Cuevas odvrátil mečbol a postupuje. Anderson dohraje zápas zítra

23. 6. 2016, 22:32
Aktuality 2
Dva papírově největší favorité jsou i po dnešku ve hře o titul z turnaje v Nottinghamu. Druhý nasazený Pablo Cuevas udolal Marcose Baghdatise ve třech setech a má na dosah své premiérové finále na trávě. První hráč v pavouku Kevin Anderson do semifinále ještě nepostoupil; jeho zápas s Američanem Johnsonem musel být kvůli tmě přerušen a dohraje se zítra.
Pablo Cuevas

Pablo Cuevas sbírá své úspěchy výhradně na antuce a na jiném povrchu byl v semifinále turnaje ATP během své dosavadní kariéry jen jednou. Podruhé se mu to podařilo nyní v Nottinghamu, kde dnes na úvod sebral Marcosi Baghdatisovi dvakrát podání a první sadu získal poměrem 6-4.

Kypřan, který má z trávy výrazně víc zkušeností, už si ve druhém setu všechny servisy pohlídal a brejkem za stavu 5-4 poslal zápas do rozhodujícího setu, v jehož závěru viděli diváci pořádné drama.

Baghdatise dělil jediný míč od vítězství, jenže svůj mečbol v desáté hře neproměnil. Sada dospěla do tie-breaku; v něm kyperský tenista vedl 4-0, ale ani to mu k výhře nestačilo. Cuevas vyhrál dalších šest výměn a sám mohl utkání ukončit, ovšem ani to ještě nebyl konec zápasu. Baghdatis doběhl a vrátil soupeřův stopvolej a vzápětí se dokázal ubránit Cuevasově útoku. Uruguayec poté nevyužil ještě dvě příležitosti, avšak při pátém mečbolu už Cuevas nezaváhal a esem rozhodl o svém postupu do semifinále.

V něm narazí na Gillese Müllera, který krátce před Wimbledonem dál potvrzuje svou formu na trávě. Tentokrát na něj nestačil čtvrtý nasazený Alexandr Dolgopolov, který Lucemburčanovi podlehl 3-6 4-6.

Účast v semifinále má po dnešku jistou také Andreas Seppi, který dokázal otočit utkání s Dudim Selou z Izraele. Na jméno svého dalšího soupeře si ale bude muset počkat do zítřka. Dnešní poslední duel mezi nejvýše nasazeným Kevinem Andersonem a Stevem Johnsonem se totiž nerozhodl ve dvou setech a ve třetí sadě byl zápas za stavu 4-3 pro Andersona přerušen kvůli tmě.

Výsledky - Nottingham (tráva, dotace 704.805 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cuevas (2-Urug.) - Baghdatis (9-Kypr) 6:4, 4:6, 7:6 (10:8)
Seppi (7-It.) - Sela (Izr.) 5:7, 6:4, 6:4
Müller (8-Luc.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 6:3, 6:4
Anderson (1-JAR) - Johnson (6-USA) 6:7 (6:8), 7:5, 4:3 - dohraje se zítra

Komentáře

2
Přidat komentář
Lunej..
velmi pěkná dohrávka, Kevin opravdu zůstal ještě v šatně i během zápasu. Tak ještě porazit dnes Seppiho. :)
Reagovat
Vojtaakk
:D přesně, uhrál 3 míčky a šlo se domu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist