Další průšvih v Šanghaji? Kyrgios po prohraném prvním setu bez udání důvodu skrečoval

10. 10. 2017, 12:58
Aktuality 46
Nick Kyrgios si nejspíše zadělal na další průšvih. Na Masters v Šanghaji se po roce znovu postaral o kontroverzní událost, když po prohrané úvodní sadě v utkání prvního kola se Stevem Johnsonem prostě podal ruku soupeři a odešel z kurtu. Důvodem je údajně nespokojenost s rozhodnutím rozhodčího v průběhu tie-breaku. Kyrgios tvrdí, že na vině jsou zdravotní problémy.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios zřejmě turnaj Masters v Šanghaji v lásce nemá. Loni dostal za vypuštěný zápas druhého kola s Mischou Zverevem pokutu a tříměsíční zákaz startovat na turnajích.

Letos předvedl další ze svých excesů, když v prvním kole po prohraném tie-breaku prvního setu vzdal svému soupeřovi Stevovi Johnsonovi. Zadělal si tak nejspíše na další problém, jelikož dnešní duel už vedení ATP prověřuje.

Dvaadvacetiletý Australan nejspíše zápas skrečoval kvůli neshodám s umpirovým sudím. V jedenáctém gamu totiž kvůli sporným rozhodnutím čárových rozhodčích ve vzteku odpálil dva míčky mimo kurt a dostal varování. Nakonec si servis udržel a vynutil si tie-break.

V něm vyhrál první tři body, Johnson však dokázal skóre srovnat a za stavu 4-3 pro Kyrgiose udělil Fergus Murphy trestný bod, jelikož Australan z úst vypustil slyšitelná sprostá slova.

Mikrofony vzadu na kurtu údajně zaznamenaly, jak Kyrgios říká, že pokud tie-break prohraje, tak utkání skrečuje a půjde domů. To opravdu dodržel. Zkrácenou hru ztratil poměrem 5-7, poté bez udání důvodu došel k síti podat ruku soupeři, sbalil si rakety a odešel z kurtu. Na otázku umpirového sudího, zda potřebuje nějakou pomoc, nereagoval. Agentuře AFP řekl, že duel skrečoval kvůli zranění ramena.

Kyrgios nešel na pozápasovou tiskovou konferenci a své vysvětlení podal na Twitteru. "Posledních 24 hodin jsem bojoval se žaludečními problémy. Snažil jsem se připravit na zápas, ale hodně jsem se na kurtu trápil, což bylo myslím evidentní od první výměny," napsal Australan. "Také mě dnes při tréninku začalo bolet rameno, což tomu příliš nepomohlo. Takže když jsem prohrál set, už jsem neměl sílu pokračovat, protože jsem toho za posledních 24 hodin moc nesnědl," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

46
Přidat komentář
Torn
Asi se mu zase zdálo o babičce, chudáčkovi!
Reagovat
letityfanousek
věřím, že se z toho vylíže a bude patřit mezi super elitu.
Reagovat
Krisboy
Už se z toho vylízává dosti dlouho.
Reagovat
VlS
Jde o to, jestli líže na správným místě a správným způsobem. Taky by si moh vylízat něco bez pozitivního efektu. Zatím si spíš dělá polízanice:-)
Reagovat
brixner
Zase tolik se toho nestalo! Šel si pinknout, snaží se jak jen to jde a najednou bingo-osvícení! A prostě si řekne, že se na to vysere, páč za takovej mrzkej peníz nemá zapotřebí, aby ho vočumovaly tlupy Číňanů a vosvěcovaly ho foťákama, to de prostě vo voči a já Nicka plně chápu! Kam se člověk vrtne, samej Číňan! Mě se stalo něco podobnýho, vězte-sem normálně v práci,kormidluju,cesta hezky ubíhá a najednou mě to úplně, ale úplně přestalo bavit! Prostě sem si najednou řek, že pracovat nebudu a basta fidli! Tak sem přivázal kormidlo igelitkou ke sloupu do polohy "Rovně, vedle ni krok", namazal sem se krémem s UV faktorem a hopnul sem do vody, že si prostě zaplavu a urovnám si myšlenky. A jelikož sem i velice zdatnej potápěč, tak sem se vydal ke dnu na vobhlídku. A najednou stín, já sebou trh, leknutím jsem zcepeněl a-no představte si-vedle mě potápěč v neoprénu s harpunou! No a já v čisté sebereflexi jsem šáh po jeho masce a šnorchlu,že ho jako utopim a když jsem zaostřil, von to Číňan!! A to prosim pěkně ve vodě, tekoucí v německy mluvící zemi! No, mohutnýma tempama jsem dohnal svou loď, hbitě vylez na palubu a slíbil si, že příští potápění už jen v batyskafu, který si objednám na Alibaba.com Těch Číňanů je fakt už všude moc, Nickovi se ani nedivim...
:-)
Reagovat
Nola
https://sport.idnes.cz/tenis-rafael-nadal-katalansko-referendum-fp1-/tenis.aspx?c=A171004_123047_tenis_mne

netusim, ci sa tu tato tema rozoberala, iba ma zaujima, ci je Rafa viac Spanielom ako Katalancom, lebo na Balearoch je uradna rec aj katalancina a vo wiki je vyslovnost jeho mena najskor uvedena katalansky
Reagovat
blixa
Podle těch keců bych to viděl na Španěla.
Reagovat
Krisboy
Podle té oddanosti (snad celé jeho rodiny) Realu Madrid taky.
Reagovat
turista
Katalánci jsou trochu jiní Španělé než např.lidi z Comunidad de Madrid, Castilla La Mancha, Andalusané nebo Mallorčané, podobně jako Brňáci, Valaši nebo Ostraváci jsou také trochu jiní Češi.
Reagovat
svetova.dvojka
fantastický hráč... má všechno, snad se dá zdravotně do kupy během zimní přestávky, a příští rok by mohl kralovat.
Reagovat
EllNino
Neviděl někdo Denise ? Co se stalo po 1. setu ? To tak odpadl ?
Reagovat
pumpier
Je to jen jeho věc ( K. je tenisový genius)jestli vyhodnotil, že by prohrál a ještě ho naštval rozhodčí, tak proč by nemohl vzdát. Je to lepší než když Kvitová tahá sotva nohy po kurtu a pak si dá zavolat lékaře a ještě se tomu směje
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pumpierova věc, co tady píše. Ale nesrovnával bych tenisově a přístupem nesrovnatelné. Je to lepší, jinak jsou podobná srovnání k smíchu.
Reagovat
sprchon
Ale pár tenisových i přístupových podobností se přece jen dá najít. Třeba ten dar forehandového švihu nebo vynikající druhej servis. Když mají den (nebo tejden), tak jsou oba fakt k nezastavení. Když nemají den (nebo tejden), tak fandit jim je za trest. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo :-) Nickovi jsem přišel na chuť díky LC.
Ale pumpier chtěl spíš primárně hatovat Petru.
Reagovat
sprchon
Vidím ho tu prvně, tak neznám jeho způsoby... Ale rozhodně bych Gyrose na úkor Petry nevynášel do nebe, to je blbost. :) Taky se umí ploužit po kurtu, když má nějakej problém.
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/315630/djokovic-otevrel-restauraci-pro-chude-lidem-v-nouzi-da-jidlo-zdarma.html
Reagovat
George_Renel
Druhá Muftí Merkel. To mu určitě poradil Pelé.
Reagovat
Marduch
super, víc než jen legenda tenisu.
Reagovat
Nola
diky a.magerova, Novak poklona, peniaze a slava nie su vsetko
Reagovat
pockerface
Otázka je, co si každý a zvlášť Novak představuje pod pojmem chudý. Pro mě je chudý třeba bezdomovec, jiný se považuje za chudého protože si vydělá měsíčně 15 tis.Kč a nemůže si dovolit jít s rodinou třeba 2x do měsíce na večeři do restaurace. Takže bych od Novaka prosil definovat pojem CHUDÝ :-)
Reagovat
turista
Novak Djokovič je z celé první desítky lidsky nejvýše.
Reagovat
Krisboy
Wow!
Reagovat
Pe3k
Jak se to projevuje? Jak si na to přišel? Má nějaké slabiny, nebo je ve všem top, že si jeho fanboy?
Reagovat
Krisboy
https://youtu.be/hk5WXhNVdMs?t=2467
Reagovat
Dedkojaro
Prečo nedáte férovú info? A prečo nedáte video z chvíle ?konfliktu?? Ja som zápas videl. I keď z dôvodu nekvality prenosu som celkom neporozumel podstate konfliktu. Ja som mal pocit, že Nick sa s úsmevom na tvári bavil s divákmi za základnou čiarou. A náhle mu naskočila ? stratená loptička?. Myslel som, že za pritiahnutie času. Asi to bolo za vulgarizmy. Ale tie boli na mieste a ak padli, tak so šarmom, lebo z hľadiska sa evidentne ozýval priateľský smiech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nickovi sa od zaciatku nechcelo, bolo vidiet, ze je unaveny, v nedelu finale, prelet do shanghai, na dalsi den stvorhra, singl dalsi den, ani jeden den volna, k tomu dusno a 34 stupnov, sa mu ani nedivim a penalty dostal za to, ze nadaval, lebo ho rozculovali divaci ako tam stale chodili a vyrusovali aj pocas gemov a umpire s tym nic nerobil plus lajnovi slepi
Reagovat
Dedkojaro
Aj ja som to tak vnímal. Až na to, že v tv na Sky som žiadne nadávky nezachytil. A prenos bol technicky nekvalitne snímaný. Ani raz neukázali ku komu Nick hovorí. Ale v každom prípade - vládne tu k nemu takmer až nenávisť. Pritom žiadnu špinavosť alebo záchvat zlosti, či pomätenia sa ho nezmocnil. Jednoducho rozhodca ho nespravodlivosťou naštval, bol uťahaný k smrti, tak poslal Šangjaj do péčka. 100 krát lepšie ako keď náš nešťastník Kližo príde zranený (utajene) na turnaj, odohrá dva gemy, pár drobných zhrabne a ide domov! A iste to robí kopec plejerov :)
Reagovat
horska.kraslice
Ano, Nick je prostě zvláštní, ale není špatný, je prostě svůj, takový stoprocentní přírodňák. Ovšem někteří nejsou sto jeho zvláštnost akceptovat. Takže si hoch v průběhu své kariéry ještě určitě užije......
Reagovat
Torn
Zvláštnost a akceptovat? Když kolem sebe kope řve jako harant, že mu tenis zkazil život atd., když mu ho tak zkazil, ať ho nehraje. Jeho výstupy jsou směšné a dost nevhodné vůči soupeři, divákům i tenisu.
Reagovat
Marduch
Upjatostí mi připomínáš babičku.
Reagovat
Torn
Či tvoji neb Gyrose? Nezlob se na mě, ale chová se jako smrad všechno hází na tenis.
Reagovat
Torn
Či tvoji neb Gyrose? Nezlob se na mě, ale chová se jako smrad všechno hází na tenis.
Reagovat
PetaM
Ten kluk nepotřebuje ani penis, protože sám je dost velký č.urák.
Reagovat
VlS
Docela riskuje ban na AO, ale takovej detail asi neřeší :-)
Reagovat
Pe3k
Nezvládl, ale pobavil... sezónu může pomalu zabalit a soustředit se na další. Během pauzy třeba vyspěje a taky by mohl potrenovat.
Reagovat
insanezy_
To samy uz se rikalo minuly rok a ono nic
Reagovat
Pe3k
Já vím, ale co chceš dělat? Lámat hůl?
Reagovat
Krisboy
No co, tak ho prostě nebavilo, vy s tím naděláte!
Reagovat
mats23
v Pekingu od neho výborný tenis a spestrenie, škoda že hlava mimo :/
Reagovat
turista
Až na to finále. Tam hrál pod své možnosti.
Reagovat
Marduch
Nick nehrál vůbec špatně, naopak, hrál moc dobře. To Rafa ale hrál fantasticky.
Reagovat
turista
Nick ve finále v Pekingu udělal řadu velmi laciných chyb. Už jsem ho viděl zahrát daleko líp než v tom finále.
Reagovat
Marduch
Já viděl 10-minutový highlights a nestačil jsem kroutit hlavou, co všechno musel Nick zahrát na každý blbý jeden winner..
Reagovat
turista
To ano, ale pak Gyros ten vydřený fiftýn promarnil lacinou chybou.
Reagovat
Bob
Ale je to ko*ot.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist