
Fitz Roy??
Tomu říkáš šetřit???
:-))
Reagovat
FulnekUltras
víkendovka za slabou jednu Destinovou... ;)
Reagovat
FulnekUltras
takhle to vypadá v létě z obecně známé strany... ;)

http://images.summitpost.org/original/825391.JPG
Reagovat
brixner
No fakt to nepoznám...A to jsem blbej jen kapánek:-)
To jako budeš šplhat nahoru? No Pámbu s tebou a zlé pryč:-)
Na tohle bych si netroufl, nemám na to um a myslím, že ani kondici, přiznávám! Ale můj rekord je La Tresenta v Itálii, takový ddocela lehce dostupný kopec. I když co se týče absolutní n.v., výš jsem byl na Khumbu, ale tam je to spíš takový hóóódně těžký trek, ne lezení, jako takové. Ale to dobře víš.
Hele, Fulnek, jestli vylezeš na tuhle jehlici, prisámboha, že půjdu tvrdě po Jannu! Prisámbačku:-) :-)
Reagovat
FulnekUltras
Ty žiletkový plotny bych skutečně nedal ani pod kamerovým systémem ;( ...no ale dole ve štěrbince je taky dobře ;) z Popradského plesa nemáš za dvě hoďky co dělat... ;)
Reagovat
brixner
Ha, takže Tatry! No vždyť to tvrdím už od začátku :-)))
Je fakt, že i v Tatrách je spousta možností skalního lezení a podobných aktivit. I když člověka nelimituje výška(tedy n.v.), je to asi dost nebezpečné, min. pro nelezce, jako jsem já. Jako dítě mě začaly fascinovat hory a velehory a po přečtení spousty knih jsem si přísahal, že prostě budu horolezec, prostě druhý Messner nebo Kukuczka. Jenže to všechno dopadalo jinak...a teď je ze mě pouhý potácející se očumovatel :-) Ale nějakou tu lehčí skalku v malé n.v. bych asi dal také, ale to lezení jako takové prostě není moje priorita. Dal jsem si teď takový malý, bláznivý cíl - pokusit se dostat svými silami aspoň do 6000 m.n.m. a kde jinde(kromě And a Aljašky) se toho dá dosáhnout, než v Asii. Takže pokud se zadaří a objevíme nějaký dostupnější vrchol v okolí Pókhary, prostě se o to pokusím/me. Snad to udýchám:-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak v okolí SBC Annapurny by byla asi jediná trochu schůdnější možnost Singu (viz mapku níž) - ovšem s místním zajištěním je to dost drahé a úplný choďák to už taky není (min. nějaký mixový výstup v Alpách jako příprava by byl nutný). Asi bych těch 6000 v téhle oblasti nehrotil - i ty nižší kóty (Raksi, Tharpu) běžného nadšence našeho ražení plně uspokojí... ;) Hlavně se pak při sestupu pod Chomrong Village nalož do teplých pramenů - normální šipky k Hot Springs - to je kwa amerika... ;)

http://www.digitalhimalaya.com/collections/maps/himalayanmaps/images/Tharpu_chuli.jpg

http://www.trekking-in-nepal.net/singu+chuli+former+fluted+peak+peak+climbing+camping+23+days
Reagovat
FulnekUltras
tihle kluci tam zrovna chytli nepovedený podzim 2014

http://www.nadzemi.cz/velehory/singu-chuli
Reagovat
FulnekUltras
Jinak z Marphy v hlavním údolí Kali Gandaki západně od masivu Annapuren (veškerý komfort, myslím, že teď už se tam dá dostat i terénním autem) lze během dvou dnů celkem "zadarmo" i ve dvou lidech udělat Dhampus Peak (6035 m), ale je třeba počítat s jednou nocí na sněhu a k ránu kolem -20°C. Na mapce nahoře lehce vpravo. Ještě přidám jednoho moravského šílence ;) s celkovým okruhem Dhaulagiri (má tam ten vrchol 13.-14. den těsně před koncem akce, kdy už bude mít "klienty" dostatečně vláčné ;)))

http://www.trekintonepal.com/uploads/_1075973476.jpg

http://www.rajbas.eu/zajezdy/102-nepal-zajezd-dhaulagiri-trek.html
Reagovat
brixner
Díky za odkazy i info! Ten Dhampus Peak nevypadá tak děsivě, tedy aspoň dle fotek a výškou by mi vyhovoval;-) Jde o tu celkovou aklimatizaci, to se prostě uspěchat nemůže v žádném případě, ono je něco jiného se dva dny pohybovat v alpských výškách, vždyť víš! Ale nejedu tam s cílem vytvořit si svůj výškový rekord, to by spíš byl takový bonus, i když po pravdě-nejspíš se o nějakou šílenost pokusíme. Nocování v cca -20°C už jsem prožil, v Alpách i na Khumbu, tak snad to nebude tak veliký problém. Budu spíš raději, pokud bude spolupracovat počasí, minule se nám skoro vůbec neukázala Makalu, zblízka od úpatí Nupce to bylo nemožné, Pumori vrchol jsme neviděli vůbec...Ty člověky z odkazů budu kontaktovat, tihle lidé vyhoví vždy a budu rád za každé info.
Hele, Fulnek, díky za milé povídání, ale asi bychom to měli už utnout, někomu by se to třeba mohlo znelíbit a pak admin & spol...Přece jen to tady je vo tom tenise, né? Kdybys chtěl, můžeme se spojit třeba emailem(zprávy), určitě zareaguji, vo to strah neměj :-) Díky, lezče!
Reagovat
FulnekUltras
Není zač a pěkné svátky i počasí hlavně v době, kdy to budeš potřebovat... ;) Makalu jsem poprvé viděl brzy zrána mezi náhodně se trhajícími mraky při čurání ;)...takže to mám zaznamenané jen v hlavě, než jsem došel pro foťák, zase se to zavřelo, a pak už to nikdy nebylo tak dokonale kosmické... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=AqKclRo1ZD0
Reagovat
Krisboy
Hezkej kopeček. Ten bych si rád sjel na biku :)
Reagovat
FulnekUltras
ono by to asi bohatě stačilo i z toho sedýlka pod ním... ;) hlavně takhle k severu... ;)

http://empepa.net/wp-content/foto/2016/09/dva_hrebeny_004.jpg
Reagovat
Kozoroh
Především bych si přál, aby v příštím roce nevyhrál žádný major Babrinka. Že má někdo jako Stan 3 GS je výsměch tenisové spravedlnosti a druhé majorové vítězství Čiliče by bylo opakováním této anomálie.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Pe3k
Jestli te spis nestve, ze Djokovic na Stena proste nema...
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, chudák se s tím nikdy nevyrovná :D Kozoroh je jinak celkem objektivní, ale jak jde o Stana, jeho nestrannost a objektivita je tatam :)))
Reagovat
Pe3k
Pristi sezonu jeste No2aka sejme ve Wimbledonu a wtf a ma to komplet :)
Reagovat
Krisboy
To by nepřežil :) Nebo přežil, ale s trvalými následky jako třeba iqe nebo tomasinho :)
Reagovat
Mayo
Bude záležať na motivácii Stanimala.
Reagovat
turista
No Wawrinka je vynikající tenista a spolu s Murraym jsou jediní dva, kteří občas dokážou porazit i v dobré formě hrajícícího Novaka Djokoviče. Má-li však Novak Djokovič superformu tak ho není schopný porazit nikdo na světě.
Reagovat
Pe3k
Temer naprosty nesouhlas. Kdy dokazal Mura porazit Djoka ve forme (nenapada me ani jeden pripad). Oproti tomu, pokud je ve forme Wawrinka Djoko nema odpoved...Federer jako jediny dokazal Novaka porazet i v jeho nejlepsich sezonach, prestoze uz mel hrube pres 30...
Reagovat
Marduch
Tak Federer jako jediný, nebo i Wawrinka?
Reagovat
jackiec
tys je kvádr cipa!haluzák je johansson,gaudio apod. ale ne wawrinka, ten si každý slam zaslouží, jeden z mála co rozcupuje lepkového balkánce
Reagovat
brixner
Nanejvýš zodpovědně si myslím, že tento hráč už nikdy nevyhraje Grand Slam!
Na to jsou tu jiní hráči, jeho vítězství na US OPEN byla jen souhra náhod a pár dní mimořádné formy. Přirovna bych to ke Krajicekovi ve Wimbledonu.
Děkuji za pozornost.
Reagovat
Alexandria
Tiez by som priala a to hodne priala A.Zverevovi,aby uplatnil svoje nadanie a zhodnotil ho co NAJlepsie,detto tak "Kokkimu",je to slusny inteligentny hrac...u mna je to vzdy tak,ze prajem,prajem a prajem DOBRE ZDRAVIE!Lebo to je to NAjdolezitejsie z toho vsetkeho!-----------Nenahanam Vianoce,som minimalistka v hmotnom slova zmysle a neznasam davovu psychozu,abstrahujem od toho,ale ak ma niekto radost z Vianoc tak mu ju XYZ-krat prajem
Reagovat
Krisboy
Já mám Davovou psychózu rád:
https://www.youtube.com/watch?v=DXYCKbZREpg
Reagovat
Alexandria
Ja by som osobne priala J.M.del Potrovi z mnohych dovodov.Este stale od febr.2016 nemam celkom zhojene prave zapastie,po uraze.Nuz v tomto bode je to solidarita a empatia,opakujem i tu,ze prajem P.Kvitovej,aby sa zhojila+kazdemu dobre zdravie,aby mohol kazdy v svojom individualnom zivote realizovat to co chce bez obmedzenia zranenia,alebo iynch zlych dovodov,prejem vsetkym mier v dusi,tolerenciu a cas na vsetky kladne zmeny....PF 2017!Budte zdravi!
Reagovat
Krisboy
Juan měl podle mých plánů hrát na Aus Open 2017 finále s Rogerem, ale nakonec snad prý hrát nebude, tak nevím. Budou si to asi kluci muset rozdat až v All England Clubu. Snad nikdo z nich nechytne cestou do finále Dustina, to by byl malér.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím, že to nedá.
Reagovat
Pe3k
Cilicovi moc neverim. Kdyz ma formu tak sice muze na rychlem povrchu porazit kohokoliv, ale proti dvema nejlepsim hracum (DjokoMurarna) se prosadi jen tezko. Jeho tenis me vubec nebavi, navic prokazany doping mu na popularite moc nepridava. To radeji at druhy gs prida Del Po nebo prvni vyhraje Nisi. Navic 6 skoncil hlavne proto, ze Roger a Rafa nehrali.
Reagovat
Marduch
Djokomůru porazil zrovna nedávno..
Reagovat
Mayo
Marin je veľký tenista a nech si teda vyhra GS, napr. Wimby.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist