Clezar v tříhodinové bitvě odvrátil tři mečboly, ve finále ho čeká Schwartzman

23. 11. 2014, 10:28
Aktuality 4
CHALLENGER SAO PAULO - Oba už byli v průběhu turnaje míček od vyřazení, nakonec však došli až do finále. O titul z vyvrcholení challengerové sezony si na antuce v Sao Paulu zahraje Argentinec Diego Sebastian Schwartzman a domácí Guilhermo Clezar, který v semifinále vyhrál tříhodinový maratón s Victorem Estrellou.
Guilherme Clezar

V Sao Paulu se je již několik let koná turnaj pro sedm nejúspěšnějších hráčů na challengerovém okruhu v uplynulé sezoně (kteří pozvánku neodmítli) a jednoho hráče pozvaného na divokou kartu přát nemohli. A právě papírově největší outsider Guilherme Clezar se v Brazílii prodral už do finále.

Domácí jednadvacetiletý tenista, jehož nejlepším letošním výsledkem bylo jediné semifinále, přitom začal hladkou porážkou a ve druhém utkání zdolala krajana Souzu až v tie-breaku třetího setu. Pak však v přímém souboji o postup ze skupiny dokázal porazit Slovince Rolu a postoupil do semifinále.

V něm se v sobotu utkal s třetím nasazeným Victorem Estrellou z Dominikánské republiky, se kterým divákům nabídli dramatickou bitvu. všechny tři sety musel rozhodnout až tie-break. Ten rozhodující skončil až po 26 výměnách, když Clezar odvrátil tři mečboly a nakonec zvítězil 14-12.

"Nevím, jestli je tohle moje největší vítězství kariéry, ale určitě je to skvělý moment na důležitém turnaji. Jsem extrémně šťastný," řekl až 331. hráč světa Clezar.

O svůj třetí titul ve třetím challengerovém finále a svou dosud nejcennější trofej se Clezar utká s o půl roku starším Diegem Sebastianem Schwartzmanem, se kterým ve středu hladce prohrál svůj úvodní zápas na turnaji.

Dvaadvacetiletý Argentinec měl namále v pátek v posledním zápase skupiny proti domácímu Souzovi, proti kterému odvrátil dva mečboly. Porážka by ho přitom vyřadila. V semifinále už takové problémy neměl, když si Schwartzman poradil 7-5 6-4 s nejvýše nasazeným Italem Simonem Bolellim.

"Nečekal jsem, že budu mít tak skvělou sezonu," řekl 77. hráč světa Schwartzman, který letos útočí už na pátý challengerový titul a má jistotu, že v žebříčku vylepší své nejlepší umístění. "Začátek roku jsem příliš dobrý neměl, ale postupně jsem hrál čím dál lépe, vyhrával jsem zápasy a tituly a teď doufám, že zítra přidám další."

- ATP CHALLENGER TOUR FINALS 2014 -
(Brazílie - Sao Paulo, antuka / hala, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (22. 11. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Schwartzman (2-Arg.) - Bolelli (1-It.) 7-5 6-4
Clezar (8-Braz.) - Estrella (3-Dom.) 7-6(4) 6-7(0) 7-6(12)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
martinV
Zdravím,

pánové, tahle věta nedává žádný smysl

V Sao Paulu se je již několik let koná turnaj pro sedm nejúspěšnějších hráčů na challengerovém okruhu v uplynulé sezoně (kteří pozvánku neodmítli) a jednoho hráče pozvaného na divokou kartu přát nemohli.
Reagovat
muranovec24
Já sem se včera koukal na Clezara s Estrellou, kdyz to bylo 12:12 dal Clezar viteznou pasku, Estrellovi nezbylo nic jinyho, nez se zasmat.
Reagovat
J1mmy88
Muranovec24: To mas sice pravdu, ale kolikrat Clezara zarizl rozhodci, jinak ten zaverecny TB byl 50:50 a Clezar mel v nem 2 x stesti v podobe pasky, nicmene stale to mohl odvratit na souperove servisu, protoze podani v TB zas takovou roli nehrale :) :) :), kazdopadne za svoji bojovnost, budu fandit dneska CLezarovi :) :) k dosahnuti zivotniho uspechu :)
Reagovat
J1mmy88
*oprava : nehraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist