Čilič odvrátil mečbol a postoupil, zápas otočil i Tsonga

12. 10. 2015, 16:57
Aktuality 101
S velkými problémy prošel v Šanghaji do druhého kola čtrnáctý nasazený Marin Čilič. Chorvata pořádně potrápil domácí hráč třetí stovky žebříčku ATP Di Wu. Čilič proti němu musel odvracet mečbol a o svém vítězství rozhodl až v tie-breaku třetího setu.
Marin Čilič

Marin Čilič se v minulé sezoně rozloučil s turnajem v Šanghaji hned v prvním kole, a moc nechybělo k tomu, aby si stejně rychle balil kufry i letos. Domácí Di Wu byl turnajové čtrnáctce už v úvodním setu vyrovnaným soupeřem a díky dvěma brejkům sadu vyhrál 6-4. Ve druhé byl Chorvat při svém servisu suverénní, v šesté hře sebral čínskému tenistovi servis a vybojoval třetí set.

V něm favorit proměnil svůj sedmý brejkbol a dostal se do vedení 4-2, ale ani tehdy neměl vyhráno. Di Wu srovnal, udržel si podání a za stavu 5-4 měl při Čiličově servisu mečbol. Dvanáctý tenista světa ho odvrátil esem, vynutil si zkrácenou hru a po téměř dvě a čtvrt hodiny dlouhém boji ukončil zápas vítězným forhendem po lajně.

Své první utkání na turnaji otočil také Jo-Wilfried Tsonga, který v Šanghaji nepřipustil podobně rychlé vyřazení jako před týdnem v Pekingu. Francouz dnes obrátil nepříznivý vývoj utkání proti Tommymu Robredovi, s nímž prohrál úvodní sadu ve zkrácené hře. Od té chvíle už se začal prosazovat šestnáctý hráč v pavouku, který si dvěma brejky vynutil rozhodující set. V něm Robredo za stavu 0-2 ještě dokázal snížit, Tsonga se ale znovu dostal do vedení a po dvouhodinovém boji proměnil svůj první mečbol.

Bez ztráty setu postoupil v Šanghaji do druhého kola Martin Kližan, který porazil domácího Ze Zhanga 7-6 6-2. V dalším zápase se slovenský tenista utká s výrazně silnějším soupeřem: čeká ho Novak Djokovič, jenž minulý týden vyhrál turnaj Pekingu bez ztráty setu a protáhl si tak svou vítěznou sérii na 11 zápasů.

Ve druhém kole je po dnešku také Nick Kyrgios, který Andreasi Haiderovi-Maurerovi nastřílel třináct es a smazal všech pět Rakušanových brejkbolů. Jeho příštím protivníkem je světová šestka Kei Nišikori, s nímž se utká poprvé v kariéře.

"Kei je momentálně jedním z nejlepších hráčů světa," chválil Japonce Kyrgios. "Neuvěřitelně returnuje, je to skvělý sportovec. Hraje dobře, takže vím, jak musím hrát," dodal.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 7.021.335 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Isner (13-USA) - Mannarino (Fr.) 6:1, 6:2
Čilič (14-Chorv.) - Wu (Čína) 4:6, 6:3, 7:6 (7:4)
F. López (15-Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 6:4, 7:6 (7:3)
Tsonga (16-Fr.) - Robredo (Šp.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:2
Kyrgios (Austr.) - Haider-Maurer (Rak.) 6:3, 6:2
Mayer (Arg.) - Bai (Čína) 6:0, 6:1
Estrella (Dom. rep.) - Young (USA) 6:2, 4:6, 6:4
Thiem (Rak.) - Lu (Tchaj-wan) 6:3, 6:3
Ramos (Šp.) - Querrey (USA) 4:6, 6:4, 7:5
Kližan (SR) - Zhang (Čína) 7:6 (10:8), 6:2
Karlovič (Chorv.) - Chardy (Fr.) 6:4, 7:6 (8:6)
Bautista - García-López (oba Šp.) 6:2, 6:3
Johnson (USA) - Seppi (It.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:2)

Komentáře

101
Přidat komentář
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/653903834339635200/photo/1
Reagovat
gigin
že ten Čorič dostal nakládačku.
Reagovat
George_Renel
Řekl bych, že Čorič dostal čočku. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/12113392_1660387170911776_3363494583274526612_o.jpg Zdravím
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi je ještě nenaučila vkládat ty odkazy? :-(

Tu pár dní nejsem a žádná změna :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bez komentare... Ted se ukaze, kteri fans Rafy umeji jen plivat. Rogera je mi lito, co se tam delo? Ale videla jsem 2 gamy a Ramos to porad hral Rogerovi do bh, mel podobnej styl jak Rafan a taky levak.
Reagovat
gigin
Ale pak, když jsem to nečekal ani já :))), tak mu to švácl do FH. Tak Roger není muzikant, aby furt vyhrával, že jo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o ho*no. Pokud chce vyhrát ještě GS, tak stejně musí Noleho sundat. Takže jestli bude v Austrálii nakonec nasazený jako n.2, nebo n.3 je úplně jedno. Má šanci ještě v Paříži a na TM, tak má co dělat. Gratuluji Nolemu k dalšímu titulu ze série Masters :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Ramos už se nemohl asi dívat na trápení Rafy, tak vzal následování bilance s Rogerem do svých rukou. Povedlo se mu to dokonale. Rafa by mu měl zaplatit nějakou hezkou dovču v Karibiku. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Azda by mu Rafa aj zaplatil, ale to by musel zdolať Srba a to sa nestane. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Obhajca..:)

Roger tým pádom v podstate odovzdal koncoročnú svetovú dvojku Murraymu, čo može mať v Austrálii celkom ďalekosiahle následky..

Ale inak, opat to staré tenisové klišé..Každý zápas je iny, každý turnaj...Federer sa v NY predviedol v tej najlepšej forme, aby o mesiac neskor posobil ako na sedatívach..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pořád hraje ještě 3 turnaje včetně TM. Fakt je, že obhajuje QF v Paříži, titul v Basileji a finále TM. Takže to Murray asi zvládne na n.2 na konci roku.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro Rogera může být post světové trojky v Austrálii spásný. Mohl by narazit na Novaka už v semifinále a tam ho "vyučit" podobně jako už nejednou v semifinále GS od doby, co Novak začal dominovat. Finále GS s Novakem mu očividně mentálně nesvědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to byl vlastně od něj strategický tah. :)

Jako na 34 let pohoda, celý rok hraje velmi dobře a od Halle ho zastavil vždycky jenom Nole. Nějakou Shanghaj může mít u p*dele a připravit se musí na TM.

A jak píšeš. Pokud chce vyhrát GS tak Noleho musí prostě švihnout a v semi je to asi lepší volba. Teda pokud nevypadne s někým v prvním kole jako letos. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
:))

Strategický tah ne, ale může z toho následně vytěžit, aniž by si toho byl nějak vědom. Finále GS ho musí už tak dost svazovat a pokud se v něm střetne ještě s takovým "dominátorem", je to o to těžší. V semifinále by mohl hrát opět uvolněněji, nakolik ten zápas ještě nerozhoduje o případném titulu. No však, nedělal bych závěry z jednoho nepodařeného turnaje. Jasně, jako na spásu široká veřejnost nejspíše čekala na zapojení Andyho a Rogera do soutěžního kolotoče, aby někdo už zastavil Novaka, ale fanoušci Rogera nemusí lámat hůl. Chleba se bude lámat v Londýně a pak v Melbourne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se nedivil kdyby vypadl i Nole a vůbec by to turnaji nevadilo. Taky toho musí mít plné zuby a jeden výpadek v prvním kole si může stejně jako RF dovolit.
Důležitý je TM a pak se uvidí co další rok. Titul z Shanghaje už doma v poličce má, tak co. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger se ve svých letech určitě nemusí honit za titulem ze Šanghaje. Otáčet by se měl Rafa, kterému ještě chybí trofej na poličce. Ten se bude ale asi dost otáčet za winnery soupeřů, jelikož ho čeká pěkná parta (Karlovič, Raonič, Čilič/Stan). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bylo by velmi naivní si myslet, že titul vezme někdo jiný než Nole. Teda pokud to nepustí v prvním kole jako jeho kolega. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak. Případný Noleho upset by mohl být racionálně osvětlitelnější, přeci jen prohrát s levou rukou ďábla z Petržalky, není žádná ostuda. :D Ale pokud hrál Ramos dnes jako Rafa, tak je zase tento skalp logický. :))) A já si tipnu Andyho na vítězství, ať je to zajímavější. :)
Reagovat
Vojtiik
Vamos Ramos... co to tam klaunderer vyváděl? :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Toliko fanoušků tenisu se těšilo na comeback zbytku big 3 a nastolení té správné konkurence Novakovi a hle-ten největší konkurent poslední doby končí v prvním kole na raketě španělského antukáře. Jak moc jsem se mýlil, když jsem byl skeptický vůči případnému zápasu Nadala s Rogerem. Nakonec se tam dostane Nadal ale Roger ne.. :)
Reagovat
gigin
A je po turnaji.
Reagovat
Lina
Tak nějak
Reagovat
rusedski
Co budete dělat až RF skončí úplně...si to půjdete hodit, ne? :)
Reagovat
gigin
Já určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
A spaniel má zas voľno..Až po turnaj, kým sa zíde špička :)
Reagovat
smazaný uživatel
Španielův zájem o tenis nekončí tam, kde končí turnaj pro jeho hlavního favorita jako u některých fanoušků některého hráče. :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No pre mňa turnaj, kde končí Nadal z 51% naozaj končí..48% tvorí Andy, Nole a Roger a 1% vsetci ostatní..Ked skonci tato stvorica, ja sa zbláznim :)
Reagovat
smazaný uživatel
On je do toho fakt blázen. Hrajem tenis, je přestávka a on se dívá na mobil. Já říkám, co tam je a tam Tsonga proti Trosce někde v Métách. :)
Reagovat
gigin
Já dělám to samé :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Normálka. Aj ja :)...

A ak by sa hral GS s Rogerom na kurte, tak ten tenis oželie pravdepodobne a zostane doma..
Reagovat
gigin
Tak to dělám taky běžně. Ale v případě Gulbise. Čas mého tenisu určuju, až podle rozpisu mačů následujícího dne, kde hraje Génius. Poslední dobou mne to ale nějak neomezuje :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D...
Reagovat
smazaný uživatel
Končí turnaj...V mojom ponímaní znamená, že ho už nemusím nevyhnutne sledovať v takom objeme v TV...

Čo sa livescore týka, tam je človek naozaj často a výsledky samozrejme pozorne sleduje..
Reagovat
Roger_Federer
Tady to ale vetsinou vypada , ze Roger tvori 95% tvoji aktivity.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite nie..
Reagovat
gigin
Ale já jsem to myslel taky jako sarkasmus, akorát místní Sheldon to nepochopil, no...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je místní Sheldon? :D
Reagovat
gigin
rusedski asi :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam provádí Roger?? Teď jsem došla :/
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vyhraje, tak je to dobrá zpráva.

Loni odvracel v prvním kolem 7 matchballů a ještě to vyhrál :)
Reagovat
EllNino
jj rozbrečel Mayera :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky špatný začátek turnaje, tady ale rozhodl jedinej brejk, kdy si Roger zrovna vybral špatnej gem :( antukář překvapil
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som len prvé dva gemy, no asi z 12 výmien udával v 10 tón Ramos..Federer strašne pasívny...Navyše Ramos vyzeral tak, že dnes sa neporazí sám, takže súčasný stav je v podstate logickým vyústením...

A možno to je len tým, že Federer zbadal vo svojej časti pavúka Nadala, tak to foldol už v prvom kole a radšej zdrhá do Európy..
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečně se připravil o 1000 bodů. Ale tak hrál slušně z posledních 4 turnajů má 2 finále, 2 tituly. Evidentně se mu dneska nechtělo a 50% hrou to na skvěle hrajícího soupeře prostě nestačí. TM má jistý, co se bude honit. Alespoň se může hecnou Rafa na další finále a titul stejně vyhraje Nole. Jediný kdo ho mohl potrápit končí v prvním kole. :D
Reagovat
Lunej..
Ramos dneska Vamos, bylo vidět, jak je nabuzený, když Roger útočil, měl winnery, ale pak ta pinkaná ke konci 3. setu ... Hm, pak že je WTA bláznivá :)
Reagovat
smazaný uživatel
viděla jsem skoro celý třetí set a Roger mi přišel bez šťávy asi jako na trénincích, nevim proč, vždyť se tam mohl pokusit o obhajobu :(( jenže další jouda, co celý rok hraje tužku si vybere svůj top den v pravou chvíli no, aspoň tak na mě Ramos působil, a to jsem se na Rogera tak těšila, hned první den upset jako kráva :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to blbý, ale v podstatě o nic moc nejde. Post dvojky byl stejně ztracený, protože má na rozdíl od Můry hodně obhajob a turnaj v Šhanghaji už vyhrál. Určitě se na něm projevila i ta měsíční pauza a nerozehranost (pokud nepočítám dva zápasy v DC) Zklamaný budu až v případě neúspěchu na Turnaji mistrů. To je poslední turnaj této sezony, na němž mi záleží.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger tam určitě nepřijel prohrát v prvním kole, ale zahrál co chtěl na první zápas bohužel to bylo málo. První set byl Ramos skvělý, druhý set Roger zapnul šestku a přejel ho a třetí set vypustil a jede domů. Jakoby nečekal, že se tohle může stát.
Reagovat
Herbert_Hoover
Coric začal výborně, není nic lepšího než se nechat z pozice outsidera brejknout v prvním gemu čistě. :)
Reagovat
rusedski
Jsem si říkal, dám Federera do otočky, buď budou prachy nebo radost, ale když za stavu 6-7 2-2 je na něj kurz 1,2, tak to ať si strčí někam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyšší kurz by byl šílenství. Dalo se čekat, že si Ramos v 2. i 3. setu vybere minimálně jeden slabší game na servisu, zatímco při podání Federera je bez šance.
Reagovat
rusedski
Njn, nejsou blbí :/
Reagovat
gigin
Nejsou, páč věděli, že je to blbost.
Reagovat
gigin
Teda vlastně jsou :DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D Musel jsem odejít skládat dřevo, pak se jdu podívat, kolik gamů Ramos v 3. setu uhrál a málem mě to porazilo. Docela jsem čekal, že to bude v Šanghaji podobné jako v Cincinnati, povrch ideální pro Rogera. Nebo že by byl pomalejší než loni?
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TKokkinakis/status/653847698848681989/photo/1
Reagovat
Lunej..
je otravný, jak to pořád dává Rogerovi do BH.
Reagovat
gigin
Jako všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Zlý, zlý Ramos...
Reagovat
Lunej..
Mně je to jedno, já nejsem FFK :) Jen je to pro diváka nudnější.
Reagovat
Herbert_Hoover
Alespoň u toho přemýšlí, je spousta hráčů co to perou bezmyšlenkovitě a je jedno, že to perou do strany, ze které je soupeř totálně zničí. :)
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/ocima-zdenka-zofky-9514cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Jako by to opsal ze zdejsich komentu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, kámo..Super článok...Viac takýchto postrehov..Típek zo zhrnul úplne presne..
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.701803939921486.1073741841.342823565819527&type=3
Reagovat
Fandina
Tommy Haas fandí Rogerovi v hledišti. To je vidět, kamarád.
Reagovat
kada.tom
Jack prolítl do 2. kola, paráda :-)
Reagovat
tommr
http://www.tennis.com/pro-game/2015/10/week-preview-shanghai/56565/#.VhwYaHmhetU

dávám to sem hlavně kvůli kurioznímu omylu v tom článku - z Klizana v něm udělali Čecha:
... This time Djokovic will start against 44th-ranked Martin Klizan; the lefty Czech took a set from Djokovic in Miami this spring. ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan už aj vtipne zareagoval...

https://www.facebook.com/martinklizan
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že si nás nepomýlia na ME 2016 vo futbale. Ideme do FRA, hurá!!
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží od toho, či postúpia aj Slovinci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už nezávisí na ničom, SME TAM!
Reagovat
smazaný uživatel
No, máš pravdu, často si nás s nimi mýlia. :-) Slovenia..Slovakia
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Budúce leto bude, čo sledovať. ME vo futbale, súčasne RG...O niečo neskôr Wimbledon, potom OH a potom USO...To všetko v priebehu 4 mesiacov. V domácnostiach bude rušno, to je na rozchod :)
Reagovat
Mayo
OH bude mať na houno časy sakra.
Reagovat
kada.tom
Rio je jen čtyři časová pásma od nás, takže nic strašnýho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V Číne zápas Nishiko s Gyrosom...To môže byť zaujímavá podívaná...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra rozmýšľam, že by som podal na antukára Corica ako spaniel hovorí proti neantukárovi Cilicovi...

Coric vyhrá.
Reagovat
Davor1
Ak si tak presvedčený, že vyhrá, tak prečo nad tou stávkou rozmýšľaš? :DD

Čorič môže kľudne vyhrať, ale bude to len nekvalitou Čiliča, dnes skutočne nehral dobre a s takým výkonom by mohol prehrať s hocikým, na druhej strane, ak zahrá svoj lepší štandard, tak s ním pozametá kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo som nevidel ani jedného od USO..
Reagovat
smazaný uživatel
Pozametá kurt..:)..

Kua, Coric vyhráva vždy len keď hrá súper zle, aj Nishi hral zle v prvom sete, aj Dolgo, aj Murray hral..Ten Borna má ale šťastie..
Reagovat
Davor1
Murray hral ultragigatragikomicky, najhorší zápas, aký som od neho videl. Nishi nehral vyslovene zle, len nehral svoj štandard, keď sa k nemu už v druhom sete dopracoval, tak Borna uhral do konca zápasu 3 hry. O Dolgovi ani nebola reč, nebol na ten zápas ani stream, nikto nevie, ako hral jeden či druhý, posledné 4 zápasy ale Dolgo prehral a vždy s outsiderom, takže asi žiadna hitparáda z jeho strany...

A nemôžeš predsa poprieť, že najväčšie Čoričove skalpy (Gulbis, Nadal, Murray) prišli po zápasoch so zranenými a sotva tretinovými súpermi (Nadal, Gulbis) a Murray bol v ten deň zranený v hlave, ako sa mu to občas stáva...
Ja osobne možno budem tiež hrať Čoriča, ale počkam si live na lepší kurz, tento súčasný je dosť smiešny...
Reagovat
smazaný uživatel
Tie výhry pramenili aj zo slabších výkonov súperov. No taký Murray hrá plno zápasov slabo, ale vždy to nejako uhrá.

S Nadalom to bolo o tom, že Rafa veľa kazil, ale rovnako tam bolo veľa fiftínov, kedy Boric ukázal naozaj svetovú defenzívu a na svoj vek nevídanú kvalitu. V tom zápase navyše aj dobre servoval.

Máš pravdu, kurz 2.5 nie je Boh vie ako lákavý. Celkovo je tá ponuka taká ošemetná, nečrtá sa tam nič extra výhodné.
Reagovat
gigin
The court is very fast...

Fajne.
Reagovat
Davor1
Pre nás hej, len neviem, či aj pre neho...
Reagovat
gigin
Prej jo:

6/3 6/3 against Yen-Hsun Lu. It was a good match, I am happy about my solid performance today and excited for the next match against Feliciano Lopez. The court is very fast which supports my game very well. Good night from Shanghai!
Reagovat
Davor1
No mne sa to veľmi nezdá, je to primárne antukár, potrebuje na úder viac času, niečo podobné ako Wawrinka, navyše ten rýchly hard bude mimoriadne sedieť Lopezovi, pre ktorého je to výhoda ako hrom, ja v tom teda pre Doma žiadne pozitívum nevidím :DD Tak snáď vie čo hovorí a aj to na kurte ukáže :))
Reagovat
gigin
Neví co mele, blbec :DDD Ani možná neumí anglicky pořádně. Jasně, že pro Feliho to bude výhoda. Nic no uvidíme.
Reagovat
Denis92
Som zvedavy co nam pripravia tento rok v Londyne na TM. Snad to trocha zrychlia, lebo minuly rok to bolo zufalo pomale.
Reagovat
gigin
Já mám největší nervy v Pařížu. Tam je ještě takový jeblý úhel kamer, který to ještě zpomaluje, šílené :DDD
Reagovat
Kozoroh
Se zrychlením moc nepočítej. Povrch bude stejně pomalý jako loni.
Reagovat
Denis92
Skoda pre tenis a najma fanusikov (okrem Noleho :))
Reagovat
Mayo
Čilič 2-0 Čorič.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá sa, že si dnes Čiliča nevidel, bol tragický. Ak tak bude hrať aj s Čoričom, pôjde het.
Reagovat
Mayo
Mňa nezaujíma ako hral. Každý zápas iný. A rovnaký výkon sa nedá zopakovať dvakrát (:
Reagovat
Kozoroh
Borna Marina vyklepne :-)
Reagovat
Davor1
Ten Wu dostal v Shenzene od Chunga 6-0, 6-1 a tu si brejkuje Čiliča a pred týždňom Nadala akoby sa nechumelilo :DD Šikovný hráč, rozhodne má strop vyššie ako v tretej stovke.
Čilič ale musí zabrať, dnes sa mi nepáčil, nepohyboval sa najlepšie, častokrát mal zly timing, niektoré údery hral príliš ležérne... S Čoričom by s týmto výkonom mohol kľudne ľahnúť, snáď bude dobrý kurz na mladého...
Reagovat
Lunej..
Wu je sympaťák, taková malá motorová myška, některé returny a vůbec crossy měl velmi povedené. Už jsem si myslela, že to Marin projede, jak se vyhazoval.
Reagovat
Davor1
Aj mne bol sympatický a aj keď pre dobro turnaja bol nevyhnutný Marinov postup, tak som sa nemohol ubrániť pocitu, že mu to prajem :-))
Ktovie, ako by to dopadlo, keby Marin proti MP netrafil eso, ak by sa išlo do výmeny, tak by to bolo asi 50 na 50. V TB už sa dala čakať Čiličova prevaha...
Reagovat
Lunej..
Já mu taky přála :D tyhle asijští hráči by měli být víc vidět, Marin byl proti němu jak Goliáš, byl to pěkný zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist