Co přinese 43. týden: V neděli vypukne Turnaj mistryň. Federer bude obhajovat titul v Basileji, hrát se bude také ve Vídni

18. 10. 2018, 13:52
Aktuality 19
V neděli začíná letošní Turnaj mistryň v Singapuru. Ve dvouhře budou bojovat Petra Kvitová a Karolína Plíšková, ve čtyřhře se představí tři páry s českým zastoupením. Roger Federer se pokusí v rodné Basileji obhájit loňský triumf. Bojovat se bude také v hale ve Vídni, kam dorazí hned čtyři hráči Top 10.

Turnaj mistryň
Závěrečný vrchol sezony startuje v Singapuru již v neděli. Ve dvouhře budou o prestižní trofej bojovat české tenistky Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou, loňská šampionka Caroline Wozniacká, Angelique Kerberová, Naomi Ósakaová, Sloane Stephensová, Jelina Svitolinová a díky odhlášení světové jedničky Halepové také Kiki Bertensová.

V deblové soutěži se představí tři páry s českým zastoupením - ryze česká dua Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou a ještě Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou. Dále do Singapuru dorazí Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou, Gabriela Dabrowská s Yifan Xu, Elise Mertensová s Demi Schuursovou, Andreja Klepačová s Maríou José Martínezovou a Ashleigh Bartyová s CoCo Vandewegheovou.

Více informací přineseme v našem velkém preview.

BNP PARIBAS WTA FINALS SINGAPORE
• Shrnutí •
Loňské finále: Wozniacká (Dán.) - V. Williamsová (USA) 6-4 6-4
Kategorie: WTA Finals
Místo konání: Singapur
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 7,000.000 dolarů


Basilej - muži
Halová akce v Basileji bude mít již tradičně skvělé obsazení. Nabité herní pole vede osminásobný šampion a loňský vítěz Roger Federer a chybět nebude ani další domácí hvězda Stan Wawrinka. Z elitní desítky dorazí ještě Alexander Zverev s Marinem Čiličem a stále je možnost divoké karty pro Novaka Djokoviče. Juan Martín Del Potro kvůli zlomenině kolenní čéšky finále obhajovat nebude.

SWISS INDOOR BASEL
• Shrnutí •
Loňské finále: Federer (1-Švýc.) - Del Potro (4-Arg.) 6-7(5) 6-4 6-3
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Basilej, Švýcarsko
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 1,984.420 eur
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace


Vídeň - muži
Ještě větším počtem nejlepších hráčů světa se může pochlubit letošní ročník halového podniku ve Vídni. Z Top 10 přijedou Dominic Thiem, Kevin Anderson, Grigor Dimitrov a John Isner. Titul bude obhajovat Lucas Pouille a do rakouského hlavního města zavítá také loňský finalista Jo-Wilfried Tsonga.

ERSTE BANK OPEN 500
• Shrnutí •
Loňské finále: Pouille (Fr.) - Tsonga (8-Fr.) 6-1 6-4
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Vídeň, Rakousko
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 2,198.250 eur
• Seznam přihlášených hráčů •
hlavní soutěž | kvalifikace
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Patik
ATP 500 Basilej to bude opäť raz ...Federer level..teach me my Master.
Reagovat
Frick
Včera pro Češky v singlu skončil prohrou Katky v Lucemburku.

A co je jasné - ohromný propad ve schopnosti dojít do finále, když odečtu dvě naše nejlepší holky.

Letos si finále WTA turnaje zahrála jen 1. týden Katka v Shenzenu - neúspěšně.

Loni Katka INTy vyhrála dva, po jednom přidala i Markéta a Bára, do finále se pak podívala i Lucka, Týna a senzačně i Bára Krejčíková.

Předloni vyhrála INT Lucka a Týna, do finále se pak podívala i Bára (dokonce Premier) a Katka.

Snad to bude příští rok lepší.
Reagovat
Fransoas
Kromě TM - oba ATP tour budou hodně zajímavá.Ve Švýcarsku to má jasného favorita.Jsem také zvědav na Tsongu,který se vrací zpátky do tenisového kolotoče po rekonvalescenci.
Reagovat
tommr
už se těším na zítřejší los. Mám jediný přání a to aby byly Petra a Karolína každá v jiný skupině ...
Reagovat
Fransoas
Já bych to ještě doplnil o jedno přání a to je - aby Bertens - nebezpečná rivalka Karolíny byla v druhé skupině.
Reagovat
Fandina
To asi bude, když sedmá a osmá nemohou být spolu ve skupině.
Reagovat
tommr
tak tohle přání se ti stoprocentně splní, protože Bertensová nemůže být ve stejné skupině jako Karolína ...
Petra zase nemůže být ve stejné skupině jako Osaka což mě docela mrzí, protože na jejich zápas bych byl hodně zvědavej ...
Reagovat
com
ja bych Karoline pral do skupiny Osaku, kterou v Asii porazila a v neforme hrajici Svitolinu, a tak by mohla postoupit ze skupiny :) no a výběr mezi Kerber/Wozniacki, to uz je v celku fuk, protoze tam bych Karoline moc neveril ani u jedne
Reagovat
tommr
já bych přál Petře do skupiny Kerberovou, Stephensovou a Bertensovou a Karolíně Wozniackou, Osakaovou a Svitolinu. Jediný na čem mi opravdu záleží je ale to aby naše holky spolu nemusely hrát už ve skupině ... :)
Reagovat
PetaM
Takže to by Petra měla Bertens ve skupině a to si zase nepřeju já :D :D

Jednomu z nás se přání bohužel nesplní :D
Reagovat
tommr
bojíš se, že by Bertensová Petru zase vyklepla? Já si naopak myslím, že ted je čas na odvetu. Bertensová už zdaleka nehraje tak dobře jako v létě kdy působila téměř neporazitelně ...
Reagovat
PetaM
Kdyby nebyl konec sezóny, tak bych se ani nebál :D Na posledních turnajích vypadala Petra vyčerpaně. Ale zase její nedávný rozhovor zněl pozitivně, i od Vaňka ... Tak uvidíme.

Je fakt, že Kiki už teď nepůsobí tak neporazitelně. Navíc je v té hale fakt marná :D
Reagovat
tommr
já ty optimistický řeči od Petry a Vanka nemám moc rád, protože to pak většinou dopadne špatně. Hůř než v Asii už ale Petra hrát nemůže ... :)
Reagovat
PetaM
No a pak že nejsi pozitivní! :D
Reagovat
PetraFans..
Já bych si přála, aby los vypadal takhle:

Kerber, Kvitová, Svitolina, Plíšková
Wozniacki, Osaka, Stephens, Bertens

A nic jinýho než finále Petra - Naomi neberu. :D
Reagovat
dunphy
V úterý se jedu do Vídně podívat na Doma, tak doufám, že nezklame. Minulý rok to byl naprosto parádní zážitek. Skvěle organizovaný turnaj, skvělá atmosféra a každoročně kvalitní hráčské obsazení - rozhodně stojí za návštěvu a doporučuji. :)
Reagovat
Fandina
Souhlas, já tam byla několikrát, vloni také a je to super turnaj. Uvažuji, že bych se tam příští týden také vypravila, ráda bych viděla Gríšánka, ale i jiné. Lístky ještě nějaké jsou. :-)
Reagovat
Mayo
Skvele mesto (:
Reagovat
kada.tom
Taky jsem tam byl na tenise a když to člověk spojí i s návštěvou města, tak je to dokonalost sama. Souhlas, že organizace, lokace turnaje je fakt parádní :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist