Co přinese 40. týden: V hvězdně obsazeném Pekingu se představí Kvitová, Plíšková a Strýcová

27. 9. 2018, 10:39
Previews 8
Na hvězdně obsazeném závěrečném podniku série WTA Premier Mandatory v Pekingu se v hlavní soutěži představí Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Do hlavního města Číny dorazí kompletní elitní desítka. V Pekingu budou bojovat také muži, kteří mají naplánovaný ještě podnik stejné kategorie v japonském Tokiu.

Peking - ženy
Stejně jako minulý týden ve Wuhanu také v Pekingu se představí kompletní elitní desítka vedená světovou jedničkou a loňskou finalistkou Simonou Halepovou. Z Top 20 bude chybět pouze Serena Williamsová. Titul se pokusí obhájit Caroline Garciaová.

Z českých tenistek mají hlavní soutěž jistou nasazené Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou a ještě Barbora Strýcová. Do kvalifikačních bojů by měla zasáhnout minimálně Kateřina Siniaková. Divoké karty obdržely bývalé šampionky Viktoria Azarenková se Světlanou Kuzněcovovou a domácí hráčky Qiang Wang se Saisai Zheng.

Více informací přineseme v našem zítřejším preview.

CHINA OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Garciaová (Fr.) - Halepová (2-Rum.) 6-4 7-6(3)
Kategorie: WTA Premier Mandatory
Místo konání: Peking, Čína
Povrch: tvrdý
Dotace: 8,285.274 dolarů
• Česká stopa •
Kvitová, Kar. Plíšková, Strýcová (hlavní soutěž)
Siniaková (kvalifikace)
• Seznam přihlášených hráček •
hlavní soutěž + kvalifikace (není k dispozici)


Peking - muži
Velmi silné pole bude mít v Pekingu i podnik série ATP 500. Rafael Nadal sice kvůli zranění pravého kolene obhajovat titul nebude, ale do čínského hlavního města dorazí členové Top 10 Juan Martín Del Potro, Alexander Zverev a Grigor Dimitrov. V hlavní soutěži se představí také Andy Murray. Kvalifikaci bude hrát Jiří Veselý.

CHINA OPEN
• Shrnutí •
Loňské finále: Nadal (1-Šp.) - Kyrgios (8-Austr.) 6-2 6-1
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Peking, Čína
Povrch: tvrdý
Dotace: 3,401.860 dolarů
• Česká stopa •
Veselý (kvalifikace)
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Tokio - muži
Na souběžně hraném turnaji v Tokiu budou startovat dva hráči Top 10 - Marin Čilič a Kevin Anderson. Obhajovat titul bude světová jedenáctka David Goffin a chybět nebude ani loňský finalista Adrian Mannarino. Ze zajímavých jmen se v hlavní soutěži objeví Nick Kyrgios, Stan Wawrinka nebo Kei Nišikori.

RAKUTEN JAPAN OPEN TENNIS CHAMPIONSHIPS
• Shrnutí •
Loňské finále: Goffin (4-Belg.) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-5
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Tokio, Japonsko
Povrch: tvrdý
Dotace: 1,781.930 dolarů
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Dívala jsem se na pořadí v race a co se týká Petry, tak když nic neuhraje, po Pekingu může skončit maximálně sedmá. Předběhnout jí může Caro, když dojde do čtvrtfinále a dvě ze čtveřice Svitolina, Stephens, když dojdou do finále a Kája, Bertens, když vyhrají.

Na další turnaje není Petra napsaná, takže pokud by si nezajistila TM výhrami v Pekingu, asi by musela požádat o WC na nějaký další, pokud by tedy neměla nějaký dostatečný polštář vzhledem ke cutu.

Další týden se pak hrají tři INT turnaje po 270 bodech pro vítěze, a pak další týden Moskava s 470 a Luxembourg 270 bodů, ale tam nevím, jestli se to ještě počítá do pořadí před TM, nebo jak to je. Vím z minulosti, že Moskva se počítala.

Kája ta musí bojovat každopádně také, teď je osmá, ale ta je po Pekingu napsaná ještě v Moskvě.

https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
Torn
Moskva by se počítat měla.
Reagovat
tommr
bude se určitě počítat Moskva i Lucemburk. Pořadatelé Lucemburku se z předchozích chyb poučili a posunuli finále z neděle na sobotu ...
Reagovat
PetaM
Jenže "cut" se po Wuhanu opět o něco sníží a po Pekingu se zase sníží. Nebo se spíše bude snižovat podle toho, jak hráčky budou hrát. Petra má teď dost času na trénink a věřím, že v Pekingu udělá solidní výsledek a nebo aspoň obhájí ten loňský a na TM se dostane bez problémů :)
Reagovat
Fandina
Jasně, že se cut sníží a je klidně možné, že i když Petra nic neuhraje, na TM bude. Uvidíme, jak to dopadne.
Reagovat
PetaM
Věřím, že v Pekingu to dopadne lépe, než ve Wuhanu. Ehm ... Peking ještě nevyhrála. (Petro, jestli si to čteš, víš, co máš dělat :D :D )
Reagovat
tommr
jj z Pekingu má Petra "jenom" jedno finále. Bylo by hezký kdyby se jí podařilo získat titul. Při její současný formě je to ale pouhý fantazírování ...
Reagovat
tommr
pokud Katka dneska s Kontaveitovou prohraje tak se bude muset urychleně přesunout do Pekingu kde jí zítra bude čekat první kolo kvalifikace ...

Pokud Katka dneska vyhraje bude se muset z kvaldy v Pekingu odhlásit a doufat, že jí pořadatelé nasadí přímo do MD. Jako semifinalistka z Wuhanu by měla mít v Pekingu dokonce nárok na volnej los v prvním kole ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist