Čtvrté finále, čtvrtý triumf. Curenková v Acapulku poprvé obhájila titul

4. 3. 2018, 07:11
Aktuality 24
WTA ACAPULCO - Osmadvacetiletá Ukrajinka Lesja Curenková proměnila i své čtvrté finále ve vítězství. V Acapulcu poprvé v kariéře obhájila titul z předchozího roku, když v boji o něj udolala 5-7 7-6 6-2 Švýcarku Stefanii Vögeleovou.
Profily hráčů
Lesja Curenková

Od postupu do druhého kola Australian Open prohrála Lesja Curenková v hlavních soutěžích turnajů WTA šest setů v řadě. S příletem do oblíbeného Acapulka ale znovu získala sebevědomí a na kurtu ho prodala tím nejlepším možným způsobem. 

Osmadvacetiletá Ukrajinka letos prodloužila svou neporazitelnost na mexickém tvrdém povrchu už na 10 zápasů a poprvé v kariéře absolvovala úspěšnou obhajobu titulu. Celkově triumfovala na okruhu WTA počtvrté v kariéře, když vyhrála i finále v Guangzhou 2016 a Istanbulu 2015. Už čtvrtou sezonu po sobě tak zakončí se ziskem minimálně jedné trofeje.

"Tohle je pro mě výjimečný turnaj. Vyhrála jsem tady podruhé a je to pro mě neuvěřitelný pocit. Byl to znovu úžasný týden," řekla Curenková během slavnostního ceremoniálu s na hlavě nasazeným tradičním sombrerem pro vítězku turnaje.

Ve finále proti Švýcarce Stefaii Vögeleové sice Curenková poprvé po sérii devíti utkání v Acapulku ztratila set, prohrávala 5-7 a 2-4 a ocitla se pouhé tři míčky od porážky, psychicky náročné chvíle ale zvládla, vývoj otočila a po 2 hodinách 47 minutách zvítězila 5-7 7-6 6-2.



"Stefanie dnes odehrála neuvěřitelný zápas. Byl téměř tříhodinový, obě jsme byly nervózní a obě jsme bojovaly až do konce. Díky za skvělý zápas a tuhle zkušenost," děkovala Curenková po vyčerpávajícím zápase své soupeřce, kterou v šestém vzájemném střetnutí popáté porazila.

Bývalá 42. hráčka světa Vögeleová, která loni půl roku nehrála a aktuálně se nachází až na 183. místě žebříčku, tento týden dosáhla na svůj nejlepší výsledek kariéry. V Acapulcu si připsala první letošní výhru na okruhu WTA, získala skalp vítězky loňského US Open a předloňské šampionky Sloane Stephensovou a na devátý pokus se dostala přes semifinále do svého prvního finále. 

"Na tenhle turnaj nikdy nezapomenu. Je to poprvé, co jsem si zahrála ve finále a navíc na tak krásném místě. Zápas byl skvělý, ale bohužel vyhrát může jen jedna. Věřím, že moje chvíle ještě někdy přijde," řekla sedmadvacetiletá Vögeleová.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 03. 2018)
• Dvouhra - finále •
Curenková (7-Ukr.) - Vögeleová (Švýc.) 5-7 7-6(2) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Mariaová/Watsonová (Něm./Brit.) - Christianová/Santamariaová (USA) 7-5 2-6 10-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karolina změnila kondičního trenéra. Slováky vyměnila za Všetíčka! Lepší kondičák u nás není, tak snad ji pomůže.
Reagovat
blixa
A Všetíček byl volnej nebo ho zase někomu "přebrala" ?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
blixa
No já jen jestli jí zase někdo bude nadávat.
Reagovat
smazaný uživatel
To se teprve dozvíme. ;-)
Reagovat
PetaM
Ty jsi jak z porcelánu :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jako já?
Reagovat
EllNino
je snad reakce odsazená, aby to bylo na tebe ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak pardon. Já už se jako chtěla urazit :)
Reagovat
PetaM
Neboooooj :) Na tebe ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
No Blixa je další místní plačka! A to si člověk mysli jak pozitivní zprávu pro fanoušky Karolíny jsem hodí.
Reagovat
blixa
Jaká plačka ? Co to meleš ? Prostě se jen ptám, ne ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urciteee! :-))
Reagovat
PetaM
Štěpánkovi. Plánoval grandiózní návrat za 20 let na kurty. :D
Reagovat
blixa
Tak ten brečet nebude :D
Reagovat
tommr
nějakou změnu už to chtělo. Karolína mi poslední dobou připadá nějaká vychrtlá a myslím si, že by jí neuškodilo kdyby trochu nabrala, aby měla větší sílu ...
Reagovat
Pavol
Mentálný kouč zlyhal na celej čiare. Vidina úspechu ťa zabila.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, kdy bude los IW?
Reagovat
tommr
obvykle se losuje v pondělí a hrát by se mělo začít od středy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
janek_da
některé míče byly od Stefany světové
Reagovat
janek_da
Reagovat
dadaft
no, Stefanie asi titul nikdy nezíská,,,,,,,,,,,,,,,, takovou šanci už podruhé mít nebude, vedla o set a o brejk,,,,,,,,,,,,,,,,, její největší slabina je hra v kurtu, na síti katastrofa, poprvé dokázala bodovat až v půlce třetího setu, ale i když hrála kratší míček dva kroky v kurtu, chyběl tomu důraz vedoucí k zakončení -- současná špička je jinde.

Del Potro s Andersonem, to musel být herně úplně jiný level.
Reagovat
EllNino
Škoda pro Štefku, měla to výborně rozehrané :/ ... ale Lesii to přeju, je to sympoška :)

Indian Wells sice nemám rád, stejně jako Miami a ostatní americké turnaje, ale mohli bychom vidět pěkné zápasy, a to už od 1. kol :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist