Čilič v Cincinnati porazil Murrayho a má první titul z turnaje Masters

21. 8. 2016, 23:45
Aktuality 145
ATP CINCINNATI - Marin Čilič hned na první akci po angažování nového trenéra Jonase Björkmana zaznamenal svůj druhý nejcennější triumf kariéry, když k trofeji z US Open 2014 přidal premiérové vítězství na podniku ATP Masters 1000. Ve finále turnaje v Cincinnati porazil Brita Andyho Murrayho, který prohrál poprvé po sérii 22 výher.
Profily hráčů
Marin Čilič

Marin Čilič na US Open 2014 získal grandslamový titul, ale svých prvních 70 startů na turnajích Masters 1000 neproměnil nikdy v lepší výsledek, než ve čtvrtfinále.  

Dočkal se až na 71. pokus tento týden v Cincinnati, kde se dostal nejen poprvé do semifinále a potažmo i finále, ale nakonec celý turnaj vyhrál. V Ohiu přitom startoval bez oficiálního trenéra, neboť minulý měsíc ukončil po šesti letech spolupráci s Goranem Ivaniševičem a nového kouče Švéda Jonase Björkmana angažoval teprve před pár dny.

Statistiky zápasu
Murray - Čilič
1 esa 7
3 dvojchyby 1
67 % 1. podání 'in' 57 %
72 % úsp. 1. podání 82 %
52 % úsp. 2. podání 64 %
8 winnery 24
22 nevyn. chyby 24
7/10 hra na síti 9/13
1/2 brejkboly 3/8
čas: 1:34

V dnešním finále si Čilič vyšlápl na unaveného favorita Andyho Murrayho, který před týdnem v Riu de Janeiro obhájil olympijské zlato. Nejvýše nasazeného Brita zdolal zcela zaslouženě 6-4 7-5 a bilanci vzájemných zápasů snížil na 3-11. Na vítězné údery svého soka přestřílel 24-8 a udělal přitom jen o dvě nevynucené chyby více.

"Velké poděkování patří mému týmu. Dokázali jsme poprvé postoupit do semifinále turnaje Masters a nakonec dojít k titulu. Je to pro mě výjimečné, obzvlášť teď krátce před US Open. Doufám, že v této formě budu pokračovat dál," řekl Čilič, který v osmifinále vyřadil Tomáše Berdycha, jehož limitoval zánět slepého střeva.

"A děkuju i mému novému kouči, který tu ještě se mnou není, ale určitě se díval. Příští týden se snad konečně uvidíme," dodal Čilič, který si zajistil posun na post světové devítky a na US Open bude mezi osmičkou nejvýše nasazených.



Pro Murrayho dnes skončila jeho rekordní šňůra 22 výher, během které vyhrál turnaj v Queensu, Wimbledon a olympijské hry. Devětadvacetiletý Brit ve finále v Cincinnati prohrál poprvé, v letech 2008 a 2011 slavil tituly. Těch má z turnajů Masters 1000 celkem dvanáct.

"Gratuluju Marinovi k první tisícovce, skvělá práce. Mě to dnes nevyšlo, asi toho na mě bylo za poslední dobu hodně. Ale doufám, že si odpočinu a zase budu pokračovat na vítězné vlně," uvedl rodák z Dunblane.

Dnes poprvé po sérii 18 turnajů série Masters 1000 se vítězem stal někdo jiný, než Novak Djokovič, Andy Murray, Roger Federer, či Rafael Nadal. Nicméně Djokovič a Federer v Cincinnati kvůli zranění nestartovali, Nadalovy došly po náročné olympiádě síly a navíc ho limitovaly bolesti, olympijskému vítězi Murraymu došla 'šťáva' až v dnešním finále.

Čilič se navíc v 27 letech stal nejmladším majitelem titulu z turnaje Masters 1000. Vystřídal devětadvacetiletého Djokoviče, držitele rekordních 30 trofejí.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 5.004.505 dolarů
nedělní výsledky (21. 08. 2016)
• Dvouhra - finále •
Čilič (12-Chorv.) - Murray (1-Brit.) 6-4 7-5
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Melo (4-Chorv./Braz.) - Rojer/Tecau (5-Niz./Rum.) 7-6(5) 6-7(5) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

145
Přidat komentář
Nola
http://sport.sme.sk/c/20250967/pre-zranenie-ukoncil-sezonu-no-uz-sa-foti-s-raketou-federer-sa-mozno-vrati-skor.html
Reagovat
mrafe
Kdyby zase začal Fedex hrát to by bylo super. To by Magu a Tomáš měli vánoce už v říjnu :)
Reagovat
a.magerova
No... já už se jako fanoušek uložila k zimnímu spánku a teď TOTO, takové přerušování je NANIC... :-P

Uvidíme uvidíme... ;-)
Reagovat
a.magerova
Navíc jsem si našla půlroční záskok... :-))

https://www.super.cz/448192-nejkrasnejsim-muzem-sveta-je-tenhle-svycarsky-elektrikar-jeho-letadlo-do-prahy-muselo-nouzove-pristat.html
Reagovat
FulnekUltras
Nechtěl jsem tento lehce OT OH-příspěvek cpát příliš nahoru - kam se popravdě řečeno ani nehodí. Jen dokresluje debatu, která se tady předevčírem mírně zvířila. Názor si už udělá jistě každý sám.

https://www.sport.cz/loh/atletika/clanek/805209-divaci-v-jar-vitali-olympioniky-semenyaova-ukazala-zlatou-medaili-manzelce.html#hp-sez
Reagovat
Pedronegro
v tomhle máš recht, bylo by třeba ty šašky z mezinárodní atletické federace vykopat, ale víc by mě zajímalo, zda jsi minulou noc neshlédl ty dokumenty na čt2, myslím, že by to tvé rusofilství aspoň trochu ochladily, což by rozhodně nebylo od věci ...
Reagovat
FulnekUltras
Je jasné, že když už jde v ulicích do tuhého a najdou se i borci, kteří zaútočí na plně vyzbrojený tank zapálenými novinami, musí se počítat s lecčím (nechci to zlehčovat, sám jsem v roce 1989 spíš jen ze zvědavosti vyrazil do jedné postranní ulice až ve čtvrtek třiadvacátého, když už odstavili antony ;) - ale jde mi spíš o to, co následovalo dalších 20 let potom, a na to můžou být zase rozdílné názory jak co se týče období 1968-89, tak i 1989-dodnes podle naturelu každého Čecha nebo čecháčka... ;)
O takovém bordelu, který tady ovšem nastolili havloidi (a cca dva roky po nich ODS) primárně od února 1990, kdy už zfanatizovanou masu v ulicích jako správní "demokrati" přestali potřebovat, se ovšem zcela určitě skoro nikomu z členů těch psychotických davů, které šílely na začátku, ani nesnilo. A tím slovem "bordel" samozřejmě zdaleka nemyslím jenom rozbití Československa, veřejné rozkradení jeho ekonomického potenciálu, zotročení lidské práce i v mezinárodním měřítku draze vykoupenou konvertibilitou koruny, obrovské vnější zadlužení, legalizací finančních spekulací všeho druhu a bezvýhradné vojenské podřízení nejagresivnějšímu státu planety, což je jen pár věcí, které asi normálně uvažujícího člověka napadnou nejdřív. To, že dneska mnozí opět rezignují na jakoukoliv změnu, stahují se do soukromí a podle větší či menší míry úspěchu v osobním vypořádání se s danou situací ji většinou i hodnotí, aniž by je zajímalo cokoliv jiného kolem, je přesně to, oč současnému režimu od začátku šlo - jen ta jeho kdysi nesmírná sebejistota pod povrchem poslední dobou čím dál rychleji upadá. Bohužel - celé toto nejen české, ale i mezinárodní svinstvo teď kvůli Krymu po desetiletích znovu proniklo i do sportu - a LOH v Riu (teď samozřejmě nemyslím transky;) toho jsou důkazem nejpádnějším. Takže přesně a právě proto budu mnohem radši ten "rusofil".
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
janek_da
mega lol
Reagovat
spaniel
gigalol
Reagovat
janek_da
vyhráls :(
Reagovat
Pedronegro
takhle soustředěný výčet negativ, a to jsi opomněl škodnou v Bruseli, je samozřejmě impozantní pokud chybí srovnání s klady, ale ani tohle všechno u mě nevyvažuje odpor až nenávist k ruským okupantům, jak minulým, tak současným ... a tím nejagresívnějším státem je spíš Rusko, z amíků taková snaha zastrašovat nečiší ...
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by nás někdy USA okupovalo narozdíl od Ruska.
Reagovat
FulnekUltras
Uměle mediálně vyvolávaný a přiživovaný strach z Ruska je pro současný režim pouze jedna z mnoha jeho manipulativních pomocných berliček, jak si ještě udržet aspoň nějakou tu podporu od stále se tenčícího počtu lidí, kteří na to prozatím skočí. Když se objektivně podíváš na mapu vojenských základen USA a Ruska ve světě, je celkem zřejmé, kdo z nich se bez přestání roztahuje kam jen může a kdo pouze zajišťuje bezpečnost svého teritoria. Emoce z osmašedesátého jsou sice hezké, ale pro mě mnohem větší váhu mají hodnoty, které se tehdy podařilo ubránit. Že současný život do značné míry ovládají a diktují hodnoty jiné, je zase věc toho, čím se lidé nechali oblbnout, co si nechali vzít a co zase jen oni můžou získat zpátky. Rozhodně netvrdím, že by za nějakou tu sebeoběť stály všechny, ale myslet někdy zdravým rozumem a ne černobíle ode zdi ke zdi se vyplatilo vždycky... ;)
Reagovat
Fandina
Jaké hodnoty se podařilo v osmašedesátém ubránit? Sověti nás obsadili a dělej něco, když máš tank za zády.
Reagovat
FulnekUltras
Hodnoty, o které jsme se 20 let poté vlastní rozežraností sami připravili - i když to dnes skoro ;) nikdo veřejně nepřizná, aby si náhodou něco společensky "nepokazil"...

https://www.youtube.com/watch?v=2ikBA6u4nvM

od 2:20... https://www.youtube.com/watch?v=wQkOdGtg9MI
Reagovat
Fandina
My se připravili o hodnoty proto, že jsme měli plnou republiku okupantů. To nemá logicku co píšeš.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně že dneska jsme svobodní...
Reagovat
Fandina
Sověty tu zaplaťpánbu nemáme.
Reagovat
FulnekUltras
o kterých jsme 20 let pomalu ani nevěděli - zato dneska mohou být naši vojáci kdykoliv poslaní kamkoliv si Pentagon vzpomene - a zcela "svobodně", "demokraticky" a hlavně zbytečně tam za zájmy největších parchantů současného světa třeba i chcípnout... ;))) ...omlouvám se za poněkud jadrnější slovník, ale jinak to napsat prostě nejde - konkurs do ČT v plánu nemám... ;)
Reagovat
Fandina
Nechápeš vůbec, co je to být osazen jinou zemí v plné zbroji.
Reagovat
Fandina
obsazen
Reagovat
FulnekUltras
nevím, jestli to chápu ;) - ale právě to prožívám...
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
FulnekUltras
trapné ;)
Reagovat
a.magerova
Já to stejně nějak nechápu... tak "ona" má: "třikrát vyšší hladinu testosteronu oproti průměrné ženě, mužské pohlavní orgány a žádnou dělohu."
A je to žena?! Co ta komise zkoumala, když toto přehlídla?

A to jsem tolerantní a nemám nic proti tomu, že má manželku.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Nikdo nejsme hormonálně stoprocentní ;), ale podle toho, co jsme mohli na osmistovce v Riu vidět, zdá se, že ty nově stanovené limity testosteronu už ve sportovní administrativě trochu přepískli...
Reagovat
a.magerova
Tak už jsem si to kapku načetla a teda... ani baba ani chlap... tak toho/tu bych za manžela/lku nechtěla... prostě kde nic není ani ženu nepotěší... :-/
Reagovat
Holahej
"Fanoušci-odborníci" x realita hráče...
Andy Murray reveals he had shoulder injury during Cincinnati Masters final

The Scotsman came up short in the United States but has since confirmed he was not operating a full fitness.

"I'm very proud of this week," said Murray. "Obviously today it didn't go how I would've wanted. But I certainly didn't expect to get to the final when I arrived here.

"After the first match I played, I was having problems with my shoulder.
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrajte, tak hnedka přijďte s informací o tom, jak jste zranění. Nejspíš nikdo už dneska nehraje stoprocentně zdravý.
Reagovat
Marduch
jejda tak jsem to trefil, ve finálku se šetřil na USO po vzoru lonského finalisty;-p Takže počítám, že jeho USO performance bude o to více zničující ;)
Reagovat
Marduch
zničující - rozuměj ohromující.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká drobnost nejspíš rozhodla zápas - 40:30, Danda na podání a zabíjí míček na síti, jenže docela ledabyle a přímo na Gasqueta, 40:40 a break. Sám přitom před chvílí dva bps nevyužil. Ríša zkušeně, i když vypadá ke konci jako vyšťavený křeček.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka jen těžko hledá motivaci proti hráči čtvrté stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo link na highlihgts z olympijského finále mužů? :) Na YT nemůžu nic najít. Díky!
Reagovat
Pe3k
http://www.dailymotion.com/video/x4oothy_rafael-nadal-vs-juan-martin-del-potro-highlights-hd_sport
Reagovat
smazaný uživatel
to je semifinále. :-( Ale kvalita dobrá.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_US_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Seeds

Poprvé od sezóny 2001 není v mužské dvouhře nasazený žádný český tenista.
Reagovat
tommr
obávám se, že si na tuhle skutečnost budeme muset začít zvykat ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Marin si místo v top10 zasluhuje, jako jeden z mála dokáže vyprášit kožich i těm nejlepším, tak jako se ještě nedávno dařilo Wawrinkovi.
Reagovat
janek_da
já z toh Gyrose zdechnu

https://twitter.com/usta/status/763412145031811073
Reagovat
gigin
Co jako. Přemýšlá kde može byt Pikaču.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste zijes nebo uz si zdechly?;)
Reagovat
Lunej..
No co, hezky hajá jako hodné miminko, ani se o něm neví... :)
Reagovat
Pe3k
Gratulácia. Pouhé dva roky po zisku prvního gs přišel první masters (smích). Prohru Můry jsem nečekal a zrzek o5 zklamal. čadič je obecně dost podceňovaný, ale o to je nebezpečnější, je to takový malinko horší Del Po.

https://www.youtube.com/watch?v=H5P1RlayWUY
Reagovat
Kozoroh
Porážka Andyho je z mého pohledu ještě překvapivější než prohra Angie. Ano, měl za sebou náročné měsíce, ale hard v Cincinnati jeho hře sedí a čelil Čiličovi, s kterým má velmi pozitivní bilanci. Marin hrál ve finále dobře, ale žeby famózně rozhodně ne. Dokázal využít příznivých okolností, což třeba Berdychovi chybí.
Reagovat
Kozoroh
Za prohru Andyho jsem tak trochu rád, Marin svou výhrou jemně zkřížil tomasinhovy plány na No.1 ;-)
Reagovat
Krisboy
Myslím, že na konci roku Kvjěták jedničkou bude. Ale záleží samozřejmě jak je na tom Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pořád Nole zttratil 600 bodů a Adny získal 240, akorát škoda, že nezískal o 400 víc, bylo by to pozitivnější.
Reagovat
a.magerova
Jako v čem pozitivnější?
Vždyť Nole má o 5535 bodů víc než Andy !!!
To snad, jen kdyby Nole ukončil předčasně sezónu.
Reagovat
janek_da
V race má náskok slabě přes 1000 bodů
Reagovat
a.magerova
Aha, tak tam já koukám převážně kvůli účasti na TM... tož to jo... :-))
I když, byly doby, kdy měl Andy na Rogera ztrátu asi jen 10 bodů nebo kolik a stejně NIC... ale to neměl u sebe zaječí pacičku pro štěstí čili Ivana.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako pořád je to hodně daleko, ale ta šance tam je.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejpzoději v IW+Miami příští rok.
Reagovat
Marduch
Ale kdeže ty pacičko. Ivan je mentor jak hovado. Z něj byl každej posranej když s nim vlez na kurt. Andy pod nim nevypustí - hlavně v hlavě - ani game.
Reagovat
FulnekUltras
No - spíš to v 80. a 90. letech byla pro mnohé soupeře celkem nechutná práce... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=grurxxnewjg
Reagovat
smazaný uživatel
Na US Open obhajuje 2000, Andy 180. Na TM 1300, Andy 200, dvě další tisícovky Nole.
Reagovat
Pe3k
to je sice všechno pěkné, ale nezaručuje mu to, že tam uhraje nějaké body podobně jako loni...
Reagovat
Marduch
Aby ses příliš neunáhlil, kolego:) Andyho titul v Cinci by mohl způsobit jednak jisté uspokojení Andyho, viz loňský ročník, a zároveň i pasování do role spolufavorita na titul a tím i jistý tlak.. Takhle to vypadá, že od Noleho odkoukal něco lišáctví ;)
Reagovat
Kozoroh
Já bych řekl, že mu to uspokojení přineslo olympijské zlato :-) I přes prohru v Cinci je druhým největším favoritem US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo je tim prvnim nej. favoritem?
Marin Cilic?
;)
Reagovat
Nola
predsa DelPo
Reagovat
smazaný uživatel
nejvetsi favorit je letos 1111...;)
Reagovat
janek_da
Tak letos, konečně. Berdych je mimo, tak by to mohlo klapnout. Berlocq prý taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste. Gulbis zmenil FH, takze bez sance. Fognini odstreli matozneho Nadala, a pak se magor odstreli sam. Dzordz Vesely odstreli matozneho Djokovice...potom Dzordze porazi Juan, ale na vic to nebude...Nishi se vpoho utaha sam... Raonice odstreli Wawrinka, a pak mu odstreli mozek;) ...Andyho, ktery na USOpen hraje sracku dlouhodobe, odstreli Kyrgios, aby mel Tomashino radost, ze ma pravdu.;), ovsem Kyrgiose vyservisuje Cilic...ale na nem se uplne utavi...a ve finale mu dojde stava...
Takze cesta celkem volna.

Jedine co me dela velke starosti, jsou Kohli a Smyczek...hlavne ten Smyczek, tak snad los bude privetivy...

No a jeste jedna vec...je treba si dat dooost velkyho bacha na Pellu...

Ale to je uz fakt vsechno, zbytek nema sanci. jedine Monika Puig, ale ta nastesti hraje v jine skupine, a nakonec... neni to OH...v NY ji zadnou zlatou placku nedaji;)
Reagovat
janek_da
Veselka, Fogna jas. Zbytek nevim o kom v tom 1.odstavci píšeš. Ale tak ty si expert na tu 3. - 4. vlnu. To ti necham. Asi na ně mrknu, co jsou zač.

Jó Djokovic. To je ten gymnasta, co marně zkúša výmyk na síti. Ale u zbytku mám fakt temno.

Já prostě věřím faboritům. 1111, Baghda a tak. Zbytek mě, sory, nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych prosil opravit, ja jsem expert na PATOU vlnu!!!

Nadal nic moc, ale jak bude nekde hrat na antuce, dam ti vedet do vzkazniku.
Jo Djokovic muze byt na USO zajimavy, ale zalezi proti komu bude hrat. A je to ten fenomenalni gymnasta, ale ne az tak s vymykem, ale se snurou na lajne...
Z te pate vlny tam je jeste zajimavy Murray, ale uz ma po sezone...trava uz zezloutla. Takze s nim bys ted jen ztracel cas, on uz najizdi na podzimni zemedelsky rezim, takze ted uz bude pomalu hnojit prirodnimi hnojivy, asi srackama...jako nekoho to zajima, ale necham to na tobe.
Jinak toho Djokovice sis asi spletl s Raonicem, ten dela na siti vymyky...ale ta prijmeni s tou koncovkou -ic, se lidem dost pletou.

Asi bych ti na zacatek doporucil Kyrgiose, celkem slusna Retorika, jako vetsinou ti sportovci..., to je supa, jak zacnou mluvit, ale u neho je videt, ze je velmi slusny Recnik...no jako to budou asi ty recke koreny...

Rozhodne doporucuji Smyczka nebo Pellu, jednou uvidis, a uz bys chtel hrat jak oni, podle me asi to nej z te pate vlny.
Reagovat
gigin
Budete čumět.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis vyhraje;)
Reagovat
Nola
Mure nikdy never....
Reagovat
Roger_Federer
Cilic krade ty tituly co ma met Berdych.
Ukazuje Tomovi jak to vypada kdyz se clovek nauci obcas porazit ty nejlepsi, casovat formu.
Reagovat
Krisboy
Dobře Marine, dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič porazil zraněného Berdycha, sotva Dimitrova, dneska trapně hrajícího Andyho a už se fantazíruje, jakou nemá super formu. Přitom dneska na returnu v 2. setu proti trapně hrajícímu Andymu bez servisu 5 gamů neměl nárok. No nevím, hrál dobře, ale rozhodně nehrál nijak senzačně, na Wimbledonu hrál daleko lépe.
Reagovat
spaniel
Kdyz hraje Marin na hardu ve forme, je to na jeho rakete. Prakticky se vsemi. Dneska hral dobre, ne uplne nejlip ale stacilo to. Neni ostuda s nim prohrat.
Reagovat
Davor1
Presne tak, pre mňa ďaleko nebezpečnejší hráč ako Raonič, vo forme schopný aj medzihre prehrávať prakticky každého...
Reagovat
Kozoroh
S vyjímkou No1eho. S nikým nemá Marin tak špatný match up jako s Djokem, naopak Djoker nemá s nikým tak jednoznačnou bilanci jak s Marinem. Novak ze všech nejlíp ví, co zahrát na Marina.
Reagovat
Roger_Federer
Jakou to ma spojitost se Spanelovym komentem?
Reagovat
Kozoroh
" Kdyz hraje Marin na hardu ve forme, je to na jeho rakete. Prakticky se vsemi."

Přeci tohle ty natvrdlej...
Reagovat
Roger_Federer
Vydis duchy?
Nikde nepise, ze by Noleho urcite porazil.
On to vzal v celku, ty ses zas musel ujistit :"NOLE URCITE NE" ;); (
Reagovat
Kozoroh
A cožpak No1e do celku nepatří?? Patří, takže není důvod, abych nemohl rozebírat jen jeho.
Reagovat
gigin
Nepatří. Je to mimozemšťan.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
janek_da
to dostává nový rozměr koment od Ptakoslava. Bysme vyslali mimozemšťana proti jinému ET

Kdyby tady přistáli mimozemšťani, nějaká hodně vyspělá rasa, pro kterou jsou pozemšťani něco jako prvoci, a chtěli by, aby hrál No1e proti jejich nejlepšímu hráči, s tím, že když Djoković prohraje, tak oni vyhubí lidstvo, komu byste fandili?
Reagovat
spaniel
Rogerovi.
Reagovat
Krisboy
fair-play
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne by hral Maestro, ne Srbsky pinkala;)
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne by hral Maestro, ne Srbsky pinkala;)
Reagovat
Marduch
Tohle mě opět rozesmálo:) Ptakoslav na plac!!
Reagovat
spaniel
Napsal jsem prakticky kazdeho...par hracu by to mozna ustalo, ale museli by hrat svuj nejlepsi tenis a na povrchu, ktery jim vyhovuje. Jakze to ma Nole v Cinci?
Reagovat
Pe3k
V tomhle bohužel musím souhlasit z cickorohem (gloryhunterem a Nole cock suckerem) Nole je Čadičův kryptonit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že je ostuda s ním prohrát, spíš mě štve způsob, jakým prohrál. A hlavně proto, že Marin sice hrál dobře, ale nehrál nikterak výjimečně, byl daleko za levelem z US Open nebo letošního Wimbledonu.
Reagovat
svetova.dvojka
že by druhé US Open pro Ciliče... ?
Reagovat
Dobry-den
Tenis byl konečně zachráněn.
Reagovat
Kozoroh
Zachráněn? Před čím? :-D
Reagovat
Krisboy
Před Kvjětákovsko-No3ovským hnusem.
Reagovat
Marduch
Kámo teda luxusní nahrávka na smash:( :D
Reagovat
Davor1
Andy to kapitálne posral, ten titul mu ešte podľa mňa bude veľmi chýbať. Mal masters ako na podnose, ale posledný krok šľiapol totálne vedľa.

Za Čiliča som ale celkom rád, ten titul prajem rozhodne viac jemu ako napríklad Raoničovi. Marin vo forme je veľký hráč. Škoda, že tú formu dokáže udržať len pár týždňov v roku. Na USO bude ešte určite nebezpečný, semifinále môže s dobrým losom úplne reálne spraviť a ako už ukázal, ani to nemusí byť konečná...
Reagovat
smazaný uživatel
No, nejhorší výkon Andyho od IW+Miami, ani s Fogninim nehrál tak mizerně. Jak jsem pod minulým článek, mizerný timing na returnu, spousta stupidních chyb a otřesné rozhodování. Přitom do satvu 2:2 pohoda, byl jasně lepší, pak zlom. Druhý set hrál pořád stejnou sračku a přesto si 5x udržel servis úplně v pohodě. Čilič hrál dobře, ale rozhodně ne nijak senzačně na to, aby s ním normální Andy prohrál. Kdo ví, jestli to bylo pnavou nebo čím, minulé zápasy vypadal docela ok.

Každopádně jak jsem moc chtěl, aby v Cincy hrál, tak to byla ztráta času a sil. Jestli na to dojede na US Open, tak je fakt větší dement, než jsem si o něm myslel. 5 zápasů a zisk 240 bodů, no wow, stálo to za to? Masters jak na podnose, bez Noleho, ve finále soupeř, se kterým má bilanci 11:2 a on to takhle ukázmkově prom.dá. Fakt by si zasloužil dneska proplesknout.

A někdy může porážka pomoct, trošku facka, aby nelítal v oblacích. Ale tohle podle mě má opačný efekt, bylo by lepší, kdyby šel do US Open s tou vítěznou sérií a raději měl prohrát už s v 1. kole v cincy než se srát 5 zápasů a nakonec uhrát "jen" finále.

Snad teda aspoň zregeneruje a na US Open bude hrát lépe než loni. Sice na US Open hrál jedno finále a jednou ho vyhrál, ale je to dlouhodobě jeho nejhorší GS, nejméně konzistentní, tak snad to letos změní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem na RG Andy podava velmi kvalitni vykony celou karieru, ...to zase jo...to se s tim USOpen neda vubec srovnat. Na te antuce, tam je vzdy konzistentni, no skoro jak Nadal...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No směj se jak chceš, ale ano, na RG konzistentní je prostě. Na tři sety ani prá let zpátky nebylo jednoduché ho porazit na antuce.

2009 - čtvrtfinále
2010 - 4. kolo
2011 - semifinále
2012 - čtvrtfinále
2013 - nehrál
2014 - semifinále
2015 - semifinále
2016 - finále

Vem si US Open

2008 finále
2009 4. kolo nebo které
2010 taky letěl nějak 3. nebo 4. kolo
Loni 4. kolo taky

08, 11, 12 - jediné tři roky, kdy tam přešel přes čtvrtfinále, 4 roky neuhrál víc jak čtvrtfinále na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
2008 finale, prohra s Fedexem...nadherny zapas.
2009 to bylo s Cilicem;) Takze zadne prekvapeni...
2010 3.kolo Wawrinka, takze zadne prekvapeni;)
2011 semifinale Nadal, tam to byla skoda...;( TO BYLO PREKVAPIVE...
2012 vitez - porazil Djoka!
2013 QF, opet Wawrinka, zadne prekvapeni.
2014 QF Djokovic, zadne prekvapeni...
2015 4.kolo Anderson...rekneme, ze pro nektere to bylo prekvapeni...

No je to hard, kde je tedy podle me dost silna konkurence, a jeste se hraje na konci roku...jako posledni GS...

jinak si zapomnel dodat, ze na RG v 2008 vyhucel ve 3.kole.
dale, ze v roce 2009 ho vyradil Fernando Gonzalez.
v roce 2010 uzasny antukar Berdych;)
v roce 2013 to mozna bylo i dobre, ze tam nebyl, bo ho zase v Madridu sejmul Berdych...
Jinak ho dva krat zastavoval Nadal a Djokovic...vcetne toho finale.OK!

Nevim, prinejmensim je to celkem vyrovnane porovnani...s tim, ze porad ma GS z USOpen, a z RG proste ma prd a jedno finale, kde hral opravdu kupu sracek..., jak ty rikas;)

Na US ma DVE finalove ucasti. Oba famozni zapasy, z toho jedna vyhra prave nad Djokem.

No, furt me vychazi, ze USOpen je jeho lepsi GS nez RG...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jako ironie dobrý příspěvek. ;)
Reagovat
Davor1
Na USO hral predsa svoje prvé GS finále, ktoré prehral s Federerom, či si zle pamätám? Bilancia 1-1. Navyše ho vyhral ako junior. Rozhodne by som to s RG neporovnával...
Reagovat
smazaný uživatel
A já klidně ano. Na US Open má daleko víc trapných nečekaných porážek. Anderson, výprask od Wawrinky, zase Wawrinka, Čilič. Viz reakce na Vlka. Na to, že má být antuka nejslabšáí povrch, tak na RG je vyrovnanější než na US Open, kde mu to 2x ulítlo.
Reagovat
Davor1
Prehra v 2013 so Stanom rozhodne nebola žiadna hanba, v tom čase mal už problém s chrbticou a Stan hral vtedy fantastický tenis, pamätám si, že som na neho aj stavil pred zápasom, pretože som čakal Andyho prehru. Tie ostatné roky (Wawrinka, Anderson, Čilič) boli faily, ale vždy to boli prehry s výborne hrajúcimi súpermi zo širšej či užšej špičky, veď na RG mal prehry s podobnými hráčmi (Almagro, Gonzalez, Berdych, Ferrer) a až do tohto roku tam prakticky neprerazil, tie semifinále boli síce pekné, ale v kontexte jeho kariéry neznamenajú skoro nič.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
No právěže na to, jak hrával na antuce jak na hardu, jsou jeho výsledky na RG porovnatelné. Fakt na to, jak je dobrý hardař, má krom 2 ročníků na US Open mizerné výsledky. Naopak na RG často překonával očekávání. Ta prohra s Wawrinkou ostuda byla, se zády měl problém celý rok, i na Wimbledonu a vyhrákl tam. Jasně, tráva je nejméně náročný povrch na záda, ale i tak.

Ten zápas s Wawrinkou, to byl podobně bezkrevný výkon jako s Dimitrovem o rok pzoději ve Wimbledonu. Stan hrál sice skvěle, ale Andy krom 1. setu v tom zápase nebyl vůbec, žádné emoce, energie, nic.

No a porážky s Wawrinkou 2010, kdy nebyl na současné úrovni a měl dobrou formu po výhře v Torontu, kde sundal Rafu i Roger, nebo loni + ten Čilič 2009, to jsou prostě velké kaňky, ani jeden z hráčů nebyl v tu chvíli snad top 10, všechny měl porazit, ale selhal. Dokonce loni, kdy měl dobrou sezonu hrál na US Open otřesný tenis už v prvních kolech. Jeden rok mu to sedlo, jinak mu to tam fakt nesedí. Pořád je to hard, kde měl víc šancí jak na antuce, ale i na tom RG se vyvaroval poslední roky podobných excesů.
Reagovat
smazaný uživatel
Timhle zpusobem uvazovani bych rekl:
Nejvetsi jeho kanky jsou na trave, kdy to jelito ruplo s Dimitrovem, to je moje nocni mura, kterou nic neprekona...to byla opravdu ostuda...
Prohry s Djokem a Nadalem na trave, to me taky celkem hryze a jako travarskou kanku to vidim zcela jasne, opravdu jen tezko se me to prijma...hlavne s tim Nadalem.
...dle toho bych take mohl rict, ze Wimblas je jeho nejhorsi GS. Bo to je ostuda, takovy hrac, a takove kanky.;)

Ale kdyz si myslis, ze jeho nejhorsi GS je USO, tak ok, ale u mne spis RG...ikdyz AO slusne konkuruje. Pet finalovych ucasti, pet peknych proher, z toho tri aniz by uhral jediny set a vlastne nikdy ani nevyhral dva sety...opravdu paradni statistika;)

Jeho nej. turnaj bude asi nakonec to OH;) Snad aspon na tom se shodnem;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Co s Nolem na trávě? S Nolem na trávě pokud vím hrál 2x a 2x vyhrál (OH + finále Wimbledonu). S Nadalem ano no, 3x během čtyř let, to ještě Rafa na trávě netrapošil a Andy nebyl na své nejvyšší úrovni.

Jediná kaňka je ten Dimitrov. Ale jinak si to vem, od roku 2009 krom toho Dimitrova vždycky minimálně semifinále, z toho 3x finále. Vlastně od roku 2008 čtvrtfinále vždycky, 4x semifinále, 3x finále.

To nemůžeš s US Open srovnávat prostě. Jasně, že na US Open má ten jeden výsledek lepší jak na RG, ale vzhledem k tomu povrchu a očekávání se to prostě smazává ten rozdíl.

AO je podle mě snad nejlepší no, teda alespoň tam hraje nejlepší tenis, nevím, jestli to je povrchem, úvodem sezony nebo čím, ale 5 finále, od roku 2010 krom roku 2014, kdy byl po operaci vždycky aspoň SF, spíš finále.
Reagovat
smazaný uživatel
S Nolem se omlouvam, jsme si to neoveril, to je moje chyba.

Take ti nebudu brat, ze USOpen je jeho dlouhodobe nejhorsi GS. Ja si to opravdu nemyslim, a ted beze srandy;)

1/ nestaci mne prihlizet jen k tomu, jestli se ucastnil finale nebo QF...
2/ prihlizim k tomu, ze na hardu je mnohem sirsi konkurence nez na antuce, tenis se zmenil tak, ze dneska o nejake vyhode byt antukarem nemuze byt snad ani rec...
3/ USOpen podle me patri k nejtezsim podnikum GS vubec. Neprijemna vlhkost vzduchu, a jeste v NY (kdo by v USA, potvrdi), na konci sezony, kdy hraci jsou celkem unaveni, a tezko se ta forma udrzuje, dochazi hodne k zranenim, v hledisti divocina, hard zpomaleny, mekke mice, rozhodujici sety se hraji na TB...

V porovnani s tim RG ma idealni nacasovani s idealnimi podminkami. Hlavne tam dava zabrat antuka, ale konkurence, vlastne zadna poradna...casy Kuertena jsou v prachu, nechci snizovat antukare, ale nemaj sanci se soucasnym tenisem, ktery je hlavne hardovy. Wimbledon ma specificky povrch a nevyhodu v tom, ze se jeden hned po RG...takze je hlavne tezky v tom prechodu... AO na zacatku sezony, hraci jsou odpocati...to co dela velke starosti je horko, no ale hlavne tem co nehraji na velych kurtech, ze...podle mne je to celkem nejhorsi GS s Wimblasem jestli jde o fair-play s kurtama...1111 tam na nejakem to bocnim v tom vedru dost kolaboval, a nebyl sam...

4/ prihlizim k uspesnosti v turnaji na GS. Na USOpen byl schopny promenit dve finale ve vitezstvi. Na RG jsme radi, ze nam tam konecne dorazil. Na AO nebyl schopen vyhrat ani jedno s 5 finale, coz pro nej neni nej vizitka...
Jestli jde o Wimblas, tak by tam mel kralovat jak Nadal v Parizi, coz se mu zatim dari jen castecne, a budme radi, ze se vratil k nemu Ivan, nebo bych zase musel koukat jak zveda nad hlavu pohar nejake jelito, ktere se na tom neumi ani pohybovat...tim pochopitelne nemyslim Fedexe, ten by me opravdu na trave nevadil;)

Kdyz k tomu takhle prihlizim, tak me to proste nevychazi tak, ze US je nejhorsi z jeho strany...
Reagovat
hatatytla
taky mohl vytuhnout už včera, přejel chudáka Raonice a pak to daroval Cilicovi i s dárkovou stužkou.
Reagovat
kada.tom
po konci kariéry bude Marin na Ameriku vzpomínat v dobrém - získal tu první Masters i první GS (uvidíme, jestli i poslední), každopádně ty americké betony má rád :-)

dneska si pro to šel a dokonale využil toho, že Andy byl unaven i hodně nekoncentrován :-)

P.S.: včera to Marinovi prý moc nešlo a nad Grigorem vyhrál jen tak tak ... klidně mohl vyhrát dneska Grigor :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Marin :-)
Reagovat
Fandina
Občas jsem dnes na zápas koukla a Marin se mi dneska herně moc líbil. Je to ranař. Gratulace veliká.
Reagovat
Nola
Marin priala som ti USO a dnes samozrejme Masters, este jeden GS titul a vyrovnas sa Stanovi, mas na to kopec casu vzhladom na vek
Reagovat
smazaný uživatel
Kde máš tu svou únavu co, odbornice? :D
Reagovat
Nola
Andyho som proste precenila, aj to sa stava, Marin sa tiez zucastnil OH a predchadzajuce zapasy nezvladol tak hladko ako Andy
Reagovat
smazaný uživatel
To není o přecenění, ale o základním vnímání skutečností. 9 zápasů v 11 dnech se muselo projevit. Marin nehrál na OH tak dlouho. A že měl o 3 hodiny méně? To už jsem ti říkal ráno, že to je kravina sázet na tohle.
Reagovat
janek_da
Ale zas měl ty krátké zápasy. Na rozdíl od infarktového zápasu Marina s Grigorem. Řekl bych, že to bylo fifty fifty.
Hrát s Grigorem, tak by se asi radoval Andy. Ale tu riskantní hru Marina asi neunesl.
Reagovat
smazaný uživatel
To je kravina, Grigor je pro Andyho daleko těžší soupeř než Marin, se kterým má bilanci 11:2. S Grigorem se trápí často.
Reagovat
janek_da
A vidíš, prohrál s Marinem. Tak kdyby hrál "pinkanou" s Grigorem tak by třeba vyhrál. Neříkám na 100%, ale pravděpodobnost vítězství by byla rozhodně vyšší než 0%, teď po zápase s Marinem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád bych mu věřil ještě méně právě. I teď po tomhle zápase, pořád bych radši 9x z 10 zápasů hrál s Čiličem než s Dimitrovem.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, na OH Andy hral jeste mix, debla...singl az do finale s Juanem, potom rychly prelet...
...ja jsem myslel, ze se slozi teda driv.

A na servu dnes byl fakt bidny...
***
Tak hlavne, aby hral tu kupu sracek, az bude hrat na USOpen proti 1111mu, to budu potom spokojeny;D)
Reagovat
Nola
debla hral aj Marin, prehral v 1.kole ako Andy, mix beriem ako trening, Marinovu vyhru nie je potrebne znizovat, on je podobny typ hraca ako Stan, velke finale turnajov im sedia, verim, ze aspon 1GS urcite prida.....
Reagovat
smazaný uživatel
A hrál 10 zápasů ve 12 dnech? Nehrál. Ta únava prostě zákonitě musela být větší u Andyho, zápasová únava je daleko větší a i když ty zápasy byly jednoznačně, ztratil v nich fyzické i psychické síly. Nechci snižovat výhru Čiliče, možná to nebylo únavou, že hrál Andy takovou sračku, ale rozhodně byl víc unavený.
Reagovat
Nola
napisala som vedla v diskusii, presne to, co popisujes, unava materialu sa urcite podpisala pod vykon Andyho, pamatas finale z Rima? proste ziadny hrac nie je superman, Marinovi si volakedy fandil, ci? nie je hanbou prehrat s vitazom USO, to Nole tento rok prehral napr. s Veselym, Qurreym....tenis je zabava, ktora nas tu vsetkych spaja, takze zdar do buducich zapasov
Reagovat
janek_da
Andy hrál v Cinci 2x 1:30, 2x1:10
Marin 2x2:00 a 3x1:00

Asi Andy z Ria unavený byl. Ale takhle snadné zápasy. Kdyby to bylo jako u Kerber, tak únavu Andyho úplně beru. Asi to byla hlavně psychická únava...
Reagovat
smazaný uživatel
tak je rozdil vyletet ve 3.kole na OH v porovnani s tim, kdy druhy tam strasi az do sameho konce a finale hraje na 3 vitezne...
To pak muzem prepocitavat hodiny jak chceme, ale ty tri dny navic, jsou tri dny;)
A ve finale s Juanem to byla celkem rubacka...
...spis jsem cekal, ze Mura rupne driv.

Se koukni na Rafu...ten na Cinci sotva pletl nohama;)
Reagovat
janek_da
Jasan. Ale ty rychlé zápasy prostě k tomu sváděly, že je všechno cajk. Kdyby byl nějaký set aspoň 7:5. Všechno ýzy pýzy. Skoro bych řekl, jak trenink. A naráz takový "kolaps". Já zatím vidím fakt spíš tu psychickou únavu, kdy si myslel, že to už nějak došmrdlá a hlava vypla.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci snizovat vyhru Marina, ale proste Mura dneska fakt dobra nebyla...
Uznavam, ze na dnesni prvni serv Marina by asi nemel, ani kdyby byl odpocaty.
Byl skvely v prechodu na sit...
Ale podle me se odrazila unava vic na Andym, hlavne na servu...nakonec byl na OH az do sameho konce...uplne jedno kolik kdo nahral hodin proste. Byl tam o tri nebo ctyri dny dele...
Reagovat
spaniel
Cilic na pana :) Časuje formu?
Od Wimbledonu celkem zajimave.
Kozoroh uz planoval kalendarni GS...
Forehand planoval 3 kovy...
Tomasinho stahovani bodu na Noleho...
Vsechno jinak.
Reagovat
Nola
tak, tak....
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste si pockame co na to Rafa :-))))
Reagovat
Roger_Federer
;), to na tobe miluju.Mesic nic, potom vtip mesice.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestiham nooo :-))) neboj, po USO zas pobavim :-p
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze Tomasinho pocital s tim, ze No1e dojde v NY do finale...;)
...a tomu ja moc neverim.
podle me je No1e v tezke krizi.
A jeste si klidne zatommruju,
...No1eho ceka strmy pad zebrickem... min. na druhe misto.
Reagovat
Nola
aj, jaj, podobne predikcie si pisal v roku 2014, aj tam si mal nalinkovaneho vitaza Wimbledonu....
Reagovat
smazaný uživatel
to mi radeji ani nepripominej...:D)))
Hej mas pravdu,...a z toho mam jeste dodnes nocni mury...
Reagovat
Kozoroh
Holt ti No1e bude muset vytřít zrak triumfem v New Yorku :-D
Reagovat
Marduch
Nevim, s tim zápěstím to může být všelijaké, minimálně musel pauzírovat v tréninku, a to je před GS vždy - špatně.
Reagovat
Kozoroh
Zrovna No1e je tenista, kterému pauzírování výrazně neuškodí. Vezmi si, že po Monte Carlu 2014 pauzíroval několik týdnů kvůli zápěstí (ten samý problém jako dnes) a při návratu vyhrál v Římě a hrál finále French Open.
Reagovat
Marduch
jj, nehrál pak vůbec špatně, ale finále neutáh. Rafánek ho přetlačil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale me nebude vadit jak vyhraje...ja mu i pogratuluji. Ale podle me je Mimozemstan v krizi...
...vytirat mi zrak nemusi, oci si umim otrit sam;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pořád body stáhnul no, akorát o 400 méně, než jsem čekal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist