Cuevas v Sao Paulu vyhrál po osmi měsících dva zápasy po sobě

4. 3. 2017, 08:24
Aktuality 3
ATP SAO PAULO - Do závěrečných víkendových bojů antukového turnaje v Sao Paulu postoupilo kompletní kvarteto nejvýše nasazených hráčů. V semifinále dojde na reprízu loňského finále mezi jedničkou Pablem Carreñem-Bustou ze Španělska a dvojnásobným obhájcem titulu Uruguaycem Pablem Cuevasem, který je v semifinále poprvé od loňského července. Druhé místo ve finále obsadí lepší z dvojice Albert Ramos a Joao Sousa.
Pablo Cuevas

Pablo Cuevas se loni propracoval do elitní dvacítky světového žebříčku, ale od červencového finále v Hamburku se mu mimo milovanou antuku přestalo dařit. Na čtrnácti turnajích v řadě nevyhrál víc jak jeden zápas, sedmkrát skončil hned v prvním kole. A formu nenacházel ani minulý měsíc při návratu na antuku. 

Vyhrát dva zápasy po sobě poprvé po osmi měsících dokázal až tento týden v Sao Paulu, kde v posledních dvou letech získal dva ze svých pěti titulů. Jednatřicetiletý Uruguayec si poradil se dvěma soupeři z Argentiny. Nejprve smetl Facunda Bagnise a ve včerejším čtvrtfinále pak uspěl v bitvě s Diegem Schwartzmanem. Cuevas vyhrál 5-7 6-4 6-4, přestože ve druhém setu prohrával 1-4 a ve třetím 0-3.

"Vyhrál jsem zápas, i když jsem nehrál dobře. Byl to zápas plný zvratů. Občasný déšť tempu zápasu také moc nepřidal, ale rozhodli jsme se hrát," komentoval šťastný vítěz.

Cuevas tak prodloužil svou neporazitelnost v Sao Pulu na jedenáct utkání. V prvním letošním semifinále se dvojnásobný obhájce titulu utká v repríze loňského finále s nejvýše nasazeným Španělem Pablem Carreñem-Bustou (h2h 3-2), který bude bojovat o druhé finále v řadě. Minulý týden v Riu prohrál v boji o titul s Rakušanem Thiemem.

"Pablo teď na posledních turnajích hraje skvělý tenis. Doufám, že se dokážu dostatečně připravit na to, abych mu vzdoroval. Nebude to snadné, ale doufám, že si odpočinu a zítra předvedu své maximum," řekl Cuevas.

Carreño, jenž hraje na turnaji ATP poprvé jako nasazená jednička, ve čtvrtfinále porazil 6-0 7-6 Itala Fabia Fogniniho a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0

Pětadvacetiletý Španěl mohl ve čtvrtfinále vyhrát ještě snadněji. První set získal za 20 minut a ve druhém měl za stavu 5-3 dva mečboly. Ale nevyužil je, v desátém gamu přišel poprvé o servis a o postup musel ještě bojovat. Drama ale nepřipustil, v tie-breaku ztratil už jen jeden míček.

"Začal jsem skvěle, hrál jsem prakticky bez chyb, zatímco Fabio na začátku hodně kazil. On pak ve druhém setu zvýšil úroveň své hry, ale dokázal jsem se tomu přizpůsobit a dostal se k mečbolům. Jenže jsem pak zahrál zbytečně pasivně a zkomplikoval si to. Jsem rád, že jsem mi to podařilo ve druhém setu ukončit," komentoval Carreño.

Albert Ramos vyhrál nad Guidem Pellou i druhý vzájemný duel. Poté, co ho před dvěma týdny v Buenos Aires udolal po odvrácení mečbolu, v Sao Paulu Argentince zdolal 6-4 3-6 6-4.

"Letos už jsem toho tady v Latinské Americe odehrál poměrně dost a bolí mě nohy. Začínám pociťovat únavu, ale věřím, že se na zítřejší zápas připravím co nejlépe," uvedl Ramos.

O první letošní finále si druhý nasazený Španěl zahraje s Joaem Sousou (h2h 4-2). Čtvrtý nasazený Portugalec v Brazílii smetl za hodinu hry 6-3 6-1 argentinského šampiona z roku 2014 Federica Delbonise a během tří týdnů otočil vzájemnou bilanci na 3-2.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 520.285 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Carreño-Busta (1-Šp.) - Fognini (5-It.) 6-0 7-6(1)
Ramos (2-Šp.) - Pella (Arg.) 6-4 3-6 6-4
Cuevas (3-Urug.) - Schwartzman (6-Arg.) 5-7 6-4 6-4
Sousa (4-Portug.) - Delbonis (7-Arg.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
kada.tom
V Sao Paulu čtyři nejvýše nasazení v SF, se málokdy stává i u mužů. Hodně se těším na bitvu Pabla proti Pablovi!
Reagovat
Herbert_Hoover
Carreno jako z praku :) Cuevas je už minulost
Reagovat
kada.tom
no, já určitě budu přát více Pablu Carrenovi, no :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist