Čtvrtá hráčka světa Kvitová v Linci hladce postupuje

11. 10. 2011, 22:25
Aktuality 6
WTA LINEC - Petra Kvitová svůj první zápas v roli světové čtyřky hladce vyhrála. Česká tenistka v úvodu generálky na Turnaj mistryň v rakouském Linci smetla Kanaďanku Marinovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Největší favoritka turnaje Petra Kvitová zvládla svůj svůj úvodní zápas v Linci na výbornou. Kanaďanku Rebekku Marinovou smetla pohodlně dvakrát 6-2.

Kvitová oslavila výhrou premiérový postup na čtvrté místo žebříčku. Nenapodobila tak scénář z nedávného turnaje v Pekingu, kde začátkem října nezvládla svůj první duel v roli světové pětky. "Samozřejmě je skvělé být čtvrtá, je to odměna za výbornou sezonu," řekla před turnajem v Linci. "Ale je to jen číslo před mým jménem. Cílem je hrát ještě lépe," dodala.

Jednadvacetiletá tenistka z Bílovce dnes ani jednou neztratila podání, přičemž v úvodních gamech utkání musela odvrátit dva brejkboly. Pak už se ale o svůj servis mohla opírat a nakonec zvítězila za pouhých 54 minut.

Česká hráčka se rozhodla pro start v Linci na poslední chvíli, neboť se po neúspěšném vystoupení a brzkém vyřazení z Pekingu chce připravit na premiérový start na Turnaji mistryň. Ten v Istanbulu začíná už za dva týdny. 

O čtvrtfinále si Kvitová zahraje s vítězkou utkání mezi domácí Patricií Mayrovou-Achleitnerovou a Francouzkou Stephanií Foretzovou-Gaconovou.

Do druhého kola dnes postoupila také Lucie Šafářová, která v českém souboji porazila Ivetu Benešovou za hodinu a 37 minut 6-3 4-6 6-3. Její další soupeřkou bude vítězka zápasu mezi pátou nasazenou Sabine Lisickou z Německa a Italkou Albertou Briantiovou.

V Linci startuje ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou na úvod ve středu čeká Gisele Dulková z Argentiny.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (11. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (1-ČR) - Marinová (Kan.) 6-2 6-2
Šafářová - Benešová (obě ČR) 6-3 4-6 6-3
Jankovičová (3-Srb.) - K. Bondarenková (Ukr.) 4-1 skreč K.
Pavljučenkovová (4-Rus.) - Medinaová (Šp.) 6-4 2-6 6-3
Görgesová (6-Něm.) - Sevastovová (Lot.) 6-4 3-6 7-6(7)
Cibulková (7-SR) - Baltachaová (Brit.) 4-6 7-6(3) 1-0 skreč B.
Keothavongová (Brit.) - Makarovová (Rus.) 6-4 6-1
Rodinová (Rus.) - Rybáriková (SR) 6-3 2-1 skreč R.
Cirsteaová (Rum.) - Paszeková (Rak.) 7-5 6-3
Erraniová (It.) - Hercogová (Slovin.) 6-0 6-3
Pěrvaková - Djatčenková (obě Rus.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
V Linci se do Main Draw dostaly 3 Lucky Lorers a všechny se dostaly do 2. kola Keothavong Makarova 64 61
Rodina Rybarikova 63 21 Ret´d
An. Rodionova Zahlavova Strycova 76(6) 61
Reagovat
smazaný uživatel
Čtvrtá hráčka to jde vidět že ta WTA je jedna velká šaškárna !
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát u Tebe to není jistý, jestli jsi spíše šašek, nebo tragéd.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem k tomu zápasu psal k staršímu článku, takže jenom gratulace, Petra odvedla dobrou práci, jen tak dál, držím palec.

A dosti výhrada k textu :
"neboť se po neúspěšném vystoupení na asijských turnajích"
Tady by mělo snad být jednotné číslo - Peking.
Tokyo snad neúspěch nebyl, semi je velice solidní výsledek!
Reagovat
VlS
S výhradou k textu souhlas, jen bych byl i s tím Pekingem s NEúspěchem trochu opatrnej, každou prohru asi nelze označit přímo za NEúspěch.Je to hra a někdy i outsider má den. Nečekám, že Peťa vyhraje všechno k čemu se namane a nemám rád ani přehnané oslavy, ani zatracování, když to chvíli nejde. To mě víc mrzela americká betonová šňůra a dvě jasný porážky od Petko, ale i to je normální. Možná je redaktorem v@apet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No mě mrzí každá její prohra, ale o tom sport je, sezona je dlouhá a udržet výkonnost pořád je téměř nemožné. To, co se letos povedlo Djokovicovi, to se povede někomu možná tak jednou za 10 let.
A já jsem ten poslední, kdo by Petru zatracoval při neúspěchu. Ale zase když taková hráčka prohraje v prvním zápase na turnaji, neúspěch to prostě je, ale neúspěch který se prostě stává a patří to k tomu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist