Curenková v Acapulcu vyhrála poosmé v řadě, jednička Stephensová vypadla

2. 3. 2018, 08:27
Aktuality 12
WTA ACAPULCO - Obhájkyně titulu Ukrajinka Lesja Curenková v Acapulcu smetla Francouzku Kristinu Mladenovicovou a postoupila do semifinále, v němž se utká s Australankou Darjou Gavrilovovou. Předloňská šampionka a letos nasazená jednička Sloane Stephensová ve čtvrtfinále prohrála se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou.
Lesja Curenková

Lesja Curenková loni v Acapulcu získala svůj poslední ze tří titulů na okruhu WTA a letos se jí v Mexiku daří znovu. Svou neporazitelnost včera prodloužila už na osm zápasů, v nichž navíc neztratila ani set.

Ve čtvrtfinále osmadvacetiletá Ukrajinka smetla v repríze loňského finále dvakrát 6-2 Francouzku Kristinu Mladenovicovou, s níž vyhrála šestý ze sedmi vzájemných duelů. Letos sice prohrála první dva gamy, ale pak získala osm her v řadě a náskok už nepustila.

"V každém zápase se tu cítím skvěle a jsem moc ráda, že se mi tady pořád tak daří. I když jsem dnes nezačala ideálně, veděla jsem, že se nic neděje a věřila v obrat. Sebevědomí na kurtu hraje opravdu velkou roli," pochvaluje si svou formu 40. hráčka světa Curenková. 

O své třetí finále, v nichž má stoprocentní úspěšnost, si Curenková zahraje s další oblíbenou soupeřkou. Čeká ji totiž třetí nasazená Australanka Darja Gavrilovová, kterou porazila ve všech čtyřech vzájemných střetnutích. Gavrilovová ve čtvrtfinále zdolala 6-4 4-6 6-2 Veronicu Cepedeovou z Paraguye.

Semifinálovou dvojici v horní polovině pavouka vytvořily dvě překvapivá jména - Švýcarka Stefanie Vögeleová a Švédka Rebecca Petersonová.

Sedmadvacetiletá Vögeleová ve čtvrtfinále vyřadila nasazenou jedničku a předloňskou šampionku Sloane Stephensovou. Americká vítězka loňského US Open, která v Mexiku ukončila půl roku dlouhé čekání na výhru, podlehla švýcarské soupeřce 4-6 7-5 2-6 a prohrála s ní čtvrtý z pěti vzájemných soubojů.

V semifinále si Vögeleová zahraje podeváté v kariéře, ale do finále ještě nikdy nepostoupila. Nyní má další šanci v Acapulcu, kde ji čeká nezkušená, ovšem ve formě hrající Petersonová. Dvaadvacetiletá Švédka ve čtvrtfinále smetla 6-2 6-1 čtvrtou nasazenou Číňanku Shuai Zhang, včetně kvalifikace vyhrála už deset setů v řadě a při prvním letošním startu na turnaji WTA postoupila poprvé v kariéře do semifinále. Pokud uspěje i v něm , poprvé se posune do Top 100.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vögeleová (Švýc.) - Stephensová (1-USA) 6-4 5-7 6-2
Curenková (7-Ukr.) - Mladenovicová (2-Fr.) 6-2 6-2
Gavrilovová (3-Austr.) - Cepedeová (Parag.) 6-4 4-6 6-2
Petersonová (Švéd.) - Shuai Zhang (4-Čína) 6-2 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Christianová/Santamariaová (USA) - Voráčová/Smithová (1-ČR/Brit.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
se tam ti Mexikánci hezky postarali o zábavu. :o) No, Alize podle všeho tráví hodně času zvedáním činek.
https://youtu.be/EuE8UjbN4UM
Reagovat
Kozoroh
1. místo - Serena Williamsová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/03/50-greatest-players-open-era-w-no-1-serena-williams/72477/

Je nejúspěšnější GS šampionkou v singlu v rámci open éry, spolu s Martinou Navrátilovou jediná, která si zisk GS vavřínu připsala v třech různých dekádách. V počtu WTA titulů však pokulhává za trojicí Navrátilová, Evertová, Grafová, které získaly přes 100 titulů, zatímco S. Williamsová jich má "jen" 72. Poněkud málo na takovou superšampionku.
Reagovat
Nola
ak su meradlom GS tituly budiz...ale ako sme sa presvedcili nie su, pseudorebrik jednoho novinara, ktory je ako nasa vlada, meni nazory a prezlieka kabaty, podla aktualneho vyvoja na trhu :D
Reagovat
tommr
už má díky překvapivý porážce Stephensový jistý, že do turnaje v Indian Wells půjde na 9.místě v žebříčku ...
A protože v Indian Wells a v Miami z lonska nic neobhajuje je vysoce pravděpodobný, že si tam pozici v první desítce ještě víc upevní ...
Reagovat
EllNino
Ale známe Petru v IW a Miami, klidně může odjíždět s bilancí 0/2 do Charlestonu :D Ale tak co, má nahráno :)
Reagovat
blixa
No jo, ale něco si nahrát by nebylo špatný.
Reagovat
tommr
Petře se v Indian Wells a v Miami opravdu dlouhodobě nedaří, ale třeba se to letos konečně změní k lepšímu. A i kdyby došlo na ten katastrofickej scénář tak i za to má jistých 20 plusových bodů do žebříčku ... :)
Reagovat
PetaM
Já Petře věřím. Umí zahrát na obou turnajích. Sebevědomí má na maximum. To půjde :)
Reagovat
EllNino
Osvěžující a sympatické semifinálové dvojice, jedna z dvojice Voegele - Peterson ve finále a proti nim buď Lesija nebo Dasha :)

Stefanie tenis hrát umí, to se všeobecně ví, Sloane je od US Open mimo, takže ten výsledek není až tak překvapivý, naopak Rebeca mě tady tedy vyráží dech, hraje naprosto skvostně :)

Lesija může klidně obhájit titul, ale Dasha bude kousat, to je jasné, sice třeba nemá takovou formu, ale její bojovnost to přebije, takže to budou určitě skvělé bitvy ...

tip na finále - Voegele - Lesia
Reagovat
Krisboy
Stefanie moc pěkně. Dlouho jsem ji neviděl, jsem rád, že se jí zas trochu daří.
Reagovat
Krisboy
Kdo je to vůbec Rebecca Peterson??? Tu musíš dát, Stefi!
Reagovat
tommr
proti Stephensový předvedla opravdu dobrej výkon. Hlavně mě překvapilo jak dobře podávala ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist