Čtyřhru na Turnaji mistryň ovládly Blacková s Mirzaovou

26. 10. 2014, 10:19
Aktuality 7
TURNAJ MISTRYŇ - Prvními držitelkami trofeje nesoucí jméno Martiny Navrátilové pro vítězky Turnaje mistryň ve čtyřhře jsou Indka Sania Mirzaová a Cara Blacková ze Zimbabwe. Třetí nasazený pár porazil v dnešním finále v Singapuru překvapivě hladce 6-1 6-0 obhájkyně titulu Su-Wei Hsieh a Peng Shuai z Číny.
Cara Blacková a Sania Mirzaová

Cara Blacková a Sania Mirzaová zvládly v Singapuru své úvodní dva zápasy, v každém z nich ale měly problémy. Ve čtvrtfinále musely proti Američankám Kopsové-Jonesová a Spearsové odvracet mečbol, v semifinále pak odvracely proti dvojici Peschkeová/Srebotniková hned tři mečboly! Všechny nástrahy ale třetí nasazený pár zvládnul a postoupil do finále.

V něm dnes narazily na obhájkyně titulu Su-Wei Hsieh a Shuai Peng, které naopak na cestě do finále neztratily ani set! Druhé nasazené Číňanky ale tentokrát na své soupeřky nestačily. Blacková s Mirzaovou v utkání dominovaly, ani jednou neztratily podání a za hodinu a jednu minuty hry své soupeřky jasně porazily 6-1 6-0. Držitelky dvanácti deblových titulů Su-Wei Hsieh a Shuai Peng prohrály první společné finále v kariéře.

Pětatřicetiletá reprezentantka Zimbabwe Blacková startovala na Turnaji mistryň pojedenácté v kariéře a poprvé po pětileté pauze, během níž se v dubnu 2012 stala matkou. Krátce po porodu se však dokázala na kurty vrátit a znovu se vypracovala mezi nejlepší deblistky světa.

Blacková hrála finále Turnaje mistryň už poosmé v kariéře, titul získala v letech 2007 a 2008 s Američankou Liezel Huberovou. Celkem má po dnešním triumfu ve sbírce už 60 deblových trofejí, z toho pět grandslamových. Čtyřikrát triumfovala s Mirzaovou, s níž letos vyhrála turnaje v Oeiras a v Tokiu.

Sedmadvacetiletá debutantka Mirzaová na Turnaji mistryň vybojovala svou vůbec nejcennější trofej ve čtyřhře žen, ze které má nyní celkem 22 titulů. Třikrát vyhrála také smíšenou čtyřhru na grandslamech.

"Jsem opravdu šťastná," řekla po vítězství Mirzaová. "Ukázaly jsme tady, že umíme bojovat. Cesta do finále byla hodně těžká, ale klaplo to. O to víc si toho vítězství budeme vážit."

Trofej pojmenovaná po české rodačce Navrátilové byla představena začátkem týdne při slavnostním losování. Osmapadesátiletá legenda vyhrála Turnaj mistryň ve čtyřhře jedenáctkrát, ve dvouhře se radovala osmkrát.

- TURNAJ MISTRYŇ 2014 -
(Singapur, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (26. 10. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Blacková/Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (2-Tchaj-wan/Čína) 6-1 6-0

Komentáře

7
Přidat komentář
Kozoroh
Škoda, že Květa jeden z mečbolů nevyužila. Teď by stála po boku Martiny...
Reagovat
blixa
Mi povídej ... chjo...
Reagovat
mkubis17
zvlášť tý smeče na MP je škoda, pro ní...já měl vsazeno na B/M :D
Reagovat
majkl005
Moc nechápu, proč Sania už dva roky totálně kašle na singl. Je ještě mladá a tak by mohla zvládat obojí. Od té doby co singl nehraje taky vcelku přibrala :-)
Reagovat
tommr
zřejmě si dobře uvědomuje, že její hra je dělaná na debla a ne na singla. Na singla nemá dostatečnou fyzickou kondici ...
Reagovat
blixa
Asi ji baví pilovat techniku a ne dřít jak kůň, aby byla schopná hrát singl.
Reagovat
smazaný uživatel
SANIA , ďalšiu sezónu - NO.1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist