Čilič na neoblíbeném turnaji v Indian Wells nestačil na neoblíbeného soka Kohlschreibera

14. 3. 2018, 08:44
Aktuality 0
ATP INDIAN WELLS - Philipp Kohlschreiber si po dvou letech a sérii dvanácti porážek připsal skalp hráče Top 10. V Indian Wells čtyřiatřicetiletý Němec porazil bez ztráty podání světovou trojku Chorvata Marina Čiliče, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci na 7-4. O čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum na podniku Masters 1000, se střetne s Francouzem Herbertem.
Marin Čilič

Marin Čilič po pětisetové porážce ve finále Australian Open odpočíval a za poslední měsíc a půl odehrál jen dva turnaje. Na obou ztroskotal už na raketě svého druhého soupeře; na antuce v Riu de Janeiro nestačil na Francouze Monfilse, včera v Indian Wells podlehl 4-6 4-6 Němci Philippu Kohlschreiberovi.

Devětadvacetiletý Chorvat během utkání nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů, zatímco jeho přemožitel proměnil obě šance na brejk. O osudu prvního setu Kohlschreiber rozhodl brejkem už ve třetí hře, ve druhé sadě si rozhodující okamžik schoval na sedmý 'Tildenův' game.

Třetí hráč světa Čilič tak potvrdil, že Masters v Indian Wells nepatří mezi jeho oblíbené turnaje a o pět let starší Kohlschreiber není jeho oblíbeným soupeřem. V kalifornské poušti startoval pojedenácté a podeváté nevyhrál víc jak jeden zápas, s Kohlschreiberem prohrál sedmý z jedenácti vzájemných duelů.

"Tahle výhrami dodá sebevědomí. Jsem moc rád, že se mi konečně podařilo porazit elitního hráče. Dodá mi to energii do další práce a tréninku," prohlásil 37. hráč světa Kohlschreiber.

Čtyřiatřicetiletý Kohlschreiber proměnil mečbol proti hráči Top 10 poprvé od února 2014 a po šňůře 30 porážek. Mezitím porazil jen Tomáše Berdycha, který však v Davis Cupu po dvou prohraných setech vzdal.

O své páté čtvrtfinále na turnaji Masters 1000, které si zahrál naposledy v srpnu 2010 a je jeho maximem, si Kohlschreiber zahraje se šestadvacetiletým Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem (h2h 3-1). Bývalý nejlepší deblista světa postoupil do svého největšího singlového osmifinále poté, co mu za stavu 6-2 a 3-1 vzdal kvůli bolestem zad krajan Gaël Monfils.



Juan Martín Del Potro vyhrál nad Španělem Davidem Ferrerem už pátý vzájemný duel v řadě, z toho třetí v této sezoně. V Indian Wells zvítězil 6-4 7-6, přestože využil jen 1 z 16 brejkbolů, a ve vzájemné bilanci se poprvé ujal vedení (7-6).

"S Davidem jsme odehráli už spoustu zápasů a dlouho mi to proti němu nešlo. V poslední době jsem ho ale párkrát porazil, takže jsem za to samozřejmě rád. Jsem spokojený s tím, jak mi to teď na kurtu funguje. Sebedůvěra je půlka výkonu," řekl desátý hráč žebříčku Del Potro.

O čtvrtfinále si sedm zápasů neporažený Argentinec zahraje s krajanem Leonardem Mayerem (h2h 3-0). Ten si poradil hladce ve dvou setech s přemožitelem Novaka Djokoviče Japoncem Tarem Danielem.

Bývalý třetí hráč světa Milos Raonic ve třetím kole zdolal 7-5 4-6 6-2 Portugalce Joaa Sousu, s nímž si poradil i počtvrté, a poprvé od loňského srpna vyhrál dva zápasy po sobě. V osmifinále kanadský finalista z roku 2016 narazí na zkušeného Kypřana Marcose Baghdatise (h2h 3-1).

Naopak Jack Sock ani na pátém letošním turnaji nevyhrál víc jak jeden zápas. Na domácím Masters v Indian Wells pětadvacetiletý Američan skončil po porážce 6-7 6-4 4-6 s Felicianem Lópezem. Šestatřicetiletý španělský veterán si o čtvrtfinále zahraje s dalším domácím sokem Samem Querreym (h2h 6-4).

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
úterní výsledky (13. 03. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kohlschreiber (31-Něm.) - Čilič (2-Chorv.) 6-4 6-4
Del Potro (6-Arg.) - Ferrer (29-Šp.) 6-4 7-6(3)
F. López (28-Šp.) - Sock (8-USA) 7-6(6) 4-6 6-4
Querrey (18-USA) - Bhambri (Indie) 6-7(4) 6-4 6-4
Raonic (32-Kan.) - J. Sousa (Portug.) 7-5 4-6 6-2
Baghdatis (Kypr) - Sela (Izr.) 7-6(5) 6-4
Mayer (Arg.) - Daniel (Jap.) 6-4 6-1
Herbert (Fr.) - Monfils (Fr.) 6-2 3-1 skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist