Cornetové hrozí trest. Antidopingoví komisaři ji loni třikrát nezastihli doma

25. 1. 2018, 10:22
Aktuality 7
Francouzské tenistce Alizé Cornetové hrozí trest za porušení antidopingových pravidel poté, co v minulém roce zmeškala tři mimosoutěžní kontroly. Mezinárodní tenisová federace ITF s ní proto zahájila řízení a francouzský svaz Cornetovou až do vyřešení případu vyřadil z týmu pro Fed Cup.
Profily hráčů
Alizé Cornetová

ITF Cornetovou o vyšetřování informovala před začátkem Australian Open. Francouzka v Melbourne vyřadila čtrnáct zápasů neporaženou Němku Julii Görgesovou, než ve třetím kole vypadla s Belgičankou Elise Mertensovou.

Osmadvacetiletá Cornetová se zatím proti obvinění ohradila na sociálních sítích. Uvedla, že ji komisaři při přepadových kontrolách třikrát nezastihli doma "z opodstatněných důvodů, které ale ITF zatím nechce slyšet". Bývalá světová jedenáctka a aktuálně 42. hráčka žebříčku Cornetová navíc zdůraznila, že v roce 2017 absolvovala zhruba dvacítku kontrol, všechny s negativním výsledkem.

První slyšení v případu je naplánováno na březen. Do té doby chce Cornetová dál hrát na okruhu WTA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
slacker
vu deebilni komisrati, alize je uz davno dospela holka a domu si muze chodit kdyz chce, nejste jei rodice ani porucnici, tak si vylizte prdel drabove
Reagovat
smazaný uživatel
Za 13 hodin nula komentářů? Tak já teda jeden přidám... :D

Moje oblíbená atletka Brianna McNeal (dříve Rollins) za tohle dostala roční distanc. Taky absolvovala 16 z 19 testů, všechny negativní. A taky měla k tomu neabsolvování tří testů svoje důvody, protože jeden byl v době, kdy měla závod (tam došlo k nějakým zmatkům) a dva byly po OH v Riu, kdy jako olympijská vítězka absolvovala návštěvu Bílého domu a další akce. K jejímu případu bylo uvedeno: "Je to obtížný případ, protože jde o uložení vážného trestu skvělé sportovkyni, která nebyla obviněna ani podezřelá z užívání zakázaných látek. Neexistuje žádný důkaz o vyhýbání se kontrolám, maskování dopingu nebo užívání zakázaných látek." Přesto za to dostala roční stopku, tzn. skoro stejně jako Masha za meldonium...
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/atletika/olympijska-vitezka-rollinsova-dostala-rocni-distanc-za-porus/r~78a2dc68261811e7903d0025900fea04/

Takže Cornet by měla dostat taky rok, byť by měla sebelepší argumenty, proč ty kontroly vynechala. Měřit se má napříč sporty všem stejně. A litovat ji teda rozhodně nebudu...
https://pbs.twimg.com/media/DUV502KWkAAn-w6.jpg
https://twitter.com/AnnaK_4ever/status/956294327533268994
Reagovat
Padme
Té atletky mi teda líto je, kór jestli jedna kontrola byla vlastně chyba těch, co to mají na starost... Pravidla jsou pravidla, ale se spravedlností bohužel nemají občas nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Se spravedlností hlavně nemá nic společného, když se neměří všem stejně. A to je mezi americkými atlety jasně vidět...
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/atletika/americky-ctvrtkar-vysvetlil-dopingovy-nalez-libanim-unikl-tr/r~244ae350695b11e7b56e002590604f2e/
Reagovat
Padme
Já jsem pro tvrdé trestání těch, u kterých se prokáže vědomé užití látek, které mají prokazatelný vliv na výkonnost. Studovala ty zakázané látky a je tam i hodně věcí, které vliv nemají ale můžou pomoct zamaskovat něco nebo se jen metabolizují stejně či podobně. Každopádně některým rozhodnutím úplně nerozumím, ale člověk nemá všechny údaje, aby to mohl ze své pozice posoudit... Na druhou stranu jsou to profesionálové a měli by se podle toho chovat.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že když se prokáže, že má někdo v těle zakázané látky, tak by měl být potrestán. Ale na druhou stranu, všude se musí dodržovat pravidla. Takže pokud musí profesionální tenista hlásit místo pobytu, kde se zdržuje a být k dispozici. Tak to musí dodržovat. A když to nenodržuje, přijde postih.
Já jsem tu už několikrát psala, že jsem zaplatila zdravotní a sociální pojištění, z kterého se vyplácí nemocenská v jiném, než předepsaném termínu a když jsem si pak zlomila ruku, tak jsem na nemocenském nedostala ani korunu. Pravidla byla přísná a to ještě vzhledem k mě, jako osobě samostatně výdělečně činné velmi přísné v porovnání se zaměstnanců, protože jsem do té doby platila i za ně v tom stejném termínu, ale na ně se ta pozdní platba v případě nemoci nevztahovala. Nemocenskou do té doby dostávali.
Reagovat
Fandina
A co se týká toho, co je anebo není zakázané, tak to nemá smysl vůbec zkoumat. Jsou tam věci, které tam příslušný orgán dal a přesto vlak nejede. A klidně to mohou být úplné neškodné věci, ale co s tím naděláš.

Nejjednodušší by bylo, neurčovat žádná pravidla, nechat to být a neomezovat druhé. Ať každý užívá co chce. Nicméně, společnost se dohodla, že doping do sportu nepatří, tak se musí stanovit pravidla, co tam patří, jak se to kontroluje a když to někdo nedodrží, tak postih.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist