Čtrnáctiletá Gauffová je nejmladší juniorskou světovou jedničkou v historii

18. 7. 2018, 14:56
Aktuality 1
Cori Gauffová letos sbírá úspěchy mezi juniorkami, ale už se podívala i na profesionální okruh ITF. Teprve čtrnáctiletá Američanka, která je pravděpodobně vůbec největším dívčím talentem současnosti, letos ovládla juniorské French Open a vyšplhala se na post světové juniorské jedničky. Tím se stala nejmladší juniorskou světovou jedničkou v tenisové historii.
Profily hráčů
Cori Gauffová

Cori Gauffová trénuje v akademii v Delray Beach na Floridě, ale občas také v akademii Patricka Mouratogloua, kde měla možnost potkat svůj vzor Serenu Williamsovou.

Už loni se jako teprve třináctiletá probojovala na US Open až do finále juniorek, v němž nestačila na zkušenější krajanku Amandu Anisimovovou. Ve skvělých výsledcích pokračuje také letos.

Na Australian Open sice vypadla hned v prvním kole, nicméně na French Open si došla až pro titul a stala se čtvrtou nejmladší vítězkou antukového grandslamu po Martině Hingisové, Jennifer Capriatiové a Gabriele Sabatiniové. Ve Wimbledonu si zahrála čtvrtfinále.

Není tak divu, že patří mezi největší dívčí talenty a je možná vůbec tím největším v současnosti. Čtrnáctiletá Američanka totiž okusila atmosféru i mezi profesionálkami. Na domácích akcích ITF 25k v Osprey a Baton Rouge úspěšně prošla kvalifikací a ještě přidala jednu výhru v hlavní soutěži.

Přestože ve Wimbledonu na žádnou z trofejí nedosáhla, posunula se na první místo žebříčku juniorek a momentálně vede o 153 bodů před krajankou Whitney Osuigweovou. Gauffová je vůbec nejmladší juniorskou světovou jedničkou v historii. V budoucnosti o americkém talentu ještě nejspíše uslyšíme.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
slacker
vypada jak 17lety junior
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist