Clijstersovou autonehoda nerozhodila, čeká ji finále proti Wozniacké

30. 10. 2010, 23:48
Aktuality 0
TURNAJ MISTRYŇ - Finále Turnaje mistryň bude reprízou loňského souboje o titul na US Open. Současná světová jednička Caroline Wozniacká bude toužit po odplatě proti Kim Clijstersové, jež bude chtít mladou Dánku připravit o první velký triumf.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová v posledním zápase ve skupině podlehla Zvonarevové a pro semifinále si tak 'přihrála' soupeřku, na kterou umí zahrát. Samanthu Stosurovou porazila ve všech čtyřech vzájemných duelech a finalistku letošního Roland Garros přehrála i v Dauhá.

Přitom šampionku Turnaje mistryň z let 2002 a 2003 těsně před začátkem dnešního utkání potkala nepříjemnost, cestou do areálu měla automobilovou nehodu. Na internetovém serveru Twitter zveřejnila fotografii oficiálního vozu s poškozenými pravými předními dveřmi. "Měli jsme nehodu cestou na kurty. Všichni jsme v pořádku," okomentovala ji.

Možná i nepříjemná událost se podepsala na vstupu Belgičanky do utkání, neboť prohrála úvodní tři hry. Ztracený servis si však stihla vzít zpět, a když za stavu 4-5 odvrátila setbol, začala přebírat otěže zápasu. V tie-breaku rozhodla o zisku první sady a ve druhém setu už soupeřce, jež ve dvouhře na Turnaji mistryň debutovala, povolila uhrát jediný game.

"Sam a já jsme v minulosti odehrály již několik těžkých zápasů. Ale dnes jsem byla schopná získávat body v důležitých momentech. To mi pomohlo hlavně k zisku prvního setu. Ve druhém už úroveň její hry trochu klesla," komentovala postup do finále Clijstersová, vítězka letošního US Open.

Právě na US Open prohrála Caroline Wozniacká svůj jediný zápas z posledních pěti turnajů před odletem do Dauhá. Její přemožitelkou byla Vera Zvonarevová, na kterou v Kataru narazila opět v semifinále. Dánce odveta vyšla a při druhém startu na Turnaji mistryň si může těšit na premiérové finále.

Dvacetiletá světová jednička vstoupila do dnešní bitvy s druhou hráčkou světa agresivně a ujala se vedení 4-1. Pak si však vybrala slabší, přesněji mizernou chvilku, a za stavu 4-5 čelila dvěma setbolům. Jenže oba odvrátila a nakonec už v zápase neztratila ani game. Rusce se ve druhém setu hra sesypala jak domeček z karet, když uhrála pouhé čtyři fiftýny.

"Vedla jsem 4-1 a náhle jsem čelila setbolům. Hlavně chci poděkovat fanouškům, kteří mě tu celý týden podporují," řekla Wozniacká. Zvonarevová se v Dauhá prezentovala skvělou formou, ve skupině neztratila ani set. Wozniacká sice jednou prohrála, ale už postupem do semifinále měla jisté, že ji Zvonarevová ani jiná tenistka letos z čela světového žebříčku nesesadí.

Rodačka z Odense je další světovou jedničkou, jež ještě nezískala grandslamový titul. Že si pomyslnou korunu pro nejlepší hráčku světa zaslouží, by ráda potvrdila triumfem na Turnaji mistryň.

Do finále proti Clijstersové nastoupí v 16:00 hodin SEČ. Dosud se potkaly jen jednou a loňské finále na US Open se stalo kořistí zkušenější Belgičanky. "Jsem ve finále obrovského turnaje. Uvidíme, co přinese zítřek," nechtěla Wozniacká předem spekulovat o souboji se světovou čtyřkou.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
sobotní výsledky (30. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Zvonarevová (2-Rus.) 7-5 6-0
Clijstersová (3-Belg.) - Stosurová (5-Austr.) 7-6(3) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist