Další Čiličova nečekaná porážka, v Montpellier nestačil na Browna

8. 2. 2017, 21:35
Aktuality 24
ATP MONTPELLIER - Sedmý hráč světa Marin Čilič prohrál třetí ze čtyř letošních zápasů a kazí dojem z povedeného závěru loňské sezony. Dnes v Montpellier nejvýše nasazený Chorvat podlehl Němci Dustinu Brownovi a stejně jako loni tak ve Francii skončil už na svém prvním soupeři.
Profily hráčů
Marin Čilič

Jerzy Janowicz - jediný tenista, kterého dokázal letos porazit, navíc až po obratu z 0-2 na sety. Jozef Kovalík, Daniel Evans a Dustin Brown - trio soupeřů, s nimiž od začátku roku prohrál. Taková je dosavadní bilance světové sedmičky Marina Čiliče v sezoně 2017.

Poslední překvapivou porážku osmadvacetiletý Chorvat utrpěl dnes v hale v Montpellier s 84. hráčem světa Brownem.  Favorizovaný Čilič si za celý zápas nevypracoval brejkbol, na returnu se dokonce nedostal ani na shodu a v hodinovém duelu prohrál 4-6 4-6.

Dustin BrownV Montpellier hrál Čilič podruhé v kariéře a stejně jako před rokem skončil už na raketě prvního soupeře. Příští týden by vítěz US Open z roku 2014 měl obhajovat čtvrtfinále v Rotterdamu, koncem února má v plánu start v mexickém Acapulku.

Brown hrál s hráčem Top 10 popatnácté v kariéře a počtvrté dokázal vyhrát. Poprvé se mu to povedlo na tvrdém povrchu. Předtím zaznamenal dvě výhry proti Rafaelu Nadalovi na trávě (Halle 2014, kdy byl soupeř světovou jedničkou, Wimbledon 2015) a jednou si na antuce vyšlápl na Johna Isnera (Houston 2014).



Dvaatřicetiletý Brown po dnešním skalpu nasazené jedničky Čiliče postoupil poprvé po sedmi měsících do čtvrtfinále a v Montpellier ho dělí už jen jedna výhra od zopakování loňského výsledku. V pátek si o semifinále zahraje se Španělem Felicianem Lópezem, nebo s domácím Benoitem Pairem.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 dolarů
středeční výsledky (08. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Brown (Něm.) - Čilič (1-Chorv.) 6-4 6-4
F. López (5-Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-3 4-6 7-6(0)
De Schepper (Niz.) - M. Zverev (6-Něm.) 6-4 6-3
Džazírí (Tun.) - Lamasine (Fr.) 1-6 7-5 7-6(3)
Herbert (Fr.) - Hemery (Fr.) 6-3 7-5
Mathieu (Fr.) - Millot (Fr.) 6-2 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
panzer.dragon
čilič se neumí trefit ani prstem do díry v nosu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, jestli jsi ten zapas videl, ale nedalo se zvladnout ani to.. :-))) Marina zrazovalo krome potrebnych "drobnosti" podani, z mekcich balonu ho deptaly a trestaly okamzite kratasy, kdyz udrzel delku a lauf, byl samozrejme kvalitativni rozdil mezi nimi nejen citit, ale predevsim videt, ovsem Brown na svych nahodnych vlnach je svou neortodoxnosti s udery tak necitelny, ze Marin proste zustaval doslova "stat a cucet", musi to byt hrozny pocit, az vzteku a bezmocnosti z takove nespravedlnosti, chapu.. :-)) Jinak kdyz se (hodne) shovivave odpoutam od vedomi, ze dusledne pracovat na svem vzhledu a image je taky silena prace, tak si Browna jako ukazu rovnez uzivam, kdyz si leta ve svatozari tech svych hadat a strili ty sve nepochopitelnosti.. :-))

Jo a naprosto netenisove jsem se na neco divala a tu mas, certe, kropac, zase Djokovic!!! Vyhled ovsem bomba, kvuli nemu bych se i nechala pozvat na dobrou brazilskou.. :-)))

http://bydleni.idnes.cz/djokovic-tenis-bydleni-luxusni-byt-d6i-/dum_osobnosti.aspx?c=A170206_103732_dum_osobnosti_web
Reagovat
VlS
Tak ti nevím, asi bych nechtěl bydlet ve výloze v obchoďáku s výhledem na megatuny betonu
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc ve městě, kde se v rámci kulturního obohacení do výškových budov občas trefujou vyznavači jediného pravého Boha letadly...
Reagovat
Fandina
Ty byty jsou ve vyšších patrech, takže výhled má on ne, že se jedná o výlohu, do které by viděli lidi jako v obchoďáku. Otázkou je, na co to kupoval. Jestli pro sebe nebo co s tím zamýšlí.
Reagovat
VlS
A z těch vyšších baráků tě šmíráci můžou sledovat, fotit, natáčet ...... a ještě si může připadat jak rybička v akvárku - Hledejte Nema!
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to asi bude v reálu poloprůhledný.
Reagovat
Fandina
A ty tam vidíš v bezprostřední blízkosti nějaký vyšší dům? Přínos je v tom, že vidíš ty.
Reagovat
VlS
A dalekohled, teleobjektiv, znáš? Mimochodem - rekordní vzdálenost, na kterou sniper odstřeli člověka je už 3 km. ale každýho věc a volba. Dost lidí by v takovým bytě trpělo závratěmi - ne všichni, ale dost.
Reagovat
Fandina
Ty zase děláš, jako by lidi v bytech neměli okna. Ložnici jsem tam neviděla a když chce někdo trávit svůj volný čas na balkoně, jeho věc. A samozřejmě je takových bytů víc, i domů. A nejen v USA.
Reagovat
VlS
Však jeho věc. Mezi oknem a výlohou je rozdíl.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že jeho věc. Já jsem v takové výloze pracovala před čtyřiceti lety a nevadilo mi to.
Reagovat
Kozoroh
Pěkné byty si vybral No1e :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to vnimam jako dobrou investici (pokud mu o ni nestrejchne letadlo, to je fakt) a taky, ze nejsme cilovou skupinou, my chceme vic! :-))) Cloveciny.. ;-)
Reagovat
Krisboy
Jaká nečekaná??? Dopr..le vždyť jsem na Dreddyho chtěl vsadit, ale protože srab, nevsadil jsem :(
Reagovat
Alexandria
Z D.Browna citim reggae,-:)Ja mam rada dobru hudbu a harmoniu ako taku
Reagovat
a.magerova
http://img.webme.com/pic/d/dustintennis/model1.jpg
Reagovat
Krisboy
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/af/f7/41/aff7418478985dd5999b688b0ca8fe5e.jpg
Reagovat
FulnekUltras
teraz navyše aj dáke prostredie, kde by sa mohla troška zohriať aj momentálne dosť skrehnutá Garbine Muguruza Blanco... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ePMJrVcIF4w
Reagovat
Alexandria
Famozne vlasy,krasny obrazok!
Reagovat
Alexandria
Suhlasim,dodavam,ze D.Brown ma moje sympatie.Mam radost vzdy ked ho vidim,pekny vecer prajem!
Reagovat
Stan_Borowitz
Já taky.
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak ono je to sedmé místo taková šťastná souhra náhod, anomálie, podobně jako titul z USO. Čilič je typický hráč tak kolem 15.-20. místa, který může s Brownem klidně prohrát a není to žádné velké překvapení.
Reagovat
Fandina
Na rozdíl třeba od Berdi je Marin fakt hodně nevyrovnaný. Umí porazit kde koho, ale také s kdekým prohrát. Berďa jen výjmečně prohraje s někým pod ním na žebříčku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist