Curenková v Guangzhou získala druhý titul

24. 9. 2016, 11:36
Aktuality 1
WTA GUANGZHOU - Sedmadvacetiletá Ukrajinka Lesja Curenková přetavila v titul i své druhé finále na okruhu WTA. V čínském Guangzhou ho dnes vybojovala po třísetové výhře nad loňskou šampionku a nasazenou dvojku Jelenu Jankovičovou ze Srbska.
Profily hráčů
Lesja Curenková

Lesja Curenková se letos pouze jednou dostala do čtvrtfinále, do kterého navíc kvůli zdravotním problémům nenastoupila, a hrozil jí pád z Top 100. Na US Open si však zahrála poprvé v osmifinále grandslamu a získané sebevědomí prodala hned na dalším turnaji v Guangzhou, kde tento týden nenašla přemožitelku. 

Sedmadvacetiletá Ukrajinka v Číně vyhrála deset z dvanácti setů, když si v dnešním finále poradila i s turnajovou dvojkou Jelenou Jankovičovou. Loňskou šampionku zdolala 6-4 3-6 6-4.

Vyhrát mohla Curenková ve dvou setech, vedení 6-4 a 2-0 ale neudržela. Pak totiž třikrát přišla o servis a o vítězce musel rozhodnout třetí set. V něm Ukrajinka nepotvrdila brejk na 4-3, ovšem následné dva gamy zvládla lépe a duel ukončila ke své spokojenosti.

Curenková tak vyhrála i své druhé finále na okruhu WTA, první trofej získala loni v srpnu v tureckém Istanbulu. Ve světovém žebříčku si 80. hráčka světa, jejímž maximem je 33. místo, polepší o jednadvacet příček. Příští týden bude startovat v uzbeckém Taškentu.

Jednatřicetiletá Jankovičová si v Guangzhou zahrála po jedenácti měsících ve finále, titul však obhájit nedokázala. Bilanci ve finálových zápasech má po dnešku 15 výher a 21 porážek. Nyní se bývalá světová jednička přesune do Wuhanu, kde ji v prvním kole čeká Australanka Darja Gavrilovová.

• WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2016)
• Dvouhra - finále •
Curenková (Ukr.) - Jankovičová (2-Srb.) 6-4 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
kvalitní zápas, skvělý tenis, napětí až do konce.
gratulace Lesii.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist