Cornetová vyhrála antukový turnaj ve Gstaadu a po dvou a půl letech získala titul

22. 7. 2018, 16:49
Aktuality 0
WTA GSTAAD - Alizé Cornetová zakončila svůj nejlepší letošní turnaj šestým triumfem na okruhu WTA, na který čekala dva a půl roku. Francouzská tenistka dobyla antuku ve švýcarském Gstaadu, když ve finále porazila Lucemburčanku Mandy Minellaovou.
Profily hráčů
Alizé Cornetová

Alizé Cornetová ve Gstaadu přerušila sérii šesti čtvrtfinálovýxh porážek a po roce a půl se dostala mezi kvarteto nejlepších a posléze i do finále. Nakonec ve Švýcarsku potvrdila roli nasazené jedničky a získala titul, na který čekala od ledna 2016.

Osmadvacetiletá Francouzka letos pouze jednou vyhrála víc jak dva zápasy po sobě, ve Gstaadu však v pěti duelech neztratila ani set. Ve finále si poradila 6-4 7-6 s Lucemburčankou Mandy Minellaovou a své 12. finále proměnila v 6. titul. Všechny triumfy slavila na podnicích WTA International.

"Dnes to byl velmi vyrovnaný zápas, cítila jsem, že to mlže skončit jakkoliv. Myslím, že v rozhodujícím chvílích jsem byla jistější a víc jsem toužila po této trofeji. Dala jsem do toho všechen zbytek svých sil," řekla Cornetová, která ve druhém setu otočila vývoj ze stavu 3-5 a v tie-breaku odvrátila dva setboly.

"Být dva a půl roku bez titulu je docela dlouhá doba. Během té doby jsem prožila těžké chvíle, hlavně v této poslední sezoně. Takže tenhle titul pro mě hodně znamená," radovala se Cornetová. "Mám za sebou úžasný týden, všechno tu do sebe zapadalo."

Dvaatřicetiletá Minellaová má za sebou své vůbec první finále na okruhu WTA. Dostala se do něj až jako maminka dcery Emmy Liny, kterou porodila teprve loni v říjnu. Od té doby bývalá 66. hráčka světa vyhrála už tři antukové turnaje ITF, ten první pouhých 5 měsíců po porodu.

"Hodně mě překvapilo, v jaké formě se Mandy po porodu vrátila. Její comeback je neuvěřitelný, je skvěle připravená. Ve výměnách dnes byla často lepší, než já. Byla jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech," dodala Cornetová.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Cornetová (1-Fr.) - Minellaová (Luc.) 6-4 7-6(6)
• Čtyřhra - finále •
Guarachiová/Krawczyková (Chile/USA) - Arruabarrenaová/Bacsinszká (Šp./Švýc.) 4-6 6-4 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist