Další tři australští tenisté ovlivňovali zápasy

10. 1. 2017, 07:00
Aktuality 0
Další skandál pro tenisovou Austrálii. Po obvinění Olivera Andersona zveřejnil orgán TIU provinění dalších tří australských tenistů Nicka Lindahla, Brandona Walkina a Isaaca Frosta. Všichni se měli údajně před čtyřmi lety podílet na ovlivňování zápasů na turnaji Futures v Toowoombě.
ilustrační foto

Australská federace a australští tenisoví fanoušci zřejmě kroutí nevěřícně hlavou. Po obvinění juniorského vítěze Australian Open Olivera Andersona z falšování zápasu shledal orgán TIU (jednotka pro bezúhonnost tenisu) vinnými i další tři australské tenisty.

Mluvčí TIU prohlásil, že Nick Lindahl, Brandon Walkin a Isaac Frost se v roce 2013 podíleli na zmanipulování zápasů na turnaji série Futures v australské Toowoombě.

Osmadvacetiletý Lindahl, který ukončil kariéru v roce 2013, dostal sedmiletý trest, kdyby se chtěl náhodou k tenisu vrátit, a pokutu 35 000 amerických dolarů (téměř 900 000 korun) za úmyslnou prohru v duelu, na nějž si vsadili jeho kamarádi.

Stejně starý Frost měl původně dostat roční trest, který už si však odpykal od října 2013 do září 2014, jelikož s TIU nespolupracoval. O šest let mladší Walkin se nakonec na kurty může místo šestiměsíční suspendace vrátit okamžitě, protože na rozdíl od svých krajanů s TIU spolupracoval.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist