Čilič v Tokiu nezaváhal, čeká ho souboj s Nišikorim

8. 10. 2015, 14:48
Aktuality 2
Reprízu finále loňského US Open uvidí diváci na turnaji v Tokiu. V japonské metropoli si dnes postup do čtvrtfinále vybojoval po výhře nad Američanem Johnsonem Marin Čilič, jehož dalším soupeřem je domácí Kei Nišikori.
Marin Čilič

Zatímco ve svém úvodním utkání v Tokiu musel Marin Čilič bojovat o postup ve třech sadách, proti Stevu Johnsonovi dnes šestý nasazený hráč uspěl bez ztráty podání i setu. V tom prvním měl sice jeho soupeř pět brejkbolů, Chorvat ale všechny odvrátil a sadu vyhrál 6-3. I ve druhém dějství se Čilič dostal po přesném lobu rychle do vedení; tentokrát už Johnsonovi žádnou šanci na brejk nenabídl a za necelou hodinu a čtvrt zvítězil 6-3 6-3.

O semifinále si Čilič zahraje s domácí hvězdou Keiem Nišikorim, s nímž prohrál poslední vzájemný zápas a s nímž má nepříznivou bilanci 3:6. To nejdůležitější utkání proti Japonci ale chorvatský tenista vyhrál - před rokem uspěl ve finále US Open a vybojoval tak svůj první grandslamový titul.

"První zápas proti Keiovi tady v Tokiu bude hodně výjimečný," řekl po svém postupu Čilič, který stále čeká na první letošní titul. "Ve Washingtonu jsme spolu letos odehráli vyrovnané utkání, které Kei vyhrál. Na zítřek se tedy těším a doufám, že budu hrát tak dobře, jako jsem hrál dnes."

O semifinále si v Tokiu zahraje také Nick Kyrgios, který se minulý týden v Kuala Lumpur mezi nejlepší čtyři probojoval. Španěla Roberto Bautistu-Aguta porazil překvapivě hladce - proti 22. hráči světa nemusel odvracet žádný brejkbol a za pouhých 56 minut zvítězil 6-4 6-2.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.397.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (6-Chorv.) - Johnson (USA) 6:3, 6:3
Krajicek (USA) - Sousa (Portug.) 2:6, 6:4, 6:3
Kyrgios (Austr.) - Bautista (Šp.) 6:4, 6:2
Paire (Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6:3, 2:6, 7:5

Komentáře

2
Přidat komentář
Cico93
Ideš do Cilica?, kurz prestrelený.
Reagovat
Roger_Federer
Ja ho zahraju..

3,75 je dobrych.
+G.Muller 2.84
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist