Curenková vybojovala premiérovou trofej až při první návštěvě Istanbulu

26. 7. 2015, 17:44
Aktuality 4
WTA ISTANBUL - Lesja Curenková si lepší premiéru na turnaji v Istanbulu nemohla přát. Šestadvacetiletá Ukrajinka v turecké metropoli vybojovala premiérovou trofej na okruhu WTA, když v dnešním finále porazila Polku Urszulu Radwaňskou.
Lesja Curenková

Ve finále turnaje v Istanbulu se proti sobě postavily dvě nenasazené tenistky, které toužily po prvním titulu na okruhu WTA. Šestadvacetiletá Ukrajinka Lesja Curenková, jež byla ve finále poprvé v kariéře, a čtyřiadvacetiletá Polka Urszula Radwaňská, která už jednu zkušenost s finálovým zápasem měla.

Curenková sice v prvním setu neudržela vedení 3-1 a za stavu 4-5 čelila třem setbolům, ale všechny zlikvidovala, do konce zápasu získala 9 z 10 gamů a nakonec zvítězila 7-5 6-1. Ukrajinská teistka, jež byla až dosud pouze dvakrát v semifinále, tak vybojovala premiérový titul.

"Když jsem viděla los, vypadalo to náročně. Ale věřila jsem, že když jdu do turnaje, tak ho mohu vyhrát. Takhle zkrátka musíte myslet. A teď jsem šťastná, že jsem tu vyhrála a předvedla jsem dobrý tenis. A to je můj cíl - hrát dobrý tenis a dělat dobré výsledky," řekla Curenková.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (26. 07. 2015)
• Dvouhra - finále •
Curenková (Ukr.) - U. Radwaňská (Pol.) 7-5 6-1
• Čtyřhra - finále •
Gavrilovová/Svitolinová (Rus./Ukr.) - Buyukakcayová/Jankovičová (Tur./Srb.) 5-7 6-1 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Ukrajinské odpoledne v Istanbulu;-)
a pokud se nepletu Lesja pátou Ukrajinkou, která získala WTA titul.
Výborně Lesja, Eli i Dasha!
Reagovat
skott
a ještě jedna skvělá zpráva pro ukrajinský tenis, ve Vancouveru se za tři týdny vrátí zpátky na okruh i Káťa Kozlova!
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem se díval, protože to vysílal SuperTennis a hráčské obsazení bylo celkem zajímavé. Přál jsem Lesie a jsem rád, že vyhrála. :)
Reagovat
smazaný uživatel
"až při první návštěvě Istanbulu" :) ironie?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist