Dabrowská s Bopannou ve finále mixu odvrátili mečboly a mají první grandslamový titul

8. 6. 2017, 16:56
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Letošní Roland Garros zná své první šampiony. Smíšenou čtyřhru na antuce v Paříži vyhráli Kanaďanka Gabriela Dabrowská a Ind Rohan Bopanna, kteří si ve finále poradil po odvrácení dvou mečbolů s německo-kolumbijskou dvojicí Anna-Lena Grönefeldová a Robert Farah.
Gabriela Dabrowská a Rohan Bopanna

Gabriela Dabrowská a Rohan Bopanna si spolu zahráli poprvé letos v Melbourne, kde vypadli ve čtvrtfinále po boji s dvojicí Ivan Dodig a Sania Mirzaová. Na antuce v Paříži jim však porážku oplatili a bez ztráty setu se po včerejší výhře nad Andreou Hlaváčkovou a Edoaurdem Rogerem-Vasselinem dostali do finále.


A nakonec svou druhou společnou akci proměnili v životní úspěch. Ve finále sice s německo-kolumbijskou dvojicí Anna-Lena Grönefeldová a Robert Farah poprvé prohráli set a v koncovce čelili dvěma mečbolům, závěr však zvládli lépe a zvítězili 2-6 6-2 12-10.


Dabrowská i Bopanna získali první grandslamový titul v kariéře. Pro pětadvacetiletou Kanaďanku to je celkově pátý turnajový úspěch, její sedmatřicetiletý spoluhráč, který si už v roce 2010 zahrál finále čtyřhry mužů na US Open, rozšířil sbírku triumfů na sedmnáct.

"Tohle je opravdu výjimečné. Když začínáte s tenisem, tak chcete vyhrát grandslam... Pro mě to byl vždycky osobní cíl. Čekal jsem dlouho, ale dočkal jsem se," řekl Bopanna.

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 12.780.000 dolarů
čtvrteční výsledky (08. 06 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Dabrowská/Bopanna (7-Kan./Indie) - Grönefeldová/Farah (Něm./Kol.) 2-6 6-2 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist