Čilič znovu neztratil set, zahraje si o finále

7. 2. 2014, 23:37
Aktuality 0
Marin Čilič se na domácím turnaji v Záhřebu přiblížil obhajobě loňského titulu. Chorvatský tenista neztratil set ani s krajanem Dodigem a po výhře 7-5 6-4 postoupil do semifinále. V něm ho čeká německý kvalifikant Björn Phau, který si zahraje o své první finále na okruhu ATP.
Marin Čilič

Marin Čilič neuspěl v Záhřebu jen loni, chorvatský tenista ovládl domácí turnaj také v letech 2009 a 2010. A že se mu na tomto podniku ATP daří, předvedl i dnes proti krajanovi a svému kamarádovi Ivanu Dodigovi.

Pátý nasazený hráč si ve čtvrtfinále dovolil dvě zaváhání, která mu ale v postupu nezabránila. První přišlo v úvodním setu, kdy ze stavu 5-2 nechal soupeře vyrovnat. Těsně před tie-breakem ovšem Dodigovi znovu prolomil servis a sadu tak získal pro sebe.

Ve druhém setu šel nejdříve do vedení svěřenec trenéra Martina Štěpánka, ale z náskoku se dlouho neradoval. Čilič si vzal podání hned zpátky a čtvrtý brejk v zápase za stavu 5-4 ho posunul do semifinále.

"Bylo to těžké, na kurtu bylo hodně emocí," svěřil se Čilič stránkám ATP. "Byl jsem Ivanovým svědkem na jeho svatbě a už hodně let jsme přátelé. Nebylo jednoduché s ním hrát. Zápas rozhodlo pár bodů," uvedl Chorvat, který si svou bilanci v Záhřebu od roku 2009 vylepšil na 18-1.

Další výhru může domácí tenista přidat v boji o finále, který v sobotu svede s Björnem Phauem. Německý kvalifikant se už nyní v Záhřebu dočkal jednoho z největších úspěchů v kariéře: čtyřiatřicetiletý veterán dnes porazil Izraelce Dudiho Selu 6-4 6-3 a do semifinále turnaje ATP se probojoval popáté v životě. Pokud se mu podaří zvítězit i nad Čiličem, zahraje si premiérově o titul.

"Nikdy jsem s Björnem nehrál," řekl favorit zítřejšího semifinále. "Hraje tu dobře, prošel kvalifikací. Je výbušný a rychlý, takže se budu muset soustředit na vlastní hru," dodal.

Dalším nečekaným semifinalistou v Záhřebu je Daniel Evans. Britský tenista se do hlavní soutěže dostal jako "lucky loser" po odstoupení Radka Štěpánka a druhou šanci zatím využívá na jedničku. Po Michaelu Berrerovi vyřadil dalšího německého hráče Philippa Kohlschreibera; třetí hráč v turnajovém pavouku sice po prohraném úvodním setu dokázal srovnat, v úvodu rozhodující sady mu ale Evans podruhé v zápase sebral podání a šanci na životní výsledek už si nenechal ujít. Po dvou hodinách zvítězil 6-4 2-6 a 6-4 a premiérově postoupil na okruhu ATP do semifinále.

V něm narazí do třetice na Němce, a tentokrát to bude papírově největší favorit turnaje Tommy Haas. Nejstarší hráč v elitní světové stovce si dnes poradil s Rusem Andrejem Kuzněcovem po setech 7-6 a 6-4.

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Haas (1-Něm.) - Kuzněcov (Rus.) 7:6 (8:6), 6:4
Evans (Brit.) - Kohlschreiber (3-Něm.) 6:4, 2:6, 6:4
Čilič (5-Chorv.) - Dodig (4-Chorv.) 7:5, 6:4
Phau (Něm.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist