Comeback Bartoliové komplikují zranění. Francouzka se nevrátí ani v Monterrey

18. 3. 2018, 18:55
Aktuality 15
S obnovením kariéry Marion Bartoliové to v nejbližší době nevypadá dobře. Francouzská tenistka, jež ukončila kariéru krátce po triumfu ve Wimbledonu 2013, se po Miami vzdala i startu v mexickém Monterrey, kde měla hrát začátkem dubna. Podle francouzských médií začala mít 33letá tenistka během nabírání kondice problémy v oblasti žeber a bederní části zad a první turnaj by mohla odehrát až v červnu na trávě.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová ukončila kariéru měsíc po triumfu ve Wimbledonu 2013 kvůli častým zdravotním potížím. Po tenisu se jí ale brzy začalo stýskat a několikrát mluvila o možném comebacku. 

Jenže v roce 2014 si našla přítele a zanedlouho se ukázalo, že bývalé sedmé nejlepší tenistce světa udělal ze života peklo. Neustále ji psychicky terorizoval a opakoval, že je tlustá, až ji postupně donutil k drastickému zhubnutí.

A to Bartoliovou málem stálo to nejcennější, co člověk má. V roce 2016 totiž její extrémně zesláblé tělo napadl neznámý virus a přiznala, že bojovala o život. Dokázala se však uzdravit a loni znovu zatoužila po návratu na kurt. 

Marion Bartoliová v průběhu posledních 6 let

Na comeback se už několik měsíců připravuje, kvůli bolestem loktu mění styl servisu. Těžce se však dostává zpět do fyzické kondice, neboť po uzdravení výrazně nabrala na váze. 

Začátkem března sice odehrála exhibici Tie Break Tens v New Yorku a měla přislíbené divoké karty na turnaje v Miami a v Monterrey, jenže ji přibrzdily další zdravotní trable.

V New Yorku si totiž v exhibičním utkání proti Sereně Williamsové, které v bleskovém duelu na deset vítězných míčů podlehla 5-10, poranila svaly v oblasti žeber a spodní části zad. A comeback musela odložit. 

Třiatřicetiletá Francouzka se nepředstaví od příštího týdne v Miami a omluvila se už i z mexického Monterrey, kde před devíti lety triumfovala a kde měla letos začátkem dubna obnovit kariéru.

A podle francouzského deníku L'Equipe to na brzký návrat Bartoliové zatím nevypadá. První turnaj by prý mohla odehrát až v červnu na trávě, v úvahu připadá od 18. června Birmingham.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
spaniel
Marion je jen v objemovce, urcite zacne brzy zase rysovat.
Reagovat
Krisboy
Zatím to vypadá jen na synthol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj rici aj cici. Babke by sa páčila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kráso ta je vyžraná jak prase
Reagovat
tommr
takhle to zpátky na kurty asi nepůjde. Momentálně vedle ní vypadá i Serena jako drobek ... :)
Reagovat
a.magerova
Takže jsem nakonec měla pravdu, že extrémně zhubla dobrovolně a né jak tvrdila, že příčinou hubnutí byla neznámá nemoc, ale bylo to přesně naopak čili příčinou nemoci byla anorexie... mám ve svém okolí pár takových žen a vykazovaly úplně stejné příznaky, výmluvy na neznámou nemoc a neustálé cvičení do zblbnutí a dávání svých fotek z fitka na FB a k jídlu jen jeden kus ovoce denně plus prášky na hubnutí a odvodnění... a domluvy nepomáhaj... takže jsem za Marion ráda, že jí to hlavě zas docvaklo tím správným směrem... bože, kvůli chlapovi... :-/
Reagovat
a.magerova
opr. že jí to v hlavě zas docvaklo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože ted zase bude hubnout, ale né kvůli chlapovi, ale kvůli tenisu?

Asi si potřebuje něco dokázat, zda tenisový kurt je ten dobrý směr, uvidíme za několik měsíců...
Reagovat
a.magerova
Jakože začla jíst... myslím, že kvůli tenisu jíst nepřestane a třeba díky tomu avizu návratu k profi-tenisu se vrátila i do Života... i cesta je cíl... ;-)

Určitě je NĚCO, co si potřebuje v Životě upřesnit/vyladit, tak asi zkouší různé cesty.
Reagovat
smazaný uživatel
my tiez zhaname prachy kôli zenam a dost casto je to blbost :-/
Reagovat
a.magerova
Tak jasně, ani baba nestojí za NĚJAKÉ NĚCO mimo hranice chápání... můj známý se kvůli babě zabil.... on mladý perspektivní fešák, ona mladá přelétavá pipina... dodnes nechápeme... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
ja to chapem,ale po dvoch-troch,samovrazednych laskach-ak sa v zdravi preziju:),radikalne znizime naroky a je tam sanca:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nerozumím tomu comebacku v tomhle věku, když už chce působit v tenisovém prostředí, mohla komentovat tenisové zápasy. Má to zapotřebí podstupovat takovou torturu...
Reagovat
aligo
je tlustá...:/
Reagovat
EllNino
s touhle matrací to asi stejně nepujde ...:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist